Mit tennétek a férfi helyében?
A férfinak elhunyt a nagyanyja, akivel négy éve nem találkozott, és évente legfeljebb egyszer beszélt. Nagyon távol lakik onnan, több mint 400 km-re, és el fog menni a temetésére, három, de inkább négy napot lesz távol emiatt.
A párja, akivel együtt él, nem megy, tüdőgyulladással fekszik otthon, elég rosszul van. Nincs senki, akire rábízná, semmi családtag vagy barát.
De fura ez a "probléma".
Emlékszem 3.-os voltam és egyke amikor kétoldali tüdőgyulladással otthon kellett lennem 5 teljes héten át.
Szüleim dolgoztak,reggeliztem volt elkészítve étel azt megmelegítettem,ha szükségem volt rá,napi 3szor hívtak mikor milyen színű gyógyszer vegyek be,néha rámcsörögtek hogy jól vagyok e.Tudtam a szomszéd számát,tudtam anyám számát és a mentőt is.
KILENC évesen 5 hétig egyedül voltam reggel 8 és este 7 közt tüdőgyulladással,nehezen lélegeztem,lázas voltam,köhögtem mittomén feküdtem és tévéztem vártam hogy hazajöjjenek és örülhetek hogy valaki csinál megint friss teát,amúgy termoszban hagytak nekem :)
Szerintem a legjobb, ha valamelyik szomszédnak szólnak, hogy nézzen rá néha a nőre, a nő telefonjába beírják a szomszédok számát, az ügyelet számát.
Igazából ha a férfi dolgozik, akkor sem tud egész nap vele lenni, úgyhogy biztos kibír egy-két napot így. Legyenek kéznél a gyógyszerek, legyen főzve kaja.
A férfi meg menjen el maximum két napra, az alatt lezajlik a temetés és le tudja játszani a kis hülye játszmáját a rokonok előtt, hogy mennyire fontos volt neki az eddig le sem tojt nagyi.
Már bocs, kérdező, de ha te a nő barátja vagy, aki 200 km-rrel odébb él, és annyira nem is vagytok jóban, akkor honnan a phalloszból tudod, hogy hányszor és milyen körülmények között beszélt telefonon a férfi a nagymamájával?!
Vagy esetleg lehallgatod őket?
Netán nem is tudod, csak szereted más sheggébe ütni az orrod, ha nem is ismered a részleteket?
Vagy urambocsá', ta vagy a hattyú halálát játszó nő?
Mondjuk a hajnalbani indulashoz annyit hozzatennek, hogy 400 km az nem kis tavolsag. En egyszer tettem meg az utat Lentibol Budapest melle egy kisebb varosba, reggel 5kor indultam es az atszallasokkal delutan 3 utan ertem haza es az 250km, nem 400. Szoval 1 nap tuti az utazas, mert en nem nagyon hallok temetesekrol este. Masnap a temetes es megint, ha olyan helyen lakott a nagymama, akkor hiaba indul el a temetes utan egybol, akkor se fog hazaerni masnap, ha nem autoval megy.
Szoval a 3 nap az minimum, es az az igazsag, ha valaki 400 km-t utazik, akkor valoszinu, hogy ott tolt egy kis idot a reg latott rokonokkal is.
Na, az még jobb, ha nemhogy sz*rt a nagyira évekig, aztán most elmegy villogni a temetésére, de még el is várja, hogy a rokonság jó képet vágjon hozzá, hogy majd eltölt velük egy kis időt.
Ha délelőtt is lesz a temetés, akkor elmehet előtte való nap és haza indulhat a temetés után, 8 óra az út, még hazaér estére. Felesleges még a rokonságot szórakoztatnia, ha ilyen volt a kapcsolat.
Mikor nekünk halt meg közeli rokon, a legkevésbé sem vágytunk rá, hogy olyan rokonok, akik a temetésen kívül nem foglalkoztak vele, rá sem néztek, beüljenek hozzánk egy kis csevegésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!