Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg anyukámat?...

Hogyan győzzem meg anyukámat? Állandóan itthon tart.

Figyelt kérdés

Szombaton lesz a sulinkban szülői értekezlet. És tartunk nekik egy fél órás műsort, olyan "szülői nap" (anyák napot nem tartunk)És utána legalább 1 órás lesz nekik a szülői, addig én a barátnőmmel el szeretnék menni moziba a westendbe(ami a sulitól 15 perc, otthontól 35 perc). De anyu nem akar elengedni, mert hogy ne mászkáljak sehova, jöjjek haza. De akkor meg itthon punnyadnék, nem csinálnék semmit. És és azt is vállaltam, hogy fizetem a mozimat. Hogyan győzzem meg anyukámat, hogy engedjen el kb 3-4 órára?

17L

2010. szept. 21. 15:42
 1/7 anonim válasza:
100%
Szerintem nyugodt hangulat mellett, őszintén beszéljétek meg egymással. Nyilvánvalóan ez nem egy könnyő dolog, főleg ha a szülő minduntalan kitart a saját igaza mellett... De érdemes megprobálni :) mondd el neki, hogy ennyi idősen ő is eljárkálhatott a haverjaival (ha pedig nem így volt, akkor azt, hogy nálad ennek nem így kell lennie, hiszen más korban élünk) A te korodban főleg fontos, hogy elmászkálhass a barátaiddal hiszen így tudsz közösségi életet élni, kapcsolatokat teremteni stb. Elmondhatod neki, hogy a barátaidat is elengedik, nincs ebben semmi furcsa. Sőt! Nagyon sok fiatal már 15 éves korában minden héten éjfélig vagy tovább marad bulikban! Ha nem enyhül anyud, akkor lassan be kell keményítened, hiszen nemsokára nagykorú leszel, és akkor már rényleg gáz lenne ha megmondaná hová mikor mehetsz...
2010. szept. 21. 15:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az hogy "ne mászkálj sehová, legyél otthon" nem indok, nem csodálom hogy nem fogadod el. Van esetleg valami oka anyukádnak hogy ne engedjen el? Ilyen indokok elfogadhatóak szerintem hogy tanulnod kell mert nem megfelelő a tanulmányi eredményed, esetleg valamikor visszaéltél a bizalmával és nem jöttél haza a megbeszélt időre, vagy engedély nélkül mentél... Ha nem volt semmi ilyen akkor nem látom be miért ne engedne el. Magyarázd el neki hogy nagyon szeretnél menni, mert érdekel a film, vagy a barátnődet, stb, hogy miért fontos, nyugtasd meg hogy időben otthon leszel, esetleg cserébe ajánld fel hogy elvégzel valami háztartási munkát - te ismered anyukádat hogy mi működik nála. :)
2010. szept. 21. 16:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól fél Anyukád, hogy állapotos leszel a Barátnődtől?

Éjszakába nyúlik az előadás?

Rossz fát tettél a tűzre?

Nincs anyagi háttered a film megnézéséhez?

Ha az egyik is fennáll, "Ő nyert"!

Kérdezd meg Tőle, hogy mi haszna származik abból, ha kommunikációra képtelen emberré tesz "Anyai szeretetből"!?

Kérdezd meg Tőle, hogy Ő mivel ütötte el ilyen idős korában az időt - tanuláson kívül?

-Azt sem lehet a nap 24 órájában, - és nagy bizonyossággal a szórakozás azon formája sem létezik már, amely Anyukád rendelkezésére állhatott az Ő tinédzser korában...

Van olyan alternatíva is, hogy érted megy az előadás végére, - ha annyira félt, - bár tudom, kényelmesebb otthon nézegetni Téged...

2010. szept. 21. 16:14
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

Ha a józan érv, kérés, megbeszélés nem használ, és tényleg nincs a tiltásnak jogos oka - nem rossz társasággal mennél el, nem berúgni, nem rosszak a jegyeid, nem hazudtál, nem késtél korábban - akkor ez tényleg csak a tömény kontroll, ez a "mert azt mondtam" értelmetlen tekintélyfitogtatás.

Ha tényleg csak az az indok, hogy "ne mászkáljál", hát akkor fogd magad és menj el. Hazamégy,legfeljebb ordít Veled, vagy ad egy pofont - meg nem öl, Te viszont elmentél moziba. (14 évesek és fiatalabbak NE kövessék ezt a tanácsot! Csak arra az esetre írtam, ha tényleg nincs jogos oka a szülői tiltásnak. És ez a lány már 17,nem olyan fiatal, hogy ne mehessen el egy moziba.)

2010. szept. 21. 16:15
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem tettem semmit rosszat. Mindig is jó kislány voltam, betartottam a szabályokat. Iskolában 4-5 vagyok és...katolikus suliba járok :))

eddig soha sehova nem mentem el(mehettem el), csak tényleg mozizás volt(a legtöbb a bátyámmal), max 1x mentem át a bnőmhöz és azt is a nyáron. És van pénzem, mert a mamám mindig ad.

2010. szept. 21. 16:36
 6/7 anonim ***** válasza:
85%

Akkor hozzászokott Anyukád ahhoz,hogy "jókislány" vagy, nincsenek igényeid - mert ez valóban kényelmes egy szülőnek, nem kell aggódni miattad, szem előtt vagy, és vitatkozni sem kell, hogy elengedjen-e. Eléd menni se kell, stb. Eddig szerintem nagyon hagytad magad korlátozni, azaz nem is csináltál ebből problémát. Ebben az esetben egy picit néha "lázadhatnál", mert különben örökké így lesz, és elmegy a fiatalságod (diszkóba vágyó 13 éveseknek nem szól ez a tanács!!!!!)

És ha azt mondod, hogy Mamád mozira adta a pénzt?

2010. szept. 21. 18:09
 7/7 anonim ***** válasza:
51%
Nem kell tudnia róla. Legfeljebb negyed órával korábban mész haza.
2010. szept. 21. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!