Hogy vegyem rá, hogy győzzem meg anyukámat?

Én eddig kb. 50.000 Forintot fizettem be fogszabályzásra (Szenkirályi utca), de nekem a felső fogsorom első hat fogán átlátszó brekettek vannak. Az állítgatásért én egy forintot nem fizetek. A breketteket (a kis tappancsokat) kellett kifizetni, a transzpal ívet, meg a gyűrűket, és ennyi.
Én a helyedben odaállnék anyukám elé, és azt mondanám: "Anya, engem nagyon zavar az, hogy kócosak a fogaim. Kevés az önbizalmam, arról nem is beszélve, hogy ha beszélek valakivel, az jó esetben a számat figyeli. A szép fogsor hozzátartozik az igényességhez. Hogy fogok kinézni 5-8 év múlva? Nem merek majd mosolyogni az emberekre, és ez nagyon zavar, kérlek értsd meg. Öt- hat havi családipótlékból kijönne a fogszabályzó. Vagy karácsonyi ajándéknak."
Valami hasonlót mondanék. Apukád ehhez mit szól egyébként? Vagy tesód, nagyszülők...?

00:46-os!
15 éves! Nehogymár ő menjen el dolgozni azért, mert az édesanyjának fontosabb a műkörme, mint a gyerekének a fogsora!!! Azért ez kicsit szánalmas, nem gondolod? 15 évesen az a dolga, hogy tanuljon, nem az, hogy elmenjen dolgozni azért, mert az anyuka sajnálja a pénzt. Sajnálja a pénzt a saját gyerekére. Kicsit szánalmas, nem?!
Nem olvastam végig a válaszokat,bocsi ha valaki írta már.
Nekem 2 éve volt fogszabályzóm, vmi TB támogatással 19 ezer ft volt a nappali. utána már csak ellenőrzésekre kellett járnom Kaposvárra (Siófokról),de az nem került pénzbe. Kaptam utána éjszakait,de az csak pár ezer ft volt.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!