Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá, hogy győzzem...

Hogy vegyem rá, hogy győzzem meg anyukámat?

Figyelt kérdés
Alapjában véve nem vagyok egy csúnya lány, csakhát nagyon "kócos" a fogsorom. A fogorvos állnadóan mondja h menjek fogszabályozásra, amit én is nagyon szeretnék, viszont anyu nem engedi meg, azt mondja nincs neki iylenekre pénze...Pedig ő már lassan 2 éve minden hónapban megy körmöshöz, ami havi 5000-6000-t jelent. Ez engem nagyon zavar h arra van pénz bezzeg, de fogyszabályzásra nekem nincs:S Ezt nem karaom megemlíteni ezt a körmöst dolgot eszni és végülis nem dirigálhatok neki h mire költsön hisz ők tartanak el.Most arra gondoltam h elkezdek spórolni, gyűjteniu, de mégis mennyi egy fogszabályzó kb? és a fogdokinak minden alkalommal kell fizetni? 15L
2009. dec. 4. 15:37
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
95%
Szegény kislány! Öszintén sajnállak. Szerintem igen is említsd meg anyukádnak a véleményed. Azzal még nem veszíthetsz de esetleg ő is elgondolkodik majd rajta. MOnd majd ezt neki: Egy anya szépségét a lányában is mérik!
2009. dec. 4. 15:40
 2/29 anonim ***** válasza:
82%
hát nem tudom, hogy az ilyen önző emberrel lehet e egyáltalán beszélni :(
2009. dec. 4. 15:40
 3/29 anonim ***** válasza:
95%
Én úgy tudom 18 éven alul ingyenes a fogszabályzó. Vagy már nem így van? Nézz utána!
2009. dec. 4. 15:46
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
elsőre kb 40 et kell fizetni érte és utánna alkalmanként 5-6000. Szólhatsz anyukádnak nyugodtan. Én nem szóltam az enyémnek mert nem mertem és ott tartok 22 évesen hogy szégyenlek beszéélni. Első 2 fogam között lövőrés van. Nem egyszerű. Egyszerübb lesz kapcsolatokat teremteni ha magabiztosnak érzed magad. Sokat számít! Szólj neki nyugodtan hogy "a körmödre van pénz nekem a fogaimra nincs? Szép példa vagy." Egy hasonlót elnyögsz neki és biztos beindul a lelkiismerete. Ne szégyeld mert ebben igazad van, és hiába Ő a felnőtt ebben a témában Te látod a dolog lényegét. Nem tudnám elképzelni hogy bármikor is azt mondjam a fiamnak hogy a késöbbiekben hogy nincs!
2009. dec. 4. 15:48
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is kócos a fogam (ez annyira tetszik, így még nem hallottam :D), s nekem sem segítettek a szüleim a fogászati dolgokban. Gondolok én fogmosásra, fogorvoshoz járásra. Sok fogamat ki is húzták, nagyon sok tömve van. Anyum inkább cigire költött mint fogkrémre. 15 éves koromban vettem magamnak fogkefét és fogkrémet mert szégyelltem azt, hogy mennyire sárgák a fogaim. Csúfoltak is, sőt a szüleim is, vámpírnak hívtak. Sajnos ez megnehezítette az életem. Felnőtt nő vagyok, nem szoktam tátott szájjal mosolyogni, sajnos.

Anyukám csak azután kezdett el nagy foghigiéniába miután a sajátját megcsináltatta, s apu is, de az enyémre továbbra sem fordítottak sem anyagi sem szülői figyelmet.

Sajnos nem keresek annyit, hogy megcsináltassam, de minden álmom egy csodaszép mosoly.

2009. dec. 4. 15:53
 6/29 anonim válasza:
100%
Budapesten laksz?Én anno a Zoltán utcába jártam.18 éves korodig tb támogatott igy az alsó-felső állandó és utána az éjszakai nekem kb 70.000 forintba .Ha magán fogorvoshoz mész akkor ez ennek a háromszorosa is lehet.
2009. dec. 4. 15:56
 7/29 anonim ***** válasza:
55%
Azt lássuk be, hogy a fogszabályzó nem egy olcsó mulatság. Ha anyád nem járna havonta körmöshoz akkorse biztos, hogy tudná fizetni. Amikor nővérem kapott még 40,000 volt, de hallom, hogy már élből egybe le kell tenni 80,000 és még 40,000 mert már nem támogatja a TB. De mindíg amikor a nővérem mert a fogszabályzóját húzni akkor minden alkalommal fizetnie kellett 5-6 ezret. Szóval ez nem teljesen az anyád hibája. Persze bűnös abban, hogy nem gondolt a fogsorodra hamarabb és nem gyüjtött rá meg minden. De a fogszabi valjuk be, télleg rohadtúl drága.
2009. dec. 4. 16:08
 8/29 anonim ***** válasza:
90%
16:08, igen rohadtul drága a fogszabályozó, de a köröm is. Igen, nem csak a mama hibája, ott a genetika is. Igen, lehet egy utat választani (marad a köröm, s a kócos fog), de lehet jobb utat járni (néhány hónap csini köröm nélkül, kb fél év s lehet fogat szabályozni).
2009. dec. 4. 16:21
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
8-10 havi körömből megvan az eleje, aztán havonta 1-1 körömből megvan az állítgatás a dokinál, bár szerintem nem kell ilyen sűrűn járni. Aztán, ha kész, lehet újra a körmökre költeni, addig meg lehet otthon festegetni, ami kijön havi 300 Ft-ból.
2009. dec. 4. 16:41
 10/29 anonim ***** válasza:
84%
Mondhatom szép dolog... Beszélj csak vele nyugodtan,de nem hiszem,hogy fog rád hallgatni. :S
2009. dec. 4. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!