Mit tennétek a férfi helyében?
A férfinak elhunyt a nagyanyja, akivel négy éve nem találkozott, és évente legfeljebb egyszer beszélt. Nagyon távol lakik onnan, több mint 400 km-re, és el fog menni a temetésére, három, de inkább négy napot lesz távol emiatt.
A párja, akivel együtt él, nem megy, tüdőgyulladással fekszik otthon, elég rosszul van. Nincs senki, akire rábízná, semmi családtag vagy barát.
De ha olyan halt volna meg, akivel jóban volt a férfi, a nő akkor is egy rakás szerencsétlenség lenne. Inkább kezeltesse magát, hogy ne legyen ilyen mártír - mert ez az.
Egyébként én is asztmás vagyok, bár nyilván ez semmit nem jelent, hisz lefogadom, hogy a nő a legsúlyosabb-legkomolyabb-csak-10-ilyen-eset-van-a-világon asztmás.
Azért ha olyasvalaki halt volna meg, aki fontos volt a férfinak (mert ha valaki nekem fontos, nincs az az isten, aki visszatartson attól, hogy valamilyen módon tartsam vele a kapcsolatot és szerintem a legtöbben ezzel így vagyunk), máshogy jönne le az egész, akkor érthető lenne, hogy a férfi el akar menni a temetésre.
Csak most ez kicsit úgy jön le, hogy amikor a nagymamának esetleg szüksége lenne rá, akkor nem volt mellette, most akinek esetleg tudna segíteni, az a párja, most meg inkább megy az őt eddig nem érdeklő nagymama sírjához.
Az viszont igaz, hogy ha a nő egyedülálló lenne, akkor is meg kellene oldania ezt a helyzetet valahogy.
a fr@ncb@, beszélj már értelmesen, ne haragudj, de ez a nő, meg a férfi duma annyira ki tud akasztani, miért nem lehet leírni, hogy rólam és a páromról van szó. A másik, hogy először még csak tüdőgyulladása volt a nőnek, amikor mondták, hogy előre kikészíteni mindent, akkor más asztmás is volt....
Hogy a kérdésre is válaszoljak. Én elmennék a temetésre, és másnap reggel visszaindulnék. Mást nem, az egyik szomszédot megkérném, hogy legyen kedves ránézni a páromra este és reggel, minden rendben van-e, én meg sietnék haza. Sokan fekszenek otthon tüdőgyuszival, nem tesz bénává.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!