Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá, hogy győzzem...

Hogy vegyem rá, hogy győzzem meg anyukámat?

Figyelt kérdés
Alapjában véve nem vagyok egy csúnya lány, csakhát nagyon "kócos" a fogsorom. A fogorvos állnadóan mondja h menjek fogszabályozásra, amit én is nagyon szeretnék, viszont anyu nem engedi meg, azt mondja nincs neki iylenekre pénze...Pedig ő már lassan 2 éve minden hónapban megy körmöshöz, ami havi 5000-6000-t jelent. Ez engem nagyon zavar h arra van pénz bezzeg, de fogyszabályzásra nekem nincs:S Ezt nem karaom megemlíteni ezt a körmöst dolgot eszni és végülis nem dirigálhatok neki h mire költsön hisz ők tartanak el.Most arra gondoltam h elkezdek spórolni, gyűjteniu, de mégis mennyi egy fogszabályzó kb? és a fogdokinak minden alkalommal kell fizetni? 15L
2009. dec. 4. 15:37
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nagyon durva! Pedig anyukád tudhatná, hogyha most nem csináltatod meg a fogszabályzót, később már semmit sem ér felnőttként. Egy pár ismerősömnek volt fogszabályzója és nem ingyenes, de mehetsz nem magán dokihoz is, annál olcsóbb, de így is kell fizetni. Ha más nem használ, mutasd meg anyukádnak ezeket a válaszokat, hogy lássa, mi is az igazán fontos. Nagyon önző lehet, hogy nem gondol rád. Amin lehet segíteni, azon kellene, amíg nem túl késő.
2009. dec. 4. 17:11
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig kb. 50.000 Forintot fizettem be fogszabályzásra (Szenkirályi utca), de nekem a felső fogsorom első hat fogán átlátszó brekettek vannak. Az állítgatásért én egy forintot nem fizetek. A breketteket (a kis tappancsokat) kellett kifizetni, a transzpal ívet, meg a gyűrűket, és ennyi.

Én a helyedben odaállnék anyukám elé, és azt mondanám: "Anya, engem nagyon zavar az, hogy kócosak a fogaim. Kevés az önbizalmam, arról nem is beszélve, hogy ha beszélek valakivel, az jó esetben a számat figyeli. A szép fogsor hozzátartozik az igényességhez. Hogy fogok kinézni 5-8 év múlva? Nem merek majd mosolyogni az emberekre, és ez nagyon zavar, kérlek értsd meg. Öt- hat havi családipótlékból kijönne a fogszabályzó. Vagy karácsonyi ajándéknak."

Valami hasonlót mondanék. Apukád ehhez mit szól egyébként? Vagy tesód, nagyszülők...?

2009. dec. 4. 18:20
 13/29 A kérdező kommentje:
Még senkinek nem mondtam ezt el. Az osztálytársaim mindig mondják h Úr isten miért nem mész csináltatni, miért nem adsz magadra hisz nagyon fontos a fog..stb. én pedig inkább lenyelem a megjegyzéseket minth elmondjam h anyu nem engedi meg, mert szégyellem, meg nem akarom h anyuról roszat gondoljanak...így azt hiszik én nem akarom a fogszabályzót...ez van...
2009. dec. 4. 18:57
 14/29 A kérdező kommentje:
Am köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :)
2009. dec. 4. 18:57
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Az iskoládban biztos van védőnő,kérd meg,hogy beszéljen anyukáddal.De a gyerekorvoshoz is elmehetsz,az nagyobb durranás.
2009. dec. 4. 19:56
 16/29 A kérdező kommentje:
De mondom h nem akarok anyumnak rosszat:S Hosz az anyukám..és a fogorvos is kérdezte miért nem csináltatom meg, azt mondtam h nem akarom:S
2009. dec. 4. 20:00
 17/29 anonim ***** válasza:
Kersess egy melót és felesbe álljátok a fogszabályzót. Ha anyukád nem hajlandó jól rugdosd meg és fizesed magadnak.
2009. dec. 5. 00:46
 18/29 anonim ***** válasza:

00:46-os!

15 éves! Nehogymár ő menjen el dolgozni azért, mert az édesanyjának fontosabb a műkörme, mint a gyerekének a fogsora!!! Azért ez kicsit szánalmas, nem gondolod? 15 évesen az a dolga, hogy tanuljon, nem az, hogy elmenjen dolgozni azért, mert az anyuka sajnálja a pénzt. Sajnálja a pénzt a saját gyerekére. Kicsit szánalmas, nem?!

2009. dec. 5. 09:49
 19/29 anonim válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat,bocsi ha valaki írta már.

Nekem 2 éve volt fogszabályzóm, vmi TB támogatással 19 ezer ft volt a nappali. utána már csak ellenőrzésekre kellett járnom Kaposvárra (Siófokról),de az nem került pénzbe. Kaptam utána éjszakait,de az csak pár ezer ft volt.

Remélem tudtam segíteni :)

2009. dec. 5. 13:25
 20/29 A kérdező kommentje:
Köszi, hát dolgozni tényleg nem tok menni...tanulnom kell, és erre nem lenne időm, nem tudom mi legyen, ma megpróbálok vele beszélni aztán leírom mi volt
2009. dec. 5. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!