Mit tennétek a férfi helyében?
A férfinak elhunyt a nagyanyja, akivel négy éve nem találkozott, és évente legfeljebb egyszer beszélt. Nagyon távol lakik onnan, több mint 400 km-re, és el fog menni a temetésére, három, de inkább négy napot lesz távol emiatt.
A párja, akivel együtt él, nem megy, tüdőgyulladással fekszik otthon, elég rosszul van. Nincs senki, akire rábízná, semmi családtag vagy barát.
Biztos is, hogy a lábon kihordott betegségek is betettek neki, de ebben hajthatatlan. De milyen legyen, ha az apja betegen elzavarta már gyerekkorában is iskolába, mondván annyira azért nem vagy beteg, ne táposkodj?
Egyszer ment el táppénzre a volt munkahelyén, mert már lábra sem bírt állni, és rögtön kirúgták. Csoda, hogy most hajlandó volt rá, el tudom képzelni, milyen állapotban van... Szerintem mandulagyulladása is van, mert alig bírt beszélni, mikor felhívtam. Az is visszatérő baja, bár most nem mondta.
Előző válaszoló:
De, KEZELÉS NÉLKÜL amúgy a tüdőgyulladás egy halálos betegség is lehet.
Önmagában én sem mentem tüdőgyulladással kórházba, kijött a háziorvos, adott gyógyszert, kipihentem. De asztmás beteg + tüdőgyuszi azért komoly dolog, ott már be kéne vinni a kórházba, mielőtt egy éjszaka megfullad...
Nem ő az első asztmás, akinek tüdőgyulladása van, és nincs párja, vagy akárkije.
Ha meg olyan hülye, hogy valami gyerekkori f@$zság miatt nem megy kórházba, akkor az ő temetésére is lehet menni. Aki hülye...
A ferfi azon felül, hogy ő hívja a mentőket úgysem tud semmit csinálni?.
Teljesen bennem él az a tehetetlenség, amikor a páromat nézem betegen, semmit nem tudok csinálni...
"Kedves" hozzászóló, de tudod az a nem mindegy, milyen színtű az asztma, és milyen a tüdőgyulladás.
Mit akartam a kérdéssel? Megtudni, más is ilyen-e, mint a barátom párja. Ezek szerint sokan igen. Nekem is az a bajom a történettel, amit az egyik hozzászóló írt: képmutatás elmenni olyannak a temetésére, aki nyilvánvalóan életében nem volt fontos az illetőnek, mert akkor legalább felhívja, ha el nem is tud menni hozzá. Nekem is messze lakott a nagyanyám, de mikor beteg lett, azonnal utaztam hozzá, én ápoltam utolsó napjaiban. De előtte is heti többször beszéltünk. Ő viszont akkor beszélt vele, ha épp a szüleinél járt, és épp telefonált oda a nagyi. Ez volt kb. évi egy, esetleg két alkalom.
Nekem a mamám azt mondta mindig: "Ne a síromra vigyetek virágot, életemben látogassatok!" Azt hiszem, ez mindent elmond...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!