Azt csinál vele amit akar? Fizetés
Sok olyan kérdés van, ahol az adott válaszok között elég sűrűn szerepel az a verzió hogy én fizetem a rezsit, ő a kaját, és a maradékkal azt csinál amit akar.
Vagy: fIzetünk a közös számlára x összeget és a maradékkal azt csinál amit akar.
Namármost: én nem nagyon tudom elképzelni az ilyenfajta gazdasági közösséget egy családban, de valójában a kérdésem nem erre vonatkozik. Hanem hogy az azt csinál amit akar, az nem jelent-e egyfajta mi közöm hozzá/inkább legyen így mint hogy egyedül maradjak/stb. hozzáállást. Én nem nagyon tudnám azt elképzelni, hogy ha megvan a megélhetésre való, akkor a férjem olyan dolgokra költsön, ami számomra idegen, még akkor sem ha jut rá. És viszont: ha a hobbimról van szó, (ami nem egy költséges valami, és őt hidegen hagyja) akkor is meg szoktam vele beszélni hogy költsek-e rá, vagy inkább ne.
Mit gondoltok erről, csak én látom így, vagy akad még aki szintén így gondolkodik?
Nos.
Ha jogilag nézzük, akkor a házasság vagyonközösség.
(Persze külön vagyon lehet, örökség, házasság előtti vagyon, de itt most nem erről van szó.)
Ha emberi szempontból nézzük, akkor ezt felnőtt emberek meg tudják beszélni egy házasságban, elvégre azzal élsz együtt akit szeretsz és elfogadsz.
Ha a férjemnek valami a hobbija, és tőlem esetleg idegen, akkor is elfogadom, és viszont. És igen, költhet rá.
Mindenkinek kell annyi saját szféra, ahova el tud vonulni. Persze a fő összhangnak meg kell lenni a felek között. A végletek nem jók. Az sem, mindenki azt csinál amit akar, a másiknak semmi köze hozzá, és az sem, ha állandóan egymás fenekében vagyunk.
És ha van egy költséges hobbija, ami "számodra idegen", de megkeresi rá a pénzt, akkor nem csinálhatja, mert te azt mondtad? Ez nem együtt élés, hanem börtön és jó nagy nyomorék, aki ezt hagyja.
"Viszont nem tiltanám el a hobbijától, hacsak nem veszélyeztetné a megélhetésünket." Milyen kedves tőled, egyébként a párodról beszélsz vagy a gyerekedről?
Utolsó: nem kell kajára költenie, mert csomagolok neki :D
És biciklivel jár.
Jaj de cuki, még uzsit is csomagol neki anyuci:)
Télen nem fagy a segge rá a nyeregre? Igaz, olcsóbb mint a többi közlekedés - ez a lényeg
"nem kérem el a fizetését, mert kérés nélkül is elém rakja az egészet.
Ha kér vissza belőle akkor kap, de úgy látom a kérdés lényegét nem sikerült felfognod :)"
"Egyébként meg nem mondhatjuk hogy az ő pénze, ha már a felesége vagyok."
Persze, mert már a te pénzed:).
Nálunk a férjem osztja be a pénzt, és minden kiadást megbeszélek vele, ha a saját pénzemről, saját szükségletemről, saját hobbimról van szó, akkor is.
De nem ő akarja így, hanem én, mivel sajnos képtelen vagyok bánni a pénzzel, bármennyit képes vagyok elkölteni. :(
De ha ő önkényesen elkérné/elvenné a teljes fizetésemet, akkor ott azon a ponton vetnék véget a házasságunknak. :)
Szerintem meg te gondolkozol furcsán, Kérdező!
Miért ne költhetne a barátnőm/feleségem olyan dolgokra, amik engem nem érdekelnek?
Most akkor ne vegyen senki sem ruhát sem cipőt, sem pedig parfümöt, mert a férfit nyilván nem érdeklik a női ruhák és fordítva is így van.
Nekem a leendő társam legyen annyira önálló, hogy el tudja dönteni, költ-e az adott hobbijára, vagy nem, ne hozzám rohangáljon és kérjen tanácsot olyan dologban, amihez egyáltalán nem értek.
Sokkal életszerűbb, hogy együtt összerakjuk a kötelező dolgokat, megtakarítást, és ami marad, azzal rendelkezzen mindenki belátása szerint.
Nehogymár kunyiznom kelljen a társamtól zsebpénzt, ha meg akarom lepni mondjuk valamivel...vagy magamnak vennék valamit. Kuncsorogtam eleget Édesanyámnak kiskoromban, felnőttként már inkább döntéseket szeretnék hozni.
""Viszont nem tiltanám el a hobbijától, hacsak nem veszélyeztetné a megélhetésünket." Milyen kedves tőled, egyébként a párodról beszélsz vagy a gyerekedről?"
Megnézném, hogy te milyen fejet vágnál a pénzszórásra ha közben azon kéne filóznod, hogy a csekkeket fizeted be vagy a kaját veszed meg a családnak! Paraszt!
"Jaj de cuki, még uzsit is csomagol neki anyuci:) "
Képzeld, én is csomagolok a páromnak, méghozzá mert ő kéri. 1. mert jobban esik neki, 2. mert több kijön ugyanannyi pénzből
Pofám leszakad milyen emberek vannak itt! Gondolom mindenki milliókat keres havonta.
Én meg az olyan gazdasági közösséget nem tudom elképzelni egy családban, ahol van a főnök, aki minden pénzt begyűjt fizetéskor(te) és van a csicska(férjed), aki utána kunyerál zsebpénzt.
Jó nagy papucsot neveltél szerencsétlenből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!