Elfogadjuk ezt így a testvéreméktől?
A barátommal lassan 4 éve járunk, huszonéves egyetemisták vagyunk, és már egy ideje szeretnénk összeköltözni, de nincs miből - csak a kollégiumot tudjuk fizetni, egy kis albérletre már nem futná sajnos.
A három évvel idősebb bátyám a menyasszonyával három éve vásárolt egy kis garzont, eddig abban laktak. Most viszont jön náluk a baba, ezért kiköltöznek egy Pest melleti kisvárosba, egy családi házba. A pesti lakást nem szeretnék (egyelőre) eladni, és felajánlották nekünk, hogy lakhatunk benne a barátommal, ráadásul lakbér nélkül, csak a rezsit, közösköltséget kellene fizetnünk. Ez nekünk óriási segítség lenne, hiszen így végre össze tudnánk költözni egy pont nekünk való kis garzonba, nem lenne macera főbérlővel/tulajjal, stb.. Viszont úgy érzem ez túl nagy "ajándék" tesóméktól, hiszen ezt a szép lakást 50-60 ezerért ki tudnák adni, és annyira azért őket sem veti fel a pénz. Ráadásul annyira szoros kapcsolatom nincs is a bátyámmal - jóban vagyunk, de ő mindig az a magának való fajta volt, ezért keveset beszélgetünk. Ezért is lepett meg, hogy ezt így felajánlotta nekünk.
Milyen lenne, ha mi ingyen be tudnánk költözni abba a lakásba, amit kiadhatnának jó pénzért? Valahogy úgy érezném ettől magam, mintha tartoznék neki, hiába a testvérem. Ti mit tennétek?
24/L

Ő ajánlotta fel, nektek jól jön, akkor mi a baj?
Amúgy van pár ismerősöm, akiknek a bérlője szétb....a a lakást és még tartozást is hagyott. Lehet, hogy a tesód is végiggondolta, hogy inkább nem kockáztat, nincs annyira rászorulva arra a plusz pénzre, nektek segít, neki meg nem halmoznak fel közüzemi tartozást, nem rombolják szét a lakást úgy, hogy utána teljes felújítás kell.

Ha felajánlotta, biztosan megbeszélték otthon.
Így legalább tudja, hogy nem lép le a bérlő tartozással, nem veri szét a lakást, nem adja el a bútort... a nyugalom nekem is többet érne, ha megtehetném, és lenne egy "felesleges" lakásom, én is inkább a tesómnak adnám ki, nem pedig egy vadidegennek...

nyugodtan fogadjátok el!
Én a pesti lakásomat 5 éven keresztül ugy adtam ki idegeneknek!! hogy csak a csekkeket kellett fizetniük. Azt akartam, hogy olyan menjen oda, aki rendet tart, és aki értékeli azt, hogy megkap egy felujitott, szép lakást és csak rezsit kell fizetnie. Eddig nem volt ezzel gond, viszont most nekem is már jol jönne a bérleti dij, ugyhogy majd augusztustol adom ki normális áron. :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!