Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi alapján döntsek abban,...

Mi alapján döntsek abban, hogy itthon vállaljam a gyereket, vagy külföldön, mindkét esetben egyedül?

Figyelt kérdés

Valahol mindkettő mellett és ellen ugyanannyi érvem van.

Nem tudom még milyen tényezőket lehetne figyelembe venni.

Eddig néztem pl

Segítség szerint:

Itthon családom nemigen van (messze vannak, nem érnek rá, stb) max bnőkre számíthatnék

Kint a gyermek apja, anyukája (akikre szintén max annyiban számíthatnék, mint itthon a bnőkre)

Anyagi lét szerint:

mindkét esetben mennem kell dolgozni a gyerek 1 éves korától

egyenlőre itthoni munkaviszony végett itthoni segélyek vannak/lesznek igényelve(amik nem kevesebbek a kinti segélynél amúgy)

Boldogság tekintetében:

itthon is ugyanolyan magányosnak érzem magam, mint kint.

2014. febr. 15. 13:23
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

18-as es 20-as. Tevedesben vagytok, mert a csaladi potlek es a gyes(184 es 300 euro) alanyi jogon jar annak, akinek van egy nemetorszagi lakcime. Az teljesen mindegy, hogy mennyit dolgozott.

Van egy baratnöm, ö mar 3 eve itt van, egy napot nem dolgozott, van egy 7 eves fia, es mindent fizetnek neki a gyerek miatt. Az alberletet rezsivel 600 euro, berletet, zsebpenz (ez kb 390 euro) ezen felül csp 184 euro.

En terhes vagyok, tavaly aprilis ota egy napot sem dolgoztam es ugyanezeket az ellatasokat kapom a csp es a gyes kivetelevel(mert a kisfiam meg nem született meg).

2014. febr. 15. 17:54
 22/34 anonim ***** válasza:

Amugy kerdezö: Szerintem külföldön jobban jarnal, ha mar van egy kiberelt lakasod, be tudsz menni a sozialamt-hoz es mivel egyedülallo vagy, segiteni fognak. Fizetik a lakast, a rezsit.Plusz kapsz 390 euro zsebpenzt. Nekem jelenleg ezek a tamogatasok vannak, mert a parommal nem vagyunk hazasok, ezert ugy tekintenek, hogy egyedülallo.

De a gyerek születese utan 1 evvel lehet hogy elküldenek majd ilyen olyan tanfolyamokra. Nekem ezt mondtak.

2014. febr. 15. 18:00
 23/34 anonim ***** válasza:

Úgy van,ahogy az utolsó előtti írja.

Off: ultolsó előtti! Itt is számítanak a pecsétek, ugye? A gyeshez és a csp-hez? Mert én most kezdem itt a terhesgondozást (26.hét) És kicsit aggódom, hogy megkapjam. Bejelentett lakcím megvan.

2014. febr. 15. 18:06
 24/34 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy a pecsetek mennyire szamitak, meg nem szültem. De amugy ha van bejelentett lakcimed, biztos hogy fogod kapni a gyest es a csp-t. Azt hogy mas tamogatasra jogosult vagy e nem tudom. A Harzt 4, amit en kapok, azt annak adjak, aki minimum harom honapja itt tartozkodik es ezt lakcimmel tudja bizonyitani.
2014. febr. 15. 18:38
 25/34 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ. December 2. fele óta vagyok bejelentve, májusban szülök, és most kezdem a terhesgondozást itt kint. Így legalább én is megtudtam valamit :)
2014. febr. 15. 18:48
 26/34 anonim ***** válasza:

Szóval, mert magányos vagy, azért akarsz magadnak egy babát. Nem gondolva arra, hogy annak apa is kell, testvér, rokon, CSALÁD.

Ám te mindezt eleve elvennéd tőle, magadhoz kötnéd, mint egy bábot - mert a gyerek feltlétel nélkül szereti a szülőjét, amíg ezt szét nem verik benne -, csak azért, mert magáényos vagy, és mondjuk ki: egy végtelenül önző dög.

Ha magányos vagy tarts kutyát, macskát, papagájt, vagy halakat. Csakhogy őket is SZERETNI kell, GONDOZNI kell, nem csak használni.

Ismerkedésről még nem hallottál? Barátok szerzéséről? Kapcsolatok kiépítéséről? Egy új országba való beilleszkedésről?

2014. febr. 15. 19:24
 27/34 A kérdező kommentje:

Kint ahogy itthon is, tökéletesen egyforma az életem.

kint is van bejelentett lakcímem, itthon is, kint is bejelentének dolgozni, ahogy itthon is, így kint is kaphatok pénzt, vagy itthon is, de az itthoni segélyt kint is felvehetem, nem kell ez miatt itthon élni, meg sorolhatnám. részletezve lentebb, ha valakit érdekel.

#17 régen volt, hogy születési hely szerint adnak állampolgárságot. most az anya és apa után adják, az én gyerekem akárhol szülöm, kettős állampolgár lesz.

amúgy éltem már kint, ebből is megtanultam, mindegy hol élek én mindenhol ugyanazon az életszínvonalon élek valahogy.

ha nem is vagy tini, ha igazán akarnál kimennél akár holnap. ismerek 50 -es házaspárt itthon hol alkalmazottak voltak, hol vállalkoztak, most meg 50 évesen kimentek dolgozni!és nincs kint rokonuk, semmi. szóval csak akarni kell, nem csak tiniknek való.

18# kint van lakcímem, munkaügyiben regisztrálva vagyok, már csak ezért is jogosult lennék kint segélyre, ha más nem is, de munkanélkülire biztos, már elkezdték intézni! és ha gyerek mellett 4 órában dolgoznék kint, akkor is kapnék mellé segélyt kint!

és ha kint lennék a gyerekkel, még akkor sem hagynának pénz nélkül, ha munkaviszonyom sincs a szüléskor.

ne állíts olyanokat amely dolgoknak nem ismered a hivatalos hátterét.

#19 már a terhesség tudomásul vételének első pillanatától kint volt intézve minden, kezdve a terhesgondozástól. van kinti és itthoni kötelező vizsgálatokról is párhuzamosan mindenem (vércsop, cukorterhelés, egyéb ilyen olyan vérvizsgálatok), terhes kiskönyv, mert egyik állam sem fogadja el a másikét, így minden vérvétel és vizsgálat duplán volt végezve nálam eddig kint is, itthon is. ahogy a segélyek is, pl anyasági segélyre törvényesen mindkét államból jogosult lennék, ha kint dolgoznék, meg sorolhatnám, de így is hosszú.

#20 volt terhesség alatt kinti munkaviszonyom. meg lenne is, csak írtam, hogy ahogy megszűnt az utolsó kinti munkahelyem, nem jelentettem be magam másik munkahelyre, hanem itthon vállaltam munkát.

mert ugye apukával nem volt jó a viszonyunk. így itthon igényeltem segélyeket, mert magyar a munkaviszonyom. DE ha most kint bejelentetném magam, akkor meg kint igényelném a segélyeket. DE ha itthoni segélyeket is kapnék, attól még azt kint is felvehetném a bankból, a magyar segély miatt nem kell nekem itthon élni...(de itthon is van bejelentett lakcímem)

#21 köszi, kár, hogy magyarázni kell nekem ezeket a dolgokat, engem kissé fáraszt

#22 köszönet, szerintem is megoldható lenne, ott is, ahogy ugyanúgy, mint itthon is, minden.

#23 az én esetemben úgy van pl az anyaságihoz, hogy a 30 valahanyadik héten ad csak a doki igazolást (előbb is kiad, de azt nem fogadják el) azzal kell menni a "tb" biztosítóhoz, így ő is ad egy igazolást, azzal meg oda ahol a családi pótlékot, meg ilyeneket intézik

#26 ha már magyarázkodnom kell, mert babát akarok, és te nagyon tudod miért, akkor lásd:

- én egész életemben családcentrikus voltam, mindig is akartam babát

- életemben az első férfi volt a párom, aki ezt nem tudván, ő maga akart tőlem babát, mert nagyon nagyon szeret, az összes addigi többi páromnak (volt menyasszonyként írva) nem szültem, mert mindegyik úgy félt a gyerekvállalástól, mint a tűztől. egyedül a mostani "párom" volt az, aki szívből, teljes lelkéből akart engem és hogy örökké az övé legyek, és kettőnknek legyen egy szerelmi jelképe, meg sorolhatnám, hogy mit jelent egy gyerek normál esetben, amikor szerelemből vállalják.

- az, hogy most ide oda sodródom ez nem magányból ered, hanem a totális függetlenségből. ahogy a páromtól sem függök. és ahogy nem is akarok függni! tehát ha kint is lennék vele, egyetlen egy percre sem szeretném azt érezni, hogy nélküle nem tudnék hol lakni, vagy nélküle nem tudnék kenyeret venni.

2014. febr. 17. 18:57
 28/34 A kérdező kommentje:
#26 amúgy vannak barátaim kint is, itthon is. nem is értem a feltételezéseidet
2014. febr. 17. 19:19
 29/34 A kérdező kommentje:

#11 ez elgondolkodtatott. valóban kint szobalány, meg hasonló lennék csak, itthon meg vezető beosztásban is lehetek. ha anyagilag ugyanott is lennék, de az utóbbi könnyebb. ahogy most is pont ezért jöttem haza, mert terhesen nem tudok szobalánykodni.

végre egy érv.

2014. febr. 17. 19:22
 30/34 anonim ***** válasza:

21 22 vagyok. En is szobalanykent dolgoztam.

Te teljesitmenybert kaptal vagy fix fizetest??

2014. febr. 18. 05:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!