Mi a megoldása annak, hogy rájöjjön a párom, hogy a gyerekvállalás kötelességekkel jár?
Most nehogy már 2 hetente 1 estét és egy karácsonyi partit sajnálj tőle?
A munkahelyi karácsonyi parti egyébként szinte kötelező, neki lesz jobb, ha ott van.
13 nap után amit veletek tölt, hadd legyen már a 14. az övé.
Mi már 40 felett vagyunk, de mégsem szórakoztunk ki magunkat. Amikor kicsik voltak a gyerkek akkor is elmentünk egyenként és együtt is. Az ember élete nem csak abból áll, hogy orrhon ül. Aki nem ápolja a barátságait, az arra ébred 40 évesen, hogy nincs hova menjen szilveszterezni.
Szerintem te a gyerektől vagy ideges. egy 1 éves gyerek mellett nyugodtan lehet házimunkát csinálni, nekem sikerült 3 kisgyerek mellett is.
Ne a férjeden töltsd ki a gyerek miatti frusztrációdat, hanem próbálj a kicsivel olyan megoldást találni, hogy nyugodtan takaríthats mellette.
az elsőnek igaza van.
nem tudom, mit csinálsz egész nap, de az öcsém volt otthon a gyerekkel, ellátta a háztartást, főzött, mosott, takarított és azt mondta, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen korán "nyugdíjas" lesz.:) ezért az első gyerek mellett még a házat is renoválta.
egy 1 éves gyerekkel nem kell egész nap foglalkozni.
lehet, hogy egy menedzsment tanfolyamra kellene menned, ahol megtanítod beosztani a napjaidat.
1 éves kisgyereknek már rövidebb időre el kellene lennie egyedül is. Úgy érzem, hogy ideges vagy attól, hogy te otthon vagy, egyedül, társaság nélkül a gyerekkel, a férjed pedig eljár.
Próbáljátok ki, hogy kéthetente a férjedre bízod a picit és elmész a barátnőkkel kikapcsolódni :)
A maradék 13 nappból válassz ki egyet, amikor te mész el a barátnőkkel.
A gyerek mellett el kell tudnod látni a házimunkát, én 3 gyerek mellett ellátom, tehát nem a levegőbe beszélek.
Szerintem is zavar téged, hogy ő felhőtlenül szórakozik NÉLKÜLED, míg te otthon punnyadsz. Attól a maradék 13 napon lehet segítő apuka. Ha nem az, akkor gáz van, de akkor azt írd le.
Amit leírtál, az nem gáz, járj el te is kikapcsolódni, ha igényed van rá és másképp látod a dolgokat.
Nem, nincs nagyobb testvér, 4 éves lesz holnap a legidősebb, tehát nem bízom rá a kicsiket értelemszerűen. És más segítségem sincs, csak a férjem.
Pl. kozmetikushoz, fodrászhoz mindig este 6-tól kérek időpontot, addigra mindenki elintézte az ügyes-bajos dolgát, apa közben megvacsoráztat mindenkit, ha kell, akkor a fürdetést is elkezdi sorban, hazaérek és együtt lefektetünk sorban mindenkit.
Igen, a gyerektől vonjuk el a háztartásra szánt időt. Nem a kiságyban van addig a gyerek, hanem a lábunk alatt :-), ahol viszont nem zavar. Be kell vonni őt is mindenbe, ha még kicsi, akkor meg addig hagyd, hogy felfedezze a világot, esküszöm, nem fog belehalni. Amíg porszívózol, addig mehet, mászhat, kúszhat melletted nyugodtan. És folyamatosan meséld neki, hogy épp mit csinálsz, mi történik és miért. Vagy énekelj neki közben, ha nagyon nyűgösködik.
Ha neked a nap 24 órájában a gyereked mellett a helyed, akkor ott valami gondolkozásmódbeli probléma lehet. Az egészségesen nevelt gyerek egyedül is eljátszik, akár egy konyhai szitát adsz a kezébe és azzal is.
Nekem pl. az egyik gyerek ujjszopós, de ha adok neki egy cumit, akkor fél órát játszik vele, rágcsálja, gyűrögeti, élvezi a "játszószert".
Nincs rád szüksége EGÉSZ NAP. Ha folyamatosan vele vagy és vele játszol, akkor nem tanul meg EGYEDÜL játszani, amire pedig nagy szüksége van és nagy szüksége lesz arra is az életben, hogy ne csak az öledben érezze jól magát. Olyan nagy a világ, bíztasd, hogy fedezze fel, néha nélküled.
Nem tudom, szerinted hogyan lenne helyes, hazajön a párod és onnantól ő veszi át a műszakot és te takarítasz, főzöl, mosol, teregetsz, vasalsz estig? Ő meg a gyerekre vigyáz, játszik vele? Mert akkor ez a házasság nem tart sokáig sajnos. Vagy egy állandó bébiszitter vigyázzon a gyerekre? Vagy hogyan? Természetesen a gyerekek mellett tesszük mindezeket, boltba is visszük őket magunkkal és mindenhová.
Ettől nem vagyunk szuperanyukák, mielőtt ezzel kezded, hanem ez így van rendjén és a gyerekeknek is meg kell taulni, hogy nem körülöttük forog a világ. Ők érkeztek egy családba, ahol mindenkinek megvan a maga dolga és nekik ezekhez igazodni kell.
Ha több gyereked lesz esetleg, akkor megérted majd ezt is és máshogy látod majd a dolgokat szerintem. Első gyereknél hajlamosak anyukák csak vele foglalkozni.
Azért néha olvass család rovatot is, ahol felteszik a kérdést: "9 hónapos gyerek mellett elhagyott a férjem, azt mondja, nem bírja tovább, ki érti ezt?" Háát, én értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!