Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezelitek a közeli...

Ravel kérdése:

Hogyan kezelitek a közeli családtagjaitok régi rossz döntéseit amik kihatással vannak a ti hétköznapi életetekre is?

Figyelt kérdés

2014. febr. 7. 19:10
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%
Én nagyon nehezen viselem, hogy az anyám hajdanán - annak ellenére, hogy nem akart gyereket, és kamasz koromban el is mondta, hogy csak óvszer-baleset voltam - megszült engem, mert nagyon rossz anya volt, és a mai napig egy rosszindulatú, rivalizáló nagy gyerek, aki ott tesz nekem keresztbe, ahol csak tud, és még csodálkozik, hogy ritkán látogatom.
2014. febr. 13. 16:50
 12/13 Girgoy ***** válasza:
74%
Nem tudom, mi lehetett az a rossz döntés, de szerintem egy dolog az ő életük, és más dolog a te életed. Neked a saját életedben kell döntéseket hoznod, azt kell alakítanod. Ha bárki - akár a családod, akár más - hoz olyan döntést, amely kihatással van az életedre, akkor onnantól kezdve már a Te döntésed, hogy ezzel a hatással mit kezdesz. Elfgogadod és lakalmazkodsz hozzá és megpróbálsz belőle jót kihozni, vagy megpróbálod magd függetleníteni tőle. Mivel Kérdező, konrétan nem tudom, jelen esetben milyen befolyásoló tényező van és a Te életedben ezt esetleg hogyan lehetne tompítani, csak általánosságban tudom elmondani, hogy ha nem menekülni próbálsz egy rossz hatás elől (pláne akkor, ha ez nem megy és így csak frusztrált leszel és megkeseredsz), hanem szembenézel velük és megbírkózol, akkor az emebr rájön, hoyg rengeteg elsőre rossznak tűnő dologból képes hasznos dolgokat kihozni. Ha mást nem, saját hibáinak csökkentését, mert sokszor a bennünk lévő hiba az, ami miatt bilincsnek érzünk egy külső hatást, holott a belső bilincs mindig erősebb, mint a külső, mert belső békével, a szenvedélyeink, önzőségünk legyőzésével szinte minden káros külső hatás felé tudunk emelkedni.
2014. febr. 13. 17:03
 13/13 anonim válasza:
80%
A konkrét helyzet ismerete nélkül nem lehet érdemi választ adni. Általánosságban megfogalmazva én ilyen helyzetekben törekszem függetleníteni magam a rossz döntések hatásától (elválás, elköltözés stb.)
2014. febr. 14. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!