Mi alapján döntsek abban, hogy itthon vállaljam a gyereket, vagy külföldön, mindkét esetben egyedül?
Valahol mindkettő mellett és ellen ugyanannyi érvem van.
Nem tudom még milyen tényezőket lehetne figyelembe venni.
Eddig néztem pl
Segítség szerint:
Itthon családom nemigen van (messze vannak, nem érnek rá, stb) max bnőkre számíthatnék
Kint a gyermek apja, anyukája (akikre szintén max annyiban számíthatnék, mint itthon a bnőkre)
Anyagi lét szerint:
mindkét esetben mennem kell dolgozni a gyerek 1 éves korától
egyenlőre itthoni munkaviszony végett itthoni segélyek vannak/lesznek igényelve(amik nem kevesebbek a kinti segélynél amúgy)
Boldogság tekintetében:
itthon is ugyanolyan magányosnak érzem magam, mint kint.
kedves utolsó, én is így néztem valahogy.
eredetileg a kinti segélyeket intéztem, erre megszűnt a kinti munkaviszonyom és hazajöttem.
de visszamehettem volna, csak akkor már terhesen nem tudtam menni akár szobalánynak, itthon kényszerültem "könnyebb" melot elvállalni.
de ott én kisvárosban éltetm, 300-ból kijön egy kb 45-m2-es albi.
nagyobb városokban vannak ilyen 4-500-as árak.
sőt egyik ismerősömtől tudok is most egy mini lyukat ugyan, de 250-ért
de ha abölcsi pénzbe is kerül, ott is bizti vannak egyedülállóaknak, vagy egyéb szociális alapú támogatások, mint pl itthon az ingyen étkeztetés
kint tudok lakásfenntartásiról pl, vagy 4 órában ha valaki elmegy kisgyerek mellett dolgozni, mellette kap pluszba 450 Eur-t, az össz. min 900 Eur, plusz ez, plusz az
de miért akarsz ettöl az embertöl babát? nekem ez még mindig nem tiszta.. vagy most a párod, barátod, szerelmed? vagy csak valaki, aki csinálna neked egy gyereket? :S
itt nálunk Franciao.ban 30nm 540 euro..a családipotlék 130euro. juhu.
a lényeg, hogy anyagi viszonylatban valahol ugyanott lennék mint itthon.
kint magasabb bér, több kiadás, itthon kevesebb bér, kevesebb kiadás.
vagy ha ezeket nem is nézzük, csak azt, hogy én csak ennyire vagyok képes akárhol élek, hónapról hónapra élni.
a nagy szerelemben fogant a baba, tervezett volt.
csak kiderült apukára nem lehet anyagilag számítani.
szóval csak natur szerelem volt, meg lehet van is, szóval amolyan ész nélküli.
Ez esetben dobj fel egy 20-ast! :-) Ha az eredmény láttán csalódást érzel, akkor tudod mit kell tenned!
Amúgy, ha kint szülöd a gyereket, kinti állampolgár is lesz, ami később akár előny is lehet neki.
Ha nincs segítséged akkor tök mindegy hol szülöd, itthon viszont nagyon jó a védőnő rendszer,(szerintem) normálisan tudsz kérdezni a gyerek fejlődésével kapcsolatban.
Viszont ha nem éltél még kint, én lehet kipróbálnék egy évet, hogy később legyen viszonyítási alapom. Én soha nem éltem kint, tiniként vágytam rá és egy kicsit sajnálom, hogy ez kimaradt az életemből.
egyedül kimenni, segélyekböl lenni..majd egy éves kora utána visszamenni szobalánynak vagy szobaasszonynak...hát nem tul jo perspektiva.
ha apuka elvenne, és közös jövöt terveznétek az más. de igy...
ahhoz, hogy kint megkapj mindent, már el kellett volna kezdened intézkedni.
(legalábbis felénk a 12. hétig már mindenféle papirral ide-oda kellett rohangálni)
Én is azt akartam írni, amit az utolsó előtti: Hogy gondolod azt, hogy kapsz segélyt külföldön, ha nem volt terhesség alatt munkaviszonyod?
Angliában pl, ahol én élek, ha a terhesség megkezdése előtt legalább 1 héttel nem dolgoztál annál a munkáltatónál, nem fogja kifizetni neked a "gyes"-t. És itt is rohadt drága mellesleg a bölcsi.
Biztos kapnál segélyt külföldön? Hívd fel a helyi ...mit tudom én minek hívják ott, akik a segélyekkel foglalkoznak, vagy tanácsot tudnak adni ez ügyben. De honlapjuk is biztos van, ott pedig kerek perec le van írva, hogy kinek jár segély.
Otthon meg azt hiszem alanyi jogon jár, mivel állampolgár vagy, meg esetleg egy-két feltételnek megfelelsz, de külföldön külföldiként...szerintem kizárt, hogy bármely ország ennyire hüle lenne....minden jött-mentnek segélyt adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!