Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elküldenétek a 22 éves gyereke...

Elküldenétek a 22 éves gyereketek otthonról?

Figyelt kérdés
Ha már végzett a tanulmányaival és nem keres intenzíven munkát. Mit mondanátok? Utcára mégsem tehetem ki, de ez így szintén nem állapot. Elvan, mint a befőtt.
2014. jan. 25. 15:10
1 2 3 4 5 6
 21/55 sippara ***** válasza:
86%
Hű, közben jó sok válasz érkezett, így már más a lányzó fekvése. Első körben döntse el, felnőtt akar-e lenni. Ha nem, akkor takarodjon vissza tanulni BÁRMIT, de azt heti öt napon, hétvégén nincs kijárás, nincs bulizás, nincs semmi. Ha esetleg mégis felnőtt szeretne lenni, ultimátumot adnék: vagy minden délután bemutatja nekem azt az X e-mailt, amit elküldött munkaügyben, és elvállalja az ELSŐ útjába kerülő munkát, vagy az első elutasított ajánlat után mehet, amerre lát. Nem jótékonysági intézmény vagytok, nem üdvhadsereg, nem a szolgái, hanem a SZÜLEI.
2014. jan. 25. 15:27
 22/55 anonim ***** válasza:
79%
#20: 22 évesről beszélünk, nem 14-ről.. vagy szerinted a szülőnek kötelessége a haláláig eltartani a gyereket?
2014. jan. 25. 15:29
 23/55 anonim válasza:
61%
Hát én 18 éves fejjel elég szomorúnak tartom, hogy valaki nem akar a saját szüleitől független lenni, ráadásul észre sem veszi, hogy csak nyűg a család számára, mert semmit sem segít. Én mindenképpen megbeszélném vele, hogy azonnal változtasson a hozzáállásán.
2014. jan. 25. 15:29
 24/55 anonim ***** válasza:
31%
Segíts neki mindenben, mert ez szülői kötelességed. Nem könnyű megfelelő munkát találni, ez biztos frusztrálja elég rendesen. Mert sikertelen a munkakeresésben, átugrott a vegetatív életstílusra.
2014. jan. 25. 15:31
 25/55 anonim ***** válasza:
35%

Lécci, támogasd.

Nem tudom, mennyire beszéltek egymással. Lehet valami gondja van, igen, lehet két éve. Pánikbeteg, vagy bármilyen lelki ok. Ebből kifolyólag lehet önbizalma sincs, vagy másból kifolyólag

Ne bántsd. Próbáld inkább megérteni, és segíteni neki. Az ultimátum lehet csak még jobban kiborítaná.

Biztos neked is van stílusod(nem pejoratív értelemben), neki is, és nem értitek meg egymást. Próbálj ráhangolódi, ás másképpp hozzáállni, lazán, vagy mondani, hogy később ciki lesz tapasztalat nélkül, vagy bármi, vagy csak hagyd békén, de próbálj ráérezni, mi baja. De ne küldd el, és ne bántsd.

2014. jan. 25. 15:33
 26/55 anonim válasza:
70%
Hát én nem tudom sajnálni, ha mindent az anyjával akar megcsináltatni, még az önéletrajzát is képtelen saját maga megcsinálni...
2014. jan. 25. 15:33
 27/55 A kérdező kommentje:
Amiben csak lehetett segítettem. Mondtam neki, hogy elmehet még valamilyen tanfolyamra, ami érdekli vagy amit szívesen csinálna, adtam neki ötleteket a munkakereséshez. Azt is mondtam, hogy ha akar elmehet külföldre egy nyelvtanfolyamra. De azt sem akarta, mert ugye tanulni kell. Borzasztóan lusta, pedig nem ezt tanítottam neki.
2014. jan. 25. 15:35
 28/55 anonim ***** válasza:
77%

jól álltok anyagilag? Akkor valszeg mindig mindent megkapott eddig is, igaz?

Ha ott ahol éltek van rá lehetőség, küldd el egy álláskeresési tréningre! Itt Budapesten sok helyen van, érdemes lenne ebbe az irányba elmenni!

Ha egyszer bekerül egy munkahelyre, majd csak előjön belőle az életigenlés..

2014. jan. 25. 15:38
 29/55 anonim ***** válasza:
77%

#27 a lustaság nagy úr az biztos

de hát ugye ha élni akar és haladni valamerre muszáj lesz munkát keresnie

szóval mondogasd neki, hogy ha végzet a tanulással akkor nyugodtan nekiállhat a munkának

és amíg nem talál semmi hasznosat addig otthon kicsit rendbe rakhatja a házat cserébe meg hasonlók és sztem ez korrekt mindenkivel szemben

2014. jan. 25. 15:39
 30/55 anonim ***** válasza:
29%

17-es: annak ellenére, hogy egyelőre otthon van pl. a költségek miatt, nem kell ennyire mélyen kiszolgálni, viszont, hogy ne essenek rosszul a gyereknek a megvonások, mindenképpen érdemes megbeszélni vele a stratégiát és intelligensen megértetni vele, hogy miért kell dolgoznia, akár meg lehetne 1-1 munkanap után jutalmazni, találkozni a városban, egy kis sütire beülni valahova, megbeszélni a napot, stb. Mindent lehet, csak szeretet+okos megoldások+sok beszélgetés keveréke kell hozzá.

Amiatt is különösen fontos így kezelni, mert nagyon valószínűséggel a gyereknek léha, otthon szintén tehénkedő, délben felkelő kölyök barátai vannak, akik szintén céltalanok.

A szülők a legtöbb esetben nem mutatják meg a lépéseket, a célokat az életben és az ahhoz vezető lassú de biztos lépcsőfokokat, illetve nem tanítják meg nekik a kitartást sem ... csakis és csakis elvárásokat tárnak fel eléjük. Jó lenne modern szülőként viselkedni már ezen a téren, annyi szakkönyv is létezik már ezen a téren, nem csak szájról-szájra való hírhordás.

2014. jan. 25. 15:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!