Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a megoldása annak, hogy...

Mi a megoldása annak, hogy rájöjjön a párom, hogy a gyerekvállalás kötelességekkel jár?

Figyelt kérdés
A férjem 2 hetente elmegy darts versenyre (ami kora délutántól az éjszakába nyúlik), és a munkatársaival is menni akar karácsonyi partizni. Ezzel nem is lenne baj, de van egy lassan 1 éves babánk, akitől nem tudom a házimunkát sem csinálni. Ezért elkellne a segítsége, hogy foglalkozzon vele, míg takarítok, vasalok stb. A kiságyba nem tehetem folyton a kicsit, hogy ordítson. Eddig már kiszórakozhatta volna magát, hiszen a 30-as éveinkben járunk.
2009. dec. 3. 09:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
57%

Igen, a karácsonyi bulik nem egész éves esemnyek, eztel kell nézni. Nálunk év végén sorba jönnek a céges évértékelő bulik, ahová a férjemnek el kell mennie (a beosztása miatt, illik, elvárják). Ezek néha 3 naposak, egy szállodában, messze, néha csak 1 estések.

Természetesen megy rájuk, olyankor tök egyedül intézem a 3 gyereket, ez nem okozhat problémát.

Lesz egy olyan céges buli, ahová a párjával együtt várják, hát, megpróbljuk megoldani, hogy este 6-tól 8-ig elmenjek ha valaki vigyáz a 3 gyerekre addig, tovább a szoptatás miatt úgyse tudok menni. Idén már voltam egy ilyen eseményen, mire az állófogadás kezdődött, mehettem haza szoptatni :-). Ő meg maradt hajnalig, bulizni. Ha hazajön velem, akkor se tud segíteni a szoptatásban, tehát felesleges lett volna. Utána meg alszanak a gyerekek, minek ült volna otthon?

2009. dec. 3. 13:29
 12/17 anonim ***** válasza:
11%

én megértelek....nekem is sz.rul esne.

az eleinte válaszolók pedig egyszerűen bunkók és érzéketlenek.

2009. dec. 3. 14:16
 13/17 anonim ***** válasza:
69%

Szia! Hadd szórakozzon, ne sajnáld tőle. Majdnem 1 éves a babád, azért ilyenkor már illene kibírnia a takarítás idejét. Más is egyedül látja el a házimunkát. Sokszor olvasok itt olyanokat, hogy el vannak ájulva a nők, hogy már nem az a világ van, hogy a férfi a családfenntartó és ők végzik a házimunkát és a gyereknevelést...

Manapság mosogatógép, mosógép, szárítógép és minden egyéb segítség van a nőknek, és már a gyereknevelés is sok?

Ne érts félre, távol álljon tőlem, hogy megbántsalak, de egy gyesen lévő anyukának tudnia kell összehoznia a napjait, elvégre most ez a dolgod. A gyermeknevelés nem babázásból áll, hanem az otthon körüli teendők is bele tartoznak. Tényleg nem bántásnak szántam, de hagyd a férjed, hadd szórakozzon, hadd dartsozzon, legalább van hobbija, vannak barátai, erre mindenkinek szüksége van. Kívánom a legjobbakat!

2009. dec. 3. 19:32
 14/17 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk is 3 gyerek van. Nem kell a házimunkából akkor gondot csinálni. 3 óra alatt végigszaladok az egész házon, bepakolom a mosógépet, a szárítót, a mosogatót és még meg is főzök. összesen 3 órát pedig elvannak a gyerekek egyedül. Én még le is másoddiplomáztam mellettük.

És igenis eljárunk egyedül is és kettesben is. akkor jönnek a nagymamák és örzik a gyerekeket, vagy rokon kamaszlányok, akik örülnek 2000 forintnak amikor eltanulnak a kanapén a gyerekek pedig alszanak. Mi pedig szórakozunk.

Ne szoktasd a gyereket magadhoz, neki is meg kell tanulnia egyedül játszani, egyedül elfoglalnia magát.

Gondolj azokra az időkre, amikor nem voltak gépek és mégis elvégeztek a nők akkor is minden házimunkát.

Ha csak otthon vagy be fogsz gyöpösödni és megbolondulsz egy idő után.

2009. dec. 3. 19:45
 15/17 anonim válasza:
30%
Hát én is megértelek,nálunk is ez van,az én párom is eljár kéthetente,én meg sehova,nekem nincsis kivel,persze,hogy rosszul esik,én igazat adok neked!nehéz helyzet,menj el te is,és hagyd otthona mosatlannal,hátha átérzi.És tökéletes anyukák:Nem mindenki gyereke olyan tökéletes,az enyém se játszik el magába 20percnél többet!
2009. dec. 4. 16:14
 16/17 anonim ***** válasza:

Az utolsóval vitatkoznék. A férj dolgozik...munkahelyen, nehogy már a házimunka is az ő feladata legyen. Én ezt nőként gondolom így. A babát pedig másra is rá lehet bízni, de nehogy már ne lehessen eltűrni egy fiatal házastársnak, hogy kéthetente egyszer szórakozzon. Bele is hülyülne, ha nem mehetne. Aztán meg jönne az, hogy jajj a férjem elköltözött, utána pedig csodálkoznak. Szerintem ahogy most állnak, hogy a férj kéthetente elmegy, az teljesen normális. Én biztosan így csinálnám.

Egy 30-as ember is szórakozhat, sőőőt.

2009. dec. 4. 18:28
 17/17 anonim ***** válasza:
72%

16.14-nek

Az, hogy neked nioncs kivel elmenni a te hibád. Biztos voltak barátaid, csak leépítetted őket. Ne kívánd már meg ugyanezt a férjedtől is.

És a baba eljátszik 20 percet, aztán odamegy azember foglalkozik vele 10 percet, átrakja máshová és megint elvan 20 percet. Pillanatok alatt megvan a 3 óra, ami alatt tényleg el lehet végezni a házimunkát. És a babák még aludni is szoktak.

Nagyon nem bírom, ha anyák mártírt játszanak és úgy csinálnak, mintha az anyaságba bele lehetne halni. Ahelyett, hogy élveznék.

2009. dec. 4. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!