Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyuék nem akarnak elengedni...

Anyuék nem akarnak elengedni tavaszig sehova. Mit tegyek? (15/L)

Figyelt kérdés

anyukámék szigorúbban veszik a nevelésemet mint a többi "szülők". Félévi bizonyítványomat rendesen elszúrtam,bár semmiből se buktam de 2db 2esem lesz minimum.

erre anyuék teljesen kiakadtak és azt mondták, hogy tavaszig nem mehetek bulikba. nem is bánom meg semmi..nővérem szokott mindig elvinni mert hogy mozduljak ki valahova, mert mostanában egy fiú miatt szar kedvem van. na de február 14.én egy olyan fontos buli lesz számomra, hogy úr isteeeeeen... december 22. óta azt az estét tervezem barátnőimmel. Mit tegyek az érdekében hogy elfeledjék az összes rosszat rólam és addigra megenyhüljenek....és elengedjenek??????

2014. jan. 16. 20:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%

4.2 volt a legjobb átlagom. a legrosszabb meg 3.7..mostanáig. most 3.2 lettem.

Ráadásul 9. csúszol lefele, akkor amikor 10-ben mégjobban ráerősítenek a szigorra a tanárok. Szó sem lenne róla.

2014. jan. 16. 21:06
 12/18 anonim ***** válasza:
84%

Várd a májust, kedvesem!

Közben pedig gőzerővel tanulj!

:-))

Hálás leszel ezért a szigorért, mint a nagynéném, aki kitűnő tanuló volt, s ott akarta hagyni a középiskolát, hogy elmegy dolgozni, mert a szüleinek sokat kellett dolgozniuk, hogy a hat gyereket fölneveljék, taníttassák. Akkora pofont kapott az apjától, hogy körbeperdült.

Aztán summa cum laude diplomázott, sikeres lett a pályáján, s azóta is rendre felemlegeti, hogy milyen hálás azért a pofonért az apukájának. :-))

2014. jan. 16. 22:17
 13/18 anonim ***** válasza:

Én a helyedben áthívnám azt a fiút tanulni. Szüleid látnák, hogy szépen tanultok, ha eddig nem ismerték, megismernék őt, és együtt is lehetnétek.

Szerintem amúgy teljesen jogos, amit kaptál, javadra fog válni, hidd el. Elhiszem, hogy nehéz a váltás, és nem mindenki születik éltanulónak, de ha képes voltál 4egészes feletti átlagra, akkor most is mennie kell!

2014. jan. 17. 01:08
 14/18 *Glissade* ***** válasza:
17%

Azt azért csak gondolhatják, hogy este 8 után már nem fogsz otthon tanulni, pláne hétvégén!

Ha otthon ülsz, akkor pedig egy csomó jó dolodból, tapasztalati lehetőségből maradsz ki!

Beszéld meg a szüleiddel, hogy nagyon fontos neked, a buli előtt megcsinálod a házit, majd 11- re jöjjenek érted!

Az átlagod miatt meg ne aggódj, nagyon sok minden befolyásolja azt; a környezet a kêpessêgeid, a tanár, a suli stb. Ha nem érzed magadat ott jól, váltani kell.

2014. jan. 17. 01:48
 15/18 A kérdező kommentje:
Igen, nem nagyon érzem jól abba az iskolába magamat..persze megvan a társaságom, de mégis. Váltani meg semmiképp nem szeretnék mert a szakmába szeretnék maradni és az egész megyében csak ez az egy ilyen iskola van. Eddig is segítettem itthon, de most még anyu is meglepődött mikor hazajött a munkájából, hogy az egész ház csillog, villog.
2014. jan. 18. 15:46
 16/18 *Glissade* ***** válasza:
39%

Akkor tényleg nincs lehetőséged váltani...

Lebegjen a cél szemed előtt, hogy; elvégezd a sulit! A kötözködő osztálytársaid (ha van ilyen) meg majd úgyis megbünhődnek:)

Az előbb lepontoztak... de hidd el, tényleg nem az számít, hogy miből hányas tanuló vagy!

Nem attól fogsz megtanulni gondolkodni! Nem az fog az életre tanítani!

Nem az fogja meghatározni, hogy ki leszel és milyen ember a szakmádban.

Ugyanakkor ha már akarsz valamit, abban legyél maximalista:)

A szüleid pedig mindent túl aggódnak. Értelmetlennek látom, hogy megfosszanak egy kis bulitól.

Probáld meg velük ezt megbeszélni.

2014. jan. 20. 01:16
 17/18 A kérdező kommentje:
Megvan a jó társaságom meg minden. Nagyjából mindenkivel jóba vagyok. De valami mégis rossz ott. Úgy érzem, nem lehetek önmagam. Hátha lenéznek, kinevetnek vagy bármi. A társaságom olyan más mint én. Persze, nem azt mondom, hogy legyen pontosan ugyanolyan vagy ilyenek. Csak ők sokkal érettebbnek tűnnek. Már mind volt valakivel úgy is. Ezért nem is irigylem őket. Visszatérve..Köszönöm a JÓ tanácsokat :) azért még akad egy-két rendes, aranyos ember. A fiús témáról meg csak annyit, hogy attól még hogy csak 15 éves vagyok szerintem lehetek szerelmes, bánatos. Szerintem az idősebb korcsoport sem 20 év felett kezdtek érdeklődni a fiúk iránt. Az már az én dolgom, hogy 15 évesen milyen vagyok.
2014. jan. 22. 18:09
 18/18 A kérdező kommentje:
Az építőipari szakközépiskola meg megint más tészta. Ha például egy könnyebb iskolába megyek, lehettem volna akár 4.5 feletti is. De ez az iskola a mi megyénkben benne van a top 5ös nehézségi listában
2014. jan. 22. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!