Édesanyám nagyon nem szereti a karácsonyt. De nem tudom miért. Mit tehetnék?
De most csak azért írom hogy ismét önmagam igazoljam
ma 15:07
Miért csak karácsony napján díszítheti fel az ember a házát és teheti meghitté a pillanatokat zenével meg jó kajákkal???
Az év bármelyik másik napján megteheti ezt bárki!
Nem kötelező csatlakozni a karácsonyi birkanyájhoz.
Aki vallásos annak elhiszem hogy ünnep a karácsony, de részemről semmit extra mert minden napom elégedetten telik, meghitten, és feldíszítve!!
Ismét én!
Igazából pedig a keresztény karácsony az Adakozásról szól!
Arról, hogy a szegényeknek adjatok élelmet, ruhát, és hajlékot, hogy kihúzzák valahogy tavaszig!
(modern 3 királyok)
Fa állítás meg egyéb helyett hívj meg egy hajléktalant a házadba, mosd meg a lábát, és tegyél elé meleg ételt az asztalodra!!
Ez az igazi karácsony!!!!!
16:20-nak
Az ilyen hozzáállásból sajnos nem az süt, hogy a díszítés helyett másban találsz örömet, hanem a kiábrándultság, megkeseredettség. Ha már az alkalmazkodásról beszélsz, az ünneprontóknak kellene alkalmazkodniuk azokhoz, akikből még nem halt ki a hit és a remény, hogy az élet nehéz kihívásai között is érdemes meghitt Meseországot varázsolni az otthonukból legalább az ünnepek idejére.
ma 16:29
Az iylen hozzáállásból meg az tűnik ki hogy te nem vagy tisztában azzal hogy mi is ennek az ünnepnek a valódi lényege!
Olvasd el a következő 2 választ is azokat is én írtam!!
16:28-nak
A szeretet ott kezdődik, hogy képes vagy azokat szeretni, azoknak örömet okozni, akikkel egy hajóban evezel. Az, hogy hány mosolygós arc van körülötted a családodban, ezerszer jobban tükrözi, hogy mennyi szeretet van benned, mint a látványos adakozások a külvilág felé.
Plusz komolyan én nem értem, hogy embereknek nincs lelkiismeretük?
Képesek becsukott szemmel fát díszitgetni meg ücsörögni a kis putrijukban amikor gyerekek fordulnak fel éhen az utcán?
Holnap vagy a jövő héten bárki lehet a következő!!
Ez az ország meg amúgy sem arról híres hogy egymást segítik az emberek bárhogy is!
Legalább ezen az egy napon segítsetek egy szerencsétlenen, ti személyesen a két kezetekkel, ne pedig midnenféle erre épült vállalkozó meg alapítvány és társaik által!!!
ma 16:33
Azzal örömet okozol szerinted valakinek ha ráerőlteted a személyiséged? és a másiknak el kell viselnie hogy te ővele akarsz fát díszitgetni miközben ő utálja ezt?
Nem azért de részemről túl vagyok már nem egy nem két csillogó villogó karácsonyon...
Volt már akkora fám is ami a legtöbb ember házába se férne be, és rájöttem nem ez a lényeg!!!!
Sajnálom azokat akik nem látnak tovbb az orruknál, de remélem egyszer ők is rájönnek...
ma 16:38
És miért csak ezen az egy ünnepen fontos neked a szeretteid boldogsága?
Értem. Szóval a szeretet az aszkéta életmód ráerőltetése azokra, akiket állítólag szeretek.
Ha már ennyire a szeretetet propagálod, abba miért nem fér bele az a verzió, hogy te fogadd el a más "hülyeségeit", miért erőlteted annyira, hogy a másik legyen tekintettel a te ünnepinek legkevésbé sem mondható hozzáállásodra?
Szeretet = Elfogadás
Hm???
A szeretet nem megvonás, hanem adás. Adni pedig nem azt kell, aminek te örülsz, hanem aminek a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!