Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elegem van anyámból, nem...

Elegem van anyámból, nem birom tovább elviselni! Mit lehet tenni ha még nem vagyok 18?

Figyelt kérdés

16 és fél éves vagyok!

eddig normális volt anyám de most már idegileg kikészitett!

ugy volt hogy tegnap felmentem discoba bnöimmel.nem adott egy ftot sem és azt mondta vigyek kólát itthonrol...

meg hogy addig nem mehetek sehová ameddig nem eszek.mondtam hogy akkor átmek mamáék és eszek.de nem volt semmi kaja,fözni kellett vna bnöm meg már itt volt.

ezért mamátol kértem egy ezrest.ennyi volt a szombati pénzem(hazahoztam belöle 500ftot)

elindultunk a többi csajhoz ahol felhivott és igy beszélt velem :

- te piszkos aljas hazudos roh adt ku rva ,te roh adt kis szemétláda te bas zos roh adt rib anc te fas szopo köcs ög!megmondtam hogy ugy nem mehetsz el hogy nem eszel!ki engedte meg hogy nagyanyádtol pénzt kérjél?azonnal gyere hazafelé!ha nem jössz haza felhivom a rendörséget hogy megloptad nagyanyádat de roh ad rin gyó hogy pusztulnál el!

csak gyere haza olyat kapsz,kinyirlak!a rohadás vinne el!

de voltak ennél sokkal durvább dolgok is......

tegnap egész nap bögtem hogy hogy lehet velem ilyen???

2009. dec. 5. 12:47
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
18:19 Értelmes, kedves kislány lehet. :(
2009. dec. 5. 18:40
 22/31 anonim ***** válasza:
0%

Értelmes is, mivel jobban átlátja mi zajlik itt!!

Talán ha vennéd a fáradtságot te is átlátnád!!

A kérdező önmagát megállás nélkül fényezi és mentegeti, mindenki mást pedig hibáztat holott ő maga is megoldhatnáa problémáját mivel azok forrása saját maga!

2009. dec. 5. 19:33
 23/31 anonim ***** válasza:
Nyilván nem egy szent a kérdező sem, de egy anya hogy beszélhet így a gyerekével, akkor is ha mérges??? Én is kihúztam párszor a gyufát a szüleimnél, de SOHA nem beszéltek így velem!!
2009. dec. 5. 20:49
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

19:33 nem ő a bajok forrása!!!

1. nem kérte hogy szülessen

2. az anyuka viselkedhet normálisan

2009. dec. 5. 21:49
 25/31 anonim ***** válasza:
Aki az EMBERTÁRSÁVAL így beszél, az miféle ember? Hát még ha a gyerekével beszél így, akit elvileg mindennél jobban szeret? Nem azt mondják, hogy a szülő akkor is szereti a gyerekét, ha a gyereke "rossz"? Ez pedig nem volt egy akkora gaztett, még ha nem is volt szép húzás. Én is le szoktam cs.szni a gyerekemet, ha valami rosszat csinál, de ILYEN szavakkal ez nem leszidás, hanem megalázás, sárba tiprás. Egy szülőnek ugye nevelnie kéne, és nem földbe döngölnie, mert abból minden lesz, csak eredmény nem. Legalább is pozitív biztos nem.
2009. dec. 6. 00:38
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Van elég diákmunka? :D Itt árultad el, hogy SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN nem szagoltál még csak a közelébe sem a diákmunkáknak. 17 évesen, középfokú német nyelvvizsgával, meg papír nélkül ugyan, de középfokú angol nyelvtudással nem vettek fel egész nyáron sehova (pedig nem a Hiltonba jelentkeztem hostessnek, hanem szórólapozni, árufeltölteni, stb - itt is nézik, hogy ki mennyire értelmes...). Szóval nem tudom miről papolsz, oké, feketén biztos lehet dolgozni, de nem mindenki akarja átb*szatni magát valami kizsigerelő főnökkel, ha közben a jövőjére is kell koncentrálnia, és tanulnia kell.

Kérdező, te pedig szerintem nem mondasz el itt mindent, nekem nagyon úgy tűnik, hogy te sem vagy a legkedvesebb az anyáddal, mondom én ezt úgy, hogy 15 évig velem is szörnyen viselkedett az anyukám, és csak azután lettünk jóban, hogy műtőből műtőbe cipeltek félájultan, és rádöbbent, hogy fontos vagyok neki. Én el tudom képzelni, hogy ilyeneket mondott rád az anyád, aki a leírtak alapján jó nagy proli lehet, már ne haragudj, de te meg például ne kérj pénzt, ha már egyszer megmondták, hogy nem kapsz. Én is sokszor mentem el úgy bulizni, hogy nem volt nálam pénz, csak egy-kétszáz forint, és nem haltam bele, hogy nem ittam. Meg az nem érv, hogy már ott volt a barátnőd, és azért nem kajáltál. Nem tudott volna várni 10 percet?

Szóval mindent összevetve, értem az alapvető gondodat, hogy rosszulesik, amikor ilyen alpári módon megaláz, de addig nincs jogod visszaszólni, amíg azt a pár dolgot nem úgy csináltad, ahogy ő kérte.

2009. dec. 6. 08:25
 27/31 A kérdező kommentje:

Kedves és nem tul kedves válaszolók!

Nem hazudni járok ide hanem mert megoldást akarok találni egy nem tul jo dologban.

Anyu mikor 2-13 éves voltam folyamatosan ütött vert mindenért...nem azért mert olyan rossz voltam!de ha belegondoltok egy 2-2 éves gyereken mit lehet annyira verni?volt hogy ugy elvert nadrágszijjal hogy tesi orán nem mertem levetközni annyira hurkás voltam !!!

mindig kitünö tanulo voltam 5.-ig

onnan már csak 4.7 körül mozogtam.

volt olyan hogy annyira rosszul bánt velem hogy a biroság az alkoholista játékgépfüggö apámnak odaadott volna!

erröl ennyit!

2009. dec. 6. 16:41
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Már bocsánat, de egy utcanő beszél úgy, mint az anyád. Ivott, amikor igy beszélt veled? Vagy netán idegbeteg? Elképesztő! Valószinű a társtalansága frusztrálja ilyen mértékben és ez okozthatja a kitöréseit is.

Ha otthon karsz maradni, sajnos szót kell fogadnod, bár én ezt az indokolatlan szigort nem értem.

Ha pedig végképp nem tudtok kijönni, talán költözz a nagymamádhoz. Ők talán szeretnek.

2009. dec. 7. 19:43
 29/31 anonim ***** válasza:
Keresd fel a gyámügyet.
2009. dec. 7. 23:35
 30/31 anonim ***** válasza:

Fura dolog ez. Ha nem kezdem kicsit messzebbről, akkor félreérthető lehet amit írok, ezért hosszabb leszek.

Én komolyan hiszek abban, hogy nincs eleve elrendelve minden, de annak, hogy ki hova, milyen körülmények közé születik, megvan a jó oka. Mert ez egy "feladat", az életem értelme, hogy megküzdjek a kihívással, amit elém tesz. Ha tetszik, úgy is el lehet képzelni, hogy az unatkozó lelkek összebeszélnek, hogy meg fognak születni, és testvérek lesznek, vagy szeretők, egymás szülei, vagy éppen gyilkos és áldozat. Aztán megszületnek, és "eljátsszák" ezeket a szerepeket, amikből sokat tudnak tanulni. Ettől fejlődnek. A tökéletesség, halhatatlanság mennyei jóság világában, amit a keresztény egyház fest olykor elénk, mindenki halálra unná magát!

Ennyi a bevezető. Talán még az fontos, hogy a lélek nem fél semmitől, halhatatlan, és nem is érdekli nagyon más, mint, hogy fejlődhessen, tanulhasson. Nem kell neki villa, kocsi, úszómedence, jacht, magánrepülőgép. Ezekre az egónak van szüksége. Az ego egy éntudat, ami kifejlődik, és elpusztul, amikor az egyén meghal. Az egó tehát fél a haláltól. Sőt, általában lehet mondani, hogy az egó FÉL. Cserébe sokat követel tőlünk, minden figyelmünket. Egy hasonlat szerint a tudatalattink, a lelkünk, ha úgy tetszik, beszél hozzánk. Halkan, megfontoltan. Az egónk viszont, mint egy csörgősipkás bohóc, körbeugrál minket, dalol és ordibál, hogy rá figyeljünk, lehetőleg meg se halljuk, amit a másik mond. Csakhogy neki ez az egyetlen fegyvere. Míg a lélek képes megbetegíteni is akár a testet, ha nem figyelünk rá. Nagyon sok, ha nem minden betegségünk legvégső oka ez.

Mit lehet tenni? Élni kell.

Kedves kérdező, nem tudom, mennyit sikerült átadnom ezekből a gondolatokból, mennyire vagy már nyitott erre ebben a korban? Vagy akár mennyire hiszel nekem? Tulajdonképpen ez mindegy is. Saját szempontomból azt tudom mondani, hogy nagyon nehéz sorsot választottál magadnak, és ezért szép, tartalmas életed lesz. Küzdelmes és kemény, de éppen ettől olyan értékes.

Talán fura, talán más ez az érték-nézet, amit én mutatok neked. Nem megszokott. Nem baj. Egy időben az is furcsa gondolatnak számított, hogy a föld kerek. Ezzel nem mondom, hogy biztosan úgy van, ahogy én hiszem, de egyelőre nem is cáfolható. Vagy hiszel ebben, vagy nem. Én igaznak gondolom.

Ui.: Beszélhetnénk anyukád gondjairól is, a lehetséges viselkedésedről is, de a lényeg nem az, hanem ez. Ezért beszéltem erről. Ez nem valamilyen egyház, vagy szekta. Én sem tartozom semmilyen gyülekezethez, így megtéríteni sem akarlak/tudlak. (Nincs hova.) Az egészet azért írtam le, mert különben érthetetlen lett volna, hogy miért támadt bennem az az érzés, hogy én tulajdonképpen irigyellek a nehéz sorsodért. Ami azt is jelenti egyben, hogy a te lelked egy már nagyon érett és bölcs valaki lehet, ha ilyen nehéz feladatot adott magának erre az életre.

2009. dec. 8. 09:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!