Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El fogom birni? Mi a véleménye...

El fogom birni? Mi a véleményetek erről az egész szituációról?

Figyelt kérdés

Üdv. 2Oéves vagyok. A barátommal egy éve vagyunk együtt, az édesanyja látszólag nagyon szeret és próbál segiteni amiben tud (az én anyagi helyzetem miatt). Egyetemen járok, támogat élelemmel, ritkán pénzzel is. Én fircsáltam, de gondoltam, hogy nem lehetetlen, hogy ennyire jó ember legyen egy nő egy idegennel.

Idő közben megtudtam, hogy a párom édesanyja beteg, és évek kérdése. Van neki egy 3és fél éves lánya, aki Down-szindrómában szenved, persze, mivel még kicsi nem tud róla. A nyáron a tandij miatt és az egyetem miatt ők felajánlották, hogy vegyem át a dada szerepét, amig az anya dolgozik, tehát két hónapot dolgoztam náluk, ők több pénzt akartak adni, a helyzetem miatt, de én nem engedtem, mondtam, hogy ha szükség lett volna ingyen is megcsináltam volna (és tényleg, mert nagyon fontos a kis csöpp, nagyon szeret és én is őt). Végül persze csak annyi pénzt vettem el, amennyi járt, egy kicsivel sem többet. Nagyon tisztelnek ezért (ezt a barátom mondta, hogy beszéltek erről).

Most, egy hónapja volt egy szomorú beszélgetésem az anyával, elmondta, hogy nem tudja hogy mit kezdjen, és tudja hogy korai még erről beszélni, és szorong is, de ha minden úgy alakul és együtt maradok a fiával (ami több mint valószinű), akkor majd ha ő nem lesz képes, én neveljem tovább, rám és a fiára ruházná a gyámságot, mert az apjára nem akarja bizni, mert újabban elkezdett inni és májelégtelenséget diagnosztizáltak rajta.

Én meg természetesen átgondoltam és az csak magától érthető, hogy segitek. Csak furcsa ez igy, hogy alig ismernek és már ilyen komoly dolgokról szó esett.

2014. jan. 28. 12:25
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

#19 vagyok

Ebben az esetben a válaszom az, hogy igen, megterhelő lesz, fizikailag, szellemileg, lelkileg. 20 évesen szerintem még korai meghozni egy ilyen döntést. Én sem vagyok sokkal több, de ha visszagondolok a három évvel ezelőtti önmagamra, akkor még emlékszem, hogy mennyivel "gyerekebb" voltam, mint most. Lehet, hogy tönkreteszed az életed, de az is lehet, hogy 30 év múlva úgy fogod gondolni, hogy az volt életed legjobb döntése, hogy magadhoz vetted a gyereket. Esetleg látogass meg felnőtt Dawn-szindrómásokat, és gondold el, hogy mondjuk 20 év múlva róla kell majd gondoskodnod. Én lebeszélnélek, de ez a te döntésed. De csak akkor vállald el, ha képes vagy úgy nem úgy tekinteni erre, mint egy hatalmas áldozatra, amit meg kellett hoznod.

2014. febr. 21. 00:41
 22/32 anonim ***** válasza:

Kapott ultimátumot?

Változott?

2014. febr. 21. 06:47
 23/32 A kérdező kommentje:
Kapott, igyekszik, de még nem voltam otthon, hogy lássam, hogy a leányzóval mennyire foglalkozik. :) Velem elkezdett újra foglalkozni. Bár kiderül mi sül ki belőle. Köszönöm a válaszokat, ha esetleg még van, jöhet.
2014. febr. 21. 10:44
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Hello!

A válaszokat nem olvastam el, csak az alap leírásod.

Nekem úgy jön le a történetből, hogy elég rendesen manipulálva vagy. Amivel persze nincs gond, ha életed hátralevő részét úgy képzeled el, hogy egy fogyatékos emberről gondoskodj.

20 évesen, egy -saját bevallásod szerint- ellaposodó egy éves kapcsolatban én biztosan nem kötelezném el magam egy életre.

A pszichológiának kötve hiszem, hogy sok hasznát veszed a fejlesztés során.

2014. febr. 21. 13:50
 25/32 A kérdező kommentje:
Mivel rengeteg Gyógypedagógus ismerősöm van, meg az órákra is bejártam, igy van köze. :) De köszönöm a válaszod. Én is kicsit manipuláltnak érzem magam
2014. febr. 21. 13:55
 26/32 anonim ***** válasza:
de nem fogod otthagyni, jól bepaliztak, most kéne élned, helyette meg ez...
2014. febr. 21. 13:58
 27/32 A kérdező kommentje:
:( Sok boldog pillanatot okoz az a környezet számomra, viszont igy felkerülve a városba is midnenki panaszkodik, h jobban élnem kellene. :(
2014. febr. 21. 14:02
 28/32 anonim ***** válasza:
Bennem is felmerült, hogy miért te légy a gyámja, miért nem a saját bátyja?
2014. febr. 21. 21:52
 29/32 A kérdező kommentje:
de amugy lehet ilyent csinalni, hogy engem beraknak csak ugy hivatalosan a gyamjaként?
2014. febr. 21. 21:56
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
vhogy biztos lehet, de aztán én a helyedben attól félnék, hogy barátod lelép, éli életét, tiednek meg annyi, mert így kinek kellenél?
2014. febr. 21. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!