Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom lánya nem akar hozzánk...

A párom lánya nem akar hozzánk költözni. Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Az előző héten már tettem fel egy kérdést ezzel kapcsolatban, sajnos linkelni nem tudom, de a kérdés alapján megtalálhatóak az előzmények: "Hogyan fussunk neki ennek a beszélgetésnek? Tudnátok segíteni?"

Nem a legjobban alkultak a dolgok és eléggé heves veszekedés lett a beszélgetésből. A nagymamájánál szeretne maradni de a nagymamája már nem szeretné, ha nála lakna, mert nem tud velefoglalkozni és érzi, hogy ezt a lány ki is használja. Más lehetőség nincs, csak a költözés. Jó lenne, ha meg tudnánk ezt beszélni vele, de most nem érdekli semmi magyarázat, azt mondja, ha elhozzuk akkor mindent meg fog tenni, hogy kikészítsen bennünket, a nagymamájához meg többet be sem fogja tenni a lábát.

2013. aug. 26. 11:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
ú, szegény, ez tényleg nehéz eset... Először is felmerül a kérdés,hogy hány éves a kislány? Milyen vele a kapcsolatod? Mert,hogy ő a te "mostohagyereked", sokszor előfordul,hogy elvből utálják a "pótszülőt"... Az igazi anyjáról szó sincs? Mi van vele? Ezekre tudnál válaszolni, akkor jobb tanácsot tudnék írni... :)
2013. aug. 26. 11:26
 2/10 anonim ***** válasza:
70%
ez a lány nem teljesen normális.Nem lehet neki megmagyarázni, hogy a nagymamája már öreg, és nem bírja ezt tovább? ÉS mi az, hogy be sem fogja tenni a lábát szegényhez miközben eddig nevelgette, meg etette?ÉS ez is milyen, hogy titeket tönkre akar tenni? Vagy hány éves, mert ha egy 8 évesről van szó, akkor valamilyen szinten meglehet érteni, mert gyerek.
2013. aug. 26. 11:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves? Ha kiskorú, a szüleinek kell dönteni a neveléséről, a helyről is, ahol lakik. Nincs beleszólása szerintem.
2013. aug. 26. 11:27
 4/10 anonim ***** válasza:
26%
Csak egy kérdésem van. Mindenáron egy ingyenélőt akartok a nyakatokra? Mert ahogy le irtam, ez a csaj nem mas.
2013. aug. 26. 11:27
 5/10 A kérdező kommentje:

Ezt még az előző kérdésemhez írtam:

"A páromnak van egy 16 éves lánya egy előző kapcsolatából. A lány anyukája sajnos fél éve meghalt és ő úgy döntött, hogy a nagymamájához költözik. Az apjával nem túl jó a viszonyuk, a megítélt láthatások nagy része is veszekedésbe fulladt, azon kívül még a telefont se vette fel, ha látta, hogy az apja hívja. Velem eddig 4X találkozott, de még köszönni sem volt hajlandó. A nagymamája egyre többet betegeskedik és megkeresett minket, hogy nagyon örülne, ha továbbra is nála élne az unokája, de ő már nem képes ellátni, nem tud rá felügyelni. Fél, hogy rossz társaságba fog keveredni vagy valami hasonló. Szeretné ha inkább hozzánk költözne."

Azóta kiderült, hogy okkal félti a nagymamája, mert például miután ő elalszik a lány rendszeresen kiszökik a barátaihoz és sokszor csak hajnalban vagy másnap reggel megy haza.

2013. aug. 26. 11:31
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
ez nehéz ügy, valószínű a lány depressziós is, nehéz az, ha elveszítjük valakinket, főleg, ha az anyánkat, akivel eddig éltünk, és biztosan nagyon szerettük.De én azt mondom, bármennyire is meglepő, ebben csak te segíthetsz! Valamikor elkellene menned hozzájuk, és beszélni a lánnyal, meg kéne mondanod neki, hogy nem akarod zavarni, de ezt, meg ezt elkel, hogy mondjad, hogy a nagymamának romlik az egészsége, és nagyon szereti őt, csak már ez teher neki, és, hogy szerinted elkellene, hogy jöjjön hozzátok, mert ez van meg az van, és te nem akarod az anyukáját helyettesíteni, és megérted, de megpróbálhatnátok családod alkotni, mondjuk egy hónapig, ha ez nem tetszik neki visszamehet, de ez is haladás.Próbálhatnál vele beszélgetni fiatalos témáról vagy nem tudom, de megkel vele próbálni barátságot kötni.
2013. aug. 26. 11:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Én nagyon sajnálom ezt a lányt és titeket is. Fél éve halt meg az édesanyja, egészen biztosan nem dolgozta fel még a felét sem a fájdalomnak. Most kezd igazán hiányozni neki. Ráadásul ő úgy veszi, hogy nem kell a nagymamájának sem, ugyanis nem tud racionálisan gondolkodni. Egyrészt kamasz, másrészt az átélt veszteség hatására.

Ha mindent átbeszéltetek közösen, akkor nincs mit tenni, el kell hozni a nagymamától a cuccait. Mégis hová máshová mehetne ? Én azért kíváncsi vagyok, miért ennyire rossz az édesapjával a kapcsolata ? Őt hibáztatja a válás miatt ? Te mennyire voltál benne abban, hogy elváltak a szülők ? Leginkább az apának és a nagymamának kellene még elbeszélgetni vele, elmondani, nincs más lehetőség, mint a költözés.

Meg lehet neki említeni, hogy ha nagyon nem akar menni hozzátok, egyedül az intézeti elhelyezés marad, amit gondolom ti sem akartok és szerintem ő sem.

Egy ekkora lány többszöri elbeszélgetésre azért megérheti, ha nincs más döntési lehetőség. Nektek sem egy leányálom ez, jócskán feldúlja majd a családi békét, ebben biztos lehetsz.

2013. aug. 26. 13:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Négyes! Mióta ingyenélő egy 16 éves gyerek? A te gyerekeid is azok? Te is az voltál? Anyád-apád is az volt akkor ezek szerint 16 éves korában?
2013. aug. 26. 13:34
 9/10 A kérdező kommentje:

Velem most nem nagyon akar még találkozni se. Próbáltam vele beszélgetni, de elég durván elutasított. Nem tudom, hogyan fogjuk ezt megoldani de valahogy muszáj lesz.

A szobák elosztásától is jogosan féltem, nem akar a húgával egy szobában lenni, amit meg is értek, de nem tudunk mást kitalálni. Azon is teljesen kiakadt, hogy iskolát kell váltania. Az apja 2 hétre szabit vett ki és reméljük a legjobbakat. Holnap hozzák át a cuccait, mert az apja szerint felesleges halogatni az elkerülhetetlent.

2013. aug. 26. 17:09
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Nyolcaska, nem kell mindjart felhaborodni, ha jol megnezed az idorendet, amikor a hozzaszolast irtam meg nem volt nyilvanvalo, hogy hany eves a lany...ugyh ne engem ugass le.
2013. szept. 2. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!