Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindent megtettem, hogy...

Mindent megtettem, hogy megmentsem a kapcsolatunkat, most mégis bűntudatom van, amiért elhagyta a terhes "barátnőjét". Hogyan tudnám ezt elrendezni magamban?

Figyelt kérdés

A hölgy sikeresen kihasználta a kapcsolatunk egy komolyabb hullámvölgyét, úgy tűnt végleg menthetetlen minden, fél évig külön is voltunk. Amikor végre úgy tűnt mindent meg tudunk EGYÜTT oldani, a hölgy közölte, hogy babát vár.

Most felemás érzések kavarognak bennem és bűntudatom van, pedig tudom, hogy jól döntöttem, hogy nem hagytam annyiban. Egyrészt örülök, hogy nem hullott szét a családunk, másrészt viszont sajnálom a picit, amiért neki nem lehet igazi családja.

2014. jan. 31. 14:04
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Ez a hullámvölgyünk nem fél év volt, inkább 2,5. Mindketten hibásak voltunk, de erre csak későn jöttünk rá és így tenni is csak későn tudtunk ellene. Hagytuk, hogy teljesen elhidegüljünk egymástól és csak ez a külön töltött néhány hónap döbbentett rá minket arra, hogy együtt akarunk maradni, együtt akarjuk a gyerekeket nevelni és közösen tervezzük továbbra is az életünket.

Én természetesen nem fogom eltiltani a kicsitől, de a kicsi anyja igen, ezt meg is mondta.

2014. jan. 31. 15:36
 12/27 anonim ***** válasza:
47%
Megértem,hogy emészted magad ebben a helyzetben,de én igazából máson gondolkodnék el a helyedben.Azon,hogy tulajdonképpen mit is jelentek én annak az embernek,akit visszafogadtam gyakorlatilag az életembe?Akiért mindent megtettem,akiért harcoltam,ő pedig mindeközben másnak csinált gyereket.Ne haragudj,de én kapcarongynak érezném magam a helyedben,és nem kellene a nyakamba ez az egész.Tudod,az ember büszkesége,önbecsülése mindennél fontosabb ebben az életben.Én inkább emelt fővel távoznék ebből a kapcsolatból,mintsem bánkódjak olyan dolgok miatt,amik nem az én bűneim,és átlépjek két ember aljasságán,akik porig aláztak.
2014. jan. 31. 15:36
 13/27 anonim ***** válasza:
67%
Biztos miközben más nőkkel szexelt, rádöbbent, hogy "jaj de szeretem az asszonyt amúgy" :) Jó vicc :D
2014. jan. 31. 15:38
 14/27 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom, itt a tisztelt férfigyűlölő válaszadók nem olvasták, hogy Kérdező nagyon korrektül leírta: "Az egész kapcsolatuk csak 3-4 hónapig tartott és addig igazából egyikünk sem keresett megoldást a mi problémánkra, mert túl sok sérelem ért mindkettőnket és beszélni sem beszéltünk többet a feltétlenül szükségesnél."

Szakítottak, próbáltak túl lenni a dolgon, a kérdező párjának lett egy kapcsolata, lehet a Kérdezőnek is volt alkalmi vagy tartósabb, tök mindegy, ahogy a Kérdező leírta, 2 év veszekedés után lezártak egy kapcsolatot, teljesen természetesnek gondolom, hogy megpróbáltak lelkileg is tovább lépni. És amikor szakított a lánnyal, és Ti újra összejöttetek, még senki sem tudott a terhességről.Ennyi.

Kérdező, szerintem ebben a történetben amit leírtál senki sem hibázott, tipikus eset arra, amikor "összejönnek a dolgok" - és kész. Magadat teljesen felesleges hibáztatnod, nem tettél semmi kritizálhatót, a párod szabad döntése, hogy melyikőtökkel akarja leélni az életét, a párod és az ex barátnőjének a kapcsolata NEM RAJTAD MÚLT, NEM RAJTAD MÚLIK.

2014. jan. 31. 17:04
 15/27 anonim ***** válasza:
35%
Hát ennek a te kapcsolatodnak vége.A neheze akkor jön mikor meglesz a baba.Ezt a tüskét sosem nyeled le,az első koccanásra robbantok.Amúgy jól írta itt valaki,olyan bánatos volt a férjed egyből gyerek gyártásba kezdett.Fő nyereményt nem nyerted meg,de a másik nő se!
2014. jan. 31. 17:54
 16/27 anonim ***** válasza:
94%
Én egyáltalán nem gondolom azt, hogy vége lenne a Kérdező kapcsolatának, ahogy láthatóan a Kérdező sem. Nyilván tudta, hogy azokban a hónapokban, amíg külön voltak, volt a férjének valakivel kapcsolata - lehet, neki is volt - és ennek tudatában kezdték újra a kapcsolatukat.
2014. jan. 31. 18:10
 17/27 anonim ***** válasza:
30%

ha 2,5 évig voltatok rosszban, akkor miért nem váltatok el? te nem akartad?

én úgy látom a kérdezőnek nem volt senkije, mert ő nem akarta oldani, a férje meg jól elvolt, csak nem gondolta, hogy bébi lesz belőle. aztán rájött, hogy ha a feleségének ennyire kell és önbecsülése nulla, akkor visszamegy, aztán szerintem majd megint eljár majd ide-oda...

2014. jan. 31. 18:18
 18/27 anonim ***** válasza:
76%
Miért lenne a Kérdező önbecsülése nulla???? Éppen hogy érettség és magas fokú önbecsülés kell ahhoz, hogy valaki belássa egy rossz döntését, és igyekezzen helyre hozni azt.
2014. jan. 31. 18:22
 19/27 anonim ***** válasza:
35%
Ja az szép, csak a férj nem úgy tűnt, hogy nagyon meg akarja oldani, hanem szépen elvolt, ami nem is baj, csak akkor minek ment vissza?
2014. jan. 31. 18:24
 20/27 anonim ***** válasza:
34%
Ja, és szó sem volt arról, hogy a szakításuk előtt a Kérdező párja "ide meg oda" járt volna... nem tartom túl valószínűnek, ha így lett volna, nyilván nem akarta volna a Kérdező helyre hozni a kapcsolatukat...
2014. jan. 31. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!