Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azt csinál vele amit akar?...

Azt csinál vele amit akar? Fizetés

Figyelt kérdés

Sok olyan kérdés van, ahol az adott válaszok között elég sűrűn szerepel az a verzió hogy én fizetem a rezsit, ő a kaját, és a maradékkal azt csinál amit akar.

Vagy: fIzetünk a közös számlára x összeget és a maradékkal azt csinál amit akar.

Namármost: én nem nagyon tudom elképzelni az ilyenfajta gazdasági közösséget egy családban, de valójában a kérdésem nem erre vonatkozik. Hanem hogy az azt csinál amit akar, az nem jelent-e egyfajta mi közöm hozzá/inkább legyen így mint hogy egyedül maradjak/stb. hozzáállást. Én nem nagyon tudnám azt elképzelni, hogy ha megvan a megélhetésre való, akkor a férjem olyan dolgokra költsön, ami számomra idegen, még akkor sem ha jut rá. És viszont: ha a hobbimról van szó, (ami nem egy költséges valami, és őt hidegen hagyja) akkor is meg szoktam vele beszélni hogy költsek-e rá, vagy inkább ne.

Mit gondoltok erről, csak én látom így, vagy akad még aki szintén így gondolkodik?

2014. febr. 18. 11:02
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
46%
és vajh miért bicajjal jár a kedves férj? tán mert olcsóbb?
2014. febr. 18. 12:20
 22/39 anonim ***** válasza:
60%
Talán mert nincs autójuk? Ez fel sem merült benned?
2014. febr. 18. 12:24
 23/39 anonim ***** válasza:
53%
ugyan, ha lenne rá pénz se engedné a kasszás, hogy vegyenek :D
2014. febr. 18. 12:26
 24/39 anonim ***** válasza:
44%

"Megnézném, hogy te milyen fejet vágnál a pénzszórásra ha közben azon kéne filóznod, hogy a csekkeket fizeted be vagy a kaját veszed meg a családnak! Paraszt! "

Akkor olvasd el, amit te írtál, te szerencsétlen, te írtad, ha nem veszélyezteti a megélhetést. Paraszt meg a jó édes anyucid:)

2014. febr. 18. 12:35
 25/39 A kérdező kommentje:

Egyébként nem biciklivel jár, csak a válaszoló pukkasztására írtam. VAn saját autója.

Igazából azt nem értem hogy aki habzó szájjal támad a kérdés miatt az mégis hogy hiheti azt, hogy ha ő nem azonosul az én álláspontommal, majd én fogok az övével.

Mindegy, a válaszok arányából azért mégis le lehet szűrni hogy melyik oldalon mekkora a létszám, legalábbis jelen platformon való képviseltség szempontjából.

De vegyünk egy olyan példát, hogy a többet kereső fél minden hónapban a hobbijára költi a pénzt, de arra nem hajlandó, hogy egy néhány év múlva szükséges felújításra gyűjtögessen (mondjuk közös ingatlan). Erről szólt a kérdés, hogy így is lehet-e létjogosultsága annak hogy azt csinál vele amit akar, vagy a hosszabb távú célok érdekében úgy demokratikus ha megbeszélik a fölösleg további sorsát.

2014. febr. 18. 13:27
 26/39 anonim ***** válasza:

Tudod, ha valakivel nem ugyanúgy gondolkozunk a pénzről, ahhoz nem megyek hozzá.

Vagy ti sem éltetek együtt? Mert ez együttélés alatt kiderül, kinek mi a fontos.

2014. febr. 18. 13:28
 27/39 A kérdező kommentje:
De, éltünk együtt, és nincs is nézeteltérésünk ebben a témakörben legalábbis :D
2014. febr. 18. 13:35
 28/39 anonim ***** válasza:
49%
24-es, nagyon gyenge vagy szövegértésből.
2014. febr. 18. 13:41
 29/39 anonim ***** válasza:
55%

A "nem gyűjt a felújításra"(ami feltételezés) és az "elveszem a pénzét, majd kap ha úgy gondolom"(ami tény) között elég nagy a különbség.

Ő egy papucs, te meg egy zsarnok. Nincs mit szépíteni. De ha nektek így jó, az a ti dolgotok.

2014. febr. 18. 13:43
 30/39 anonim ***** válasza:
49%
Itt nem konkrét dologra való gyüjtögetésről van szó, hanem arról, hogy félretesznek-e egyáltalán bármilyen eshetőségre, vagy minden hónapban jól elmulatják a pénzüket, bármennyi is jöjjön be. Alapvető hozzáálás kérdése. Ez mindentől függetlenül nem szokott változni embereben. Ilyen vagy olyan típusú ember.
2014. febr. 18. 13:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!