Ilyenkor mit kell tenni?
Kedves #12, ez a veszély már nem fenyeget, de ha így lett volna, nyilván elmondom a véleményemet, tanácsaimat, de végül tudomásul veszem az ő és a párja döntését, mert a döntő szó az övéké, ennyi.
(a párommal viszont megtörtént ez az eset, és az Ő szülei is pont így reagáltak)
Hát, nem vagyunk egyformák. Lehet másképp képzeljük el a 17 éveseket. Én ennyi idősen nagyon gyerekes voltam még, messze nem voltam kiforrva, amellett, hogy már akkor szerettem a gyerekeket, és sokat képzelegtem róla, hogy milyen jó lesz majd. De reálisan tudtam, hogy ha akkor szülök, akkor se nekem, se a gyereknek nem lett volna jó élete. Főleg a gyereknek nem.
17 évesen összejönni valakivel, nem túl régóta együtt lenni, így megtartani egy becsúszott gyereket... kövezzetek meg, de nekem ez iszonyatosan húzós és labilis. De hát mint mondtam, szerencsére mások vagyunk.
Egyébként azt hittem először, hogy te írtad, hogy inkább engem kellett volna elvetetni, de most látom, hogy két különböző ember vagytok. Úgyhogy elnézést.
Kedves előző, hát ja, én nem szoktam senkivel sem személyeskedni:)
És hát az szerintem ha nem is teljesen, de nagyon tág határok között tök mindegy, hogy egyébként milyenek vagyunk, mert hát a szándék, az akarat meg az alkalom tesz minket alkalmassá valamire:) Ezért szoktam azt mondani minden ilyen kérdésnél, hogy ha valamelyiküknél is pirosat mutat az a képzeletbeli szemafor (hiányzik az akarat meg a szándék) akkor nem a megtartásban kell gondolkodni, ha viszont mindketten akarják, akkor nyugodtan.
Én inkább pont azt látom az ilyen helyzetek nagyobbik valós veszélyének, hogy a nagyszülők túlzottan belefolynak a dolgokba, a saját elveiket és szándékaikat akarják kikényszeríteni a gyerek felhasználásával.
Szóval én inkább azt mondanám, hogy arra kell vigyázni, úgy kell intézni az ügyeket, hogy a nagykorú apa legyen a gyám, és még véletlenül se a nagymama. Ez inkább a valódi buktató...
(bár itt nem annyira necces mint mondjuk egy 17/18 éves párnál, egy 24 éves már csak le tudja kezelni a túlzottan beleszóló nagyszülőket)
Szóval ilyenkor célszerű tényleg előre megcsináltatni az apasági nyilatkozatot, és lerendezni mindent, hogy még véletlenül se kerüljön nagyika gyámként a képbe.
(adott esetben persze szóba jöhet a házasság is, de nem létszükséglet, jó az is, ha lány kéri a lakóhelye megváltoztatását. Mindkettőben a gyámügy az illetékes, szerintem az apaságival egy füst alatt intézhető ezek közül a kiválasztott is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!