Mit tennétek a férfi helyében?
A férfinak elhunyt a nagyanyja, akivel négy éve nem találkozott, és évente legfeljebb egyszer beszélt. Nagyon távol lakik onnan, több mint 400 km-re, és el fog menni a temetésére, három, de inkább négy napot lesz távol emiatt.
A párja, akivel együtt él, nem megy, tüdőgyulladással fekszik otthon, elég rosszul van. Nincs senki, akire rábízná, semmi családtag vagy barát.
Egy napra mennék a temetésre. Mert egy temetés 1 napig tart. A 400 km meg nem olyan távolság, amit akár vonattal ne lehetne 4-5 óra alatt letudni.
Kora hajnalban mondjuk lemennék, megjelennék a temetésen, majd ahogy vége rögtön haza.
Autóval még egyszerűbb a forgatókönyv.
Az asszonynak meg ott kell hagyni 2 db feltöltött mobiltelefont, hogy bármi van tudjon mentőt vagy bármi egyebet hívni. Kaját / teát bekészíteni az ágy mellé. Esetleg ha gond a WC_ig kimenni (bár volt már nekem is tüdőgyulladásom, xar dolog de azért nem tesz nyomorékká) akkor valami segédletet, járókeretet vagy kerekesszéket odakészíteni, esetleg lavórt és ágytálat...
Az ember kibír otthon 1 napot vagy 2-t tüdőgyulladással..
Megfőznék előre...csak mikrőzni kelljen
Induláskor csinálnék teát, bevásárolnék ha kell a 2 napra..
Esetleg 1 adagot termoszba is készítenék..
A par helyében ezt is javasolnám...mármint hogy menjen el, csak készítsen nekem ebédet előre, hogy könnyebb kegyen,maztannahogy tud siessen haza
Ezt vonattal nem lehet ennyi óra alatt letudni, át kell szállni, minimum 8 óra. Autóval meg a leendő útviszonyok miatt nem mennek. A férfi és a családja.
A nőnek asztmája is van, emiatt nagyon nehezen lélegzik.
Én eleve nem hiszem, hogy felutaznék ilyen messzire olyan rokon temetésére, akivel nem is igazán tartottam a kapcsolatot, küldenék egy gyásztáviratot.
Ha mégis mennék megfőznék előre, elrendeznék mindent és már aznap, vagy másnap korán jönnék haza.
Gondolom, annyira el tudja látni magát a nő, hogy fel tud kelni az ágyból, meg tudja melegíteni a kaját, meg tud fürödni, stb., különben már kórházban lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!