Itthon tétlenül, munka nélkül vagy elköltözni és boldogulni egyedül?
Ti mit csinálnátok?
Több hónapja nincs munkátok, így a szülők tartanak el. Együtt vagytok egy sráccal már 2 éve, szerelemben, összetartozásban, és neki biztos, jól fizető munkája van a közös lakóhelyeteken.
Téged pedig Pestről keresnek meg heti 1x egy- egy multitól, hogy a tanulmányok alapján behívnának állásinterjúra.
A srác pedig nem hajlandó költözni, mondván, hogy neki ettől jobb már nem lehet a fizetése az országon belül.
22L
Az a lakóhely milyen messze van a fővárostól?
Semmilyen kompromisszum nem jöhet szóba? Két település közé költözés, ingázás valamelyikőtök részéről, stb.
300 km
eddig nem jutottunk semmire, mert neki minden olyan megoldás rossz, amiben a költözés is felmerül, akár pár km-rel arrébb.
Én megtettem azt, amit te. Majdnem ugyanígy voltam. Ennek már 10 éve. Most hogy állok? Azóta szültem, a párom elvesztette azt a "tuti" melót, és már 4 éve nem dolgoztam sehol, mert elengedtek még a terhesség elején.. (egy nagyon nyamvadt fos munkám volt havi 60 ezerért...)
Megbántam? Meg.
Az tök jó, hogy keresnek és behívnak állásinterjúra. Nem szabad elszalasztani, ha tényleg dolgozni szeretnél. A korod alapján gondolom pályakezdő lehetsz ráadásul.
Ha tényleg nincs a lakóhelyeden lehetőség és neked tetszenek azok a helyek, ahova hívtak, akkor próbáld meg. Még elég fiatal vagy. Lehet, hogy a pároddal egyébként sem maradnátok együtt.
Nem is kérdés. Elköltözni és boldoulni egyedül, pláne ha diplomás vagy.
Azért tanultál, hogy egy önző, tohonya, már fiatalon megmozdulni és változni képtelen ("ennél jobb melóm úgysem lehet az országon belül") fazonnak legyél a neje? Aztán majd 28 évesen egy vagy két kicsi mellett jusson az eszedbe, hogy bocs, mégis élni akarok...MOST élj, amíg fitala vagy és szabad. Ne cseszd el. A világon nincs a pasi, aki miatt ez megérné.
Én nem döntenék most véglegesen, hanem egy ideiglenes megoldást javasolok. Menj el az állásinterjúkra, ha felvesznek örülj neki, és költözz fel. Attól még nem kell szakítani a sráccal, hétvégente hazajárhatsz, kicsit nehezebb a távkapcsolat, de nem megoldhatatlan, ha mindketten akarjátok. Ha ledolgoztál ott 1-2 évet, már van munkatapasztalatod, és sokkal könnyebben keresel állást vidéken, mint pályakezdőként. Ha a kapcsolatotok kiállta ezt a próbát, akkor 1-2 év múlva hazaköltözöl hozzá, dolgozol helyben, és megy minden a maga útján.
Ha maradsz, érdemes elgondolkodni néhány dolgon. A szüleid meddig tudnak/akarnak még eltartani. Utána a párod vállalja, hogy eltart, ha nem találsz állást?
Ha egy család lesztek, a párod fel tudja vállalni, hogy ő az egyedüli kereső a családban (nekem meg mondjuk jár 25 e Ft gyes)?
Ilyen lehetőséget nem szabad kihagyni azt gondolom. Ha a párod tényleg szeret, kell, hogy tudjon várni rád egy kicsit. Ha viszont neki nem cél az, hogy te is érvényesülj, akkor érdemes elgondolkodni.
Sok sikert.
Te jó ég, utolsó....
Pl. Záhony 300 km-re, Csenger 310 km-re, Fehérgyarmat 295 km-re van Budapesttől, képzeld Szabolcs megye is Magyarország!!! Vagy a nyugati országrészben Szentgotthárd 315 km-re van.
Felháborító...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!