A párom lánya nem akar hozzánk költözni. Mit lehet ilyenkor tenni?
Az előző héten már tettem fel egy kérdést ezzel kapcsolatban, sajnos linkelni nem tudom, de a kérdés alapján megtalálhatóak az előzmények: "Hogyan fussunk neki ennek a beszélgetésnek? Tudnátok segíteni?"
Nem a legjobban alkultak a dolgok és eléggé heves veszekedés lett a beszélgetésből. A nagymamájánál szeretne maradni de a nagymamája már nem szeretné, ha nála lakna, mert nem tud velefoglalkozni és érzi, hogy ezt a lány ki is használja. Más lehetőség nincs, csak a költözés. Jó lenne, ha meg tudnánk ezt beszélni vele, de most nem érdekli semmi magyarázat, azt mondja, ha elhozzuk akkor mindent meg fog tenni, hogy kikészítsen bennünket, a nagymamájához meg többet be sem fogja tenni a lábát.
Ezt még az előző kérdésemhez írtam:
"A páromnak van egy 16 éves lánya egy előző kapcsolatából. A lány anyukája sajnos fél éve meghalt és ő úgy döntött, hogy a nagymamájához költözik. Az apjával nem túl jó a viszonyuk, a megítélt láthatások nagy része is veszekedésbe fulladt, azon kívül még a telefont se vette fel, ha látta, hogy az apja hívja. Velem eddig 4X találkozott, de még köszönni sem volt hajlandó. A nagymamája egyre többet betegeskedik és megkeresett minket, hogy nagyon örülne, ha továbbra is nála élne az unokája, de ő már nem képes ellátni, nem tud rá felügyelni. Fél, hogy rossz társaságba fog keveredni vagy valami hasonló. Szeretné ha inkább hozzánk költözne."
Azóta kiderült, hogy okkal félti a nagymamája, mert például miután ő elalszik a lány rendszeresen kiszökik a barátaihoz és sokszor csak hajnalban vagy másnap reggel megy haza.
Én nagyon sajnálom ezt a lányt és titeket is. Fél éve halt meg az édesanyja, egészen biztosan nem dolgozta fel még a felét sem a fájdalomnak. Most kezd igazán hiányozni neki. Ráadásul ő úgy veszi, hogy nem kell a nagymamájának sem, ugyanis nem tud racionálisan gondolkodni. Egyrészt kamasz, másrészt az átélt veszteség hatására.
Ha mindent átbeszéltetek közösen, akkor nincs mit tenni, el kell hozni a nagymamától a cuccait. Mégis hová máshová mehetne ? Én azért kíváncsi vagyok, miért ennyire rossz az édesapjával a kapcsolata ? Őt hibáztatja a válás miatt ? Te mennyire voltál benne abban, hogy elváltak a szülők ? Leginkább az apának és a nagymamának kellene még elbeszélgetni vele, elmondani, nincs más lehetőség, mint a költözés.
Meg lehet neki említeni, hogy ha nagyon nem akar menni hozzátok, egyedül az intézeti elhelyezés marad, amit gondolom ti sem akartok és szerintem ő sem.
Egy ekkora lány többszöri elbeszélgetésre azért megérheti, ha nincs más döntési lehetőség. Nektek sem egy leányálom ez, jócskán feldúlja majd a családi békét, ebben biztos lehetsz.
Velem most nem nagyon akar még találkozni se. Próbáltam vele beszélgetni, de elég durván elutasított. Nem tudom, hogyan fogjuk ezt megoldani de valahogy muszáj lesz.
A szobák elosztásától is jogosan féltem, nem akar a húgával egy szobában lenni, amit meg is értek, de nem tudunk mást kitalálni. Azon is teljesen kiakadt, hogy iskolát kell váltania. Az apja 2 hétre szabit vett ki és reméljük a legjobbakat. Holnap hozzák át a cuccait, mert az apja szerint felesleges halogatni az elkerülhetetlent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!