Régi családi fényképeket nézegetek. Ez tényleg rossz?
én is imádom nézni a régi képeket. gyerekkorom óta ez a "mániám". szerintem is érdekes az akkori emberek kinézete,öltözéke,stb
szerintem ebbe semmi rossz nincs!
Nem, nem rossz, sőt, sokszor segít, ha úgy érzed, hogy "kifutot alólad a talaj". A régi családi képek a családi múltat idézik, a gyökereket.
Azt neked kell tudnod, hogy "ennyi idősen" mit akarsz kezdeni az életeddel, és neked van ehhez jogod, hogy megkeresd, ki vagy és mit akarsz csinálni - a nővérednek pedig ahhoz van joga, hogy a saját életét élje. Max. TANÁCSOT adhat neked, amit vagy megfogadsz vagy nem, de nem ilyen önző kontroll-szöveget, hogy neked mit kéne szerinte csinálni.
Nézegesd csak a családi képeket és javaslom, hogy tedd el őket vagy csinálj róluk másolatot. Az olyan "jelenben élő" ostoba libák, mint a nővéred, hajlamosak arra, hogy ha nem tudnak első szóra a talpuk alá taposni, akkor esetleg megsemmisítik a képeket, csak hogy azt kelljen csinálnod, amit ő akar, nem pedig azt, amkit te szeretnél. Igen nagy kár volna!
A buta nővérednek pedig mondd csak meg, hogy tördőjön a maga dolgával. Minden ember másfajta, más érdekli, más anyagból van gyúrva.
Ps: Ne felejtsd el: csak azért, mert X évvel idősebb, nem jelenti azt, hogy automatikusan okosabb, tapasztaltabb, értékesebb ember vagy érettebb lélek, mint te, csak azt jelenti, hogy X évvel hamarabb születt nálad.
a tesód nem százwattos
nagyon fontos, h tudjuk, honnan jöttünk, gondold végig, h sokan, akik nem ismerik a származásukat, sokat szenvednek ettől
ha érdekel, készíts családfát, gyűjtsd össze a családi történeteket, könyvesbiltban kapsz olyan könyvekwt, amik konkrét kérdésekkel segít ebben
egyébként ez nyugaton is nagy divat mostanság
Köszönöm a válaszokat.
Ez az hogy engem is érdekel hogy milyenek voltak. Meg tényleg a ruhák, autók, épületek is olyanok mintha a történelem 1-1 darabkái lennének. Meg pl az egyik kép amit szeretek nézni ahol a nagyim 30 év körüli, apukám meg 8 éves lehet, és a Balatonon strandolnak. És olyan boldognak tűnnek, vagy van ahol a papámmal 3-an vannak, és olyan helyesek, boldogok, és az jár a fejemben hogy milyen jó lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!