Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elküldenétek a 22 éves gyereke...

Elküldenétek a 22 éves gyereketek otthonról?

Figyelt kérdés
Ha már végzett a tanulmányaival és nem keres intenzíven munkát. Mit mondanátok? Utcára mégsem tehetem ki, de ez így szintén nem állapot. Elvan, mint a befőtt.
2014. jan. 25. 15:10
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
91%
Mindig így viselkedett vagy csak a suli elvégzése után lett ilyen? Lehet, hogy depressziós.
2014. jan. 25. 17:26
 42/55 A kérdező kommentje:
Nem depis. Jó kedve van alapvetően.
2014. jan. 25. 17:43
 43/55 anonim ***** válasza:
Az nem jelent semmit, magában lehet hogy máshogy érez. Én is így voltam, kívül vidámnak mutattam magam, de belül gyötrődtem.
2014. jan. 25. 19:24
 44/55 anonim ***** válasza:
43%

Ennek a ma már tipikus jelenségnek van egy magyar neve:

"MAMA-HOTEL" !!

2014. jan. 25. 19:30
 45/55 anonim ***** válasza:
56%

"Én írtam meg az önéletrajzát és elküldtem pár helyre. Egy ismerősöm tudott volna neki munkát adni, de nem ment el az interjúra, mert, hogy neki az nem tetszik."

EZ a te "nevelésed" ereménye! Lásd kárát. Nem tanítottad meg a gyerekedet önállóságra, nem engedél neki szabadságot, nem hagytad meg neki, hogy önmaga lehessen - és így neki lázadásként nem maradt már, mint a passzív ellenállás. Mindent te csinálsz helyette?

Azért van a nyakadon, mert ezzel áll bosszút rajtad. Meg is érdemled.

Kiteheted, de éppen a te típusod nem fogja ezt tenni, csak a szája jár.

Úgyhogy kérek, fejezd be ezt a sírást. A legjobb, amit tehetsz, mert már rengeteg rosszat tettél, hogy EGYSZER leülsz a fiad mellé és megjegyzed neki, hogy úgy látod, nincs jól (ugyanis, amit a fiad csinál az nem holmi lustaság ám, hanem kőkemény depresszió!) és HA úgy gondolja, keressen meg egy pszichiátert. Ifjúságit, mert 22 évesen még elmehet oda.

Ha egy jó szakit talál, aki kézbe veszi, hamarosan lesz munkája is, amit ő maga talál magának és nem te vagy a haverok neki.

2014. jan. 25. 20:29
 46/55 anonim ***** válasza:
45-ös kemény fogalmazott, de sajnos igaza van.
2014. jan. 25. 20:41
 47/55 A kérdező kommentje:

Van testvére, aki a szöges ellentéte. Tanul, dolgozik, önálló.

Én sem ezekkel indítottam, hanem elmagyaráztam mi hogy megy, és mi sem leszünk örökké, hogy eltartsuk stb.

De neki ez így kényelmes. Van meleg étel, sose volt az az eljáró típus, szóval az sem zavarja. Azt mégsem mondhatom, hogy nem kapsz enni, amíg itt vagy. De úgy látom nála drasztikus lépések kellenek.

2014. jan. 25. 21:03
 48/55 anonim ***** válasza:
Ha ennyire patt helyzet van, akkor szedj össze neki egy táska ruhát cseréld le a zárat és mondd meg neki: "édes fiam szeretlek, de ez nem helyzet, hogy én tartalak el és esezd ágában sincs dolgozni" Ha van meló jöhet haza, addig oldja meg.
2014. jan. 26. 10:00
 49/55 anonim ***** válasza:

Nem, azért nem dobnám ki, de lehet, hoznék ellene lépéseket, ha nem képes elmenni interjúra sem. Ő gyakorlatilag nem akar dolgozni.

Pl. nem mosnék rá, nem raknám elé a kaját, nem takarítanék nála, levegőnek nézném. Ha ez sem használ, nem engedném tévézni, hátha ihletet kap a munkához.

2014. jan. 26. 14:49
 50/55 Heiszenberger Márta. ***** válasza:

Ezek szerint barátnője sincsen?

Kéne neki egy kis inspiráció.

Egy barátnőd dögös lánykája,korban közel hozzá.

Beszélgessen a lányka a terveiről,vágyairól,mit vár az élettől és pislogjon sűrűn a fiadra.

Hátha ez felrázza.

Egyébként ez a depressziós gondolat bennem is felmerült.

Nem létezik,hogy semmi se érdekli.

2014. jan. 26. 15:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!