Mit tennétek a férfi helyében?
A férfinak elhunyt a nagyanyja, akivel négy éve nem találkozott, és évente legfeljebb egyszer beszélt. Nagyon távol lakik onnan, több mint 400 km-re, és el fog menni a temetésére, három, de inkább négy napot lesz távol emiatt.
A párja, akivel együtt él, nem megy, tüdőgyulladással fekszik otthon, elég rosszul van. Nincs senki, akire rábízná, semmi családtag vagy barát.
"Egy napra mennék a temetésre. Mert egy temetés 1 napig tart. A 400 km meg nem olyan távolság, amit akár vonattal ne lehetne 4-5 óra alatt letudni.
Kora hajnalban mondjuk lemennék, megjelennék a temetésen, majd ahogy vége rögtön haza."
Elöszöris kérdés, hogy hányszor kellene átszállnia, másodszor, hogy milyen a menetrend - szóval a 4-5 óra igencsak kérdéses.
Mert nem biztos, hogy ha hajnalban elindul, akkor idöben odaérne, másodszor meg a temetés után ben biztos, hogy még van(nak) olyan vonat(ok), amikkel még vissza is tudna menni.
A férfi helyében tennék a fagyasztóba annyi kaját, amivel 2-3 napig meg tud lenni a nö - azért tüdögyulladással nem félhalott az illetö, egy-egy ebédet meg tud melegíteni magának. (A mosogatást nyugodtan meghagyhatja a férfinek) Teát/kávét fözni nem sok munka, naponta kétszer kibirja.
Mindenképpen legyen a nönél telefon, hogy szükség esetén tudjon orvost hívni, de ha nem akar bemenni erre az idöre a kórházba, akkor annyira nem is lehet rosszul.
Akkor azt kell mondanom, a nő hisztis. Akkor a férfi most munkába sem jár, hogy 0-24-ben ápolhassa a nőt?
A nőnek azért nem ártana kicsit visszavennie, még akkor is, ha beteg. Szerencsétlen pasas nem sztriptízbárba akar menni a haverokkal, mikor a maláriás párja haldoklik, hanem a NAGYMAMÁJA TEMETÉSÉRE a családjával(!), a nő pedig azért nem haldoklik...
Akár milyen ritkán is tartottam volna a kapcsolatot a nagyival, életem végéig bántana a lelkiismeret, hogy a temetésére sem voltam képes elmenni...
Egyetértek a 16-ossal..
Most a saját szavaidat írod, vagy a párod mondta a "mi lenne ha elesnék" szöveget?
/Amúgy valószínűleg ha rendesen elment volna táppénzre, amikor kell, akkor nem tüdőgyulladása lenne/
Ok, en nem mennek el a temetesre ilyen korulmenyek kozott. Nem a no miatt, hanem, ha 4 eve nem talalkoztam valakivel es evente egyszer beszeltunk, akkor a 400 km az indok, hogy ne menjek. sajnalom, ha szivtelennek tunok, de legalabb nem vagyok kepmutato. Ha kozelebb lenne a temetes, akkor el mennek, es ahogy valaki irta, elore fozni, mobil telo, gyogyszerek az agy melle.
A no, hat igen, attol fugg. Azert a tudogyulladas tudtommal nem halalos betegseg, szoval ki kellene birnia hiszti nelkul, ha a pasija csaladi ugyben elutazik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!