Csak nekem fura az így eljegyzés?
Az eljegyzés a házasodási szándék kinyilvánítása. Mindenféle megkötés nélkül.
Régen valóban úgy nézett ki a dolog, hogy max. egy év után eljegyzés, utána max. egy éven belül esküvő. Ami érthető is, ki a fene akarna hosszú éveken át mindig csak udvarolni, ahol a legkomolyabb közös program egy mozi vagy színház? És persze szex sincs! Ez elég nagy motiváció a mielőbbi házasodásra.
De ma, amikor a párok együtt élhetnek, megtapasztalhatják a közös életet, az esküvő már egyáltalán nem sürgős. Megesküsznek akkor, amikor lesz rá pénz, vagy amikor szabad lesz a kiszemelt hely.
Nekem akkor furcsa, ha nincs házassági szándék, vagy még nem is tudják, lehet, hogy valamikor majd esetleg összeházasodnak. Az eljegyzés a házassági szándék kinyilvánítását jelenti, én is kaptam gyűrűt a páromtól, mikor még nem is gondoltunk házasságra, de ezt még véletlenül sem tekintettük eljegyzésnek, az egészen más.
Ha tényleg össze akarnak házasodni, csak nagyobb lagzit szeretnének és még gyűjtik a pénzt, vagy még nem tudtak dönteni a pontos időpontot illetően, akkor annyira nem furcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!