Hogyan változtassak, javítsak a kapcsolatunkon?
Igazából velem van probléma, mindig is egy dominánsabb fajta voltam. Szeretem azt érezni, hogy fontos vagyok. Ha ezt megkapom, ez valahogy felpörget, erőt ad, ilyenkor érzem elememben magam. Viszont ha konkurenciát érzek magam körül, akkor teljesen elmegy a kedvem, elhagyom magam, majd be is sértődök, veszekszem. A férjemmel mostanában elég gyakran. Néha úgy érzem, hogy mások fontosabbak neki, mint én. Először a kapcsolatunk elején az exek emlegetésével volt a gond. Teljesen kibuktam. Majd jöttek a haverok, a haver csaja... stb. Pontosabban:
Haza jön munkából (én otthon vagyok a babával), lefürdik, eszik, közben elmeséli, hogy mi történt aznap, mint mondott a kolléga, kibe szerelmes a kolléga, aztán ecseteli a kolléga szerelmét, hogy milyen nő, majd kicsit játszik a gyerekkel, aztán pihen, mert nagyon fáradt. Néha megkérdezi, hogy mi újság, de én igazából sok mindent nem tudok mondani. Nem igazán izgalmasak a napjaim. Mit is mesélhetnék? Voltunk sétálni? Meg hányszor kakizott a baba, meg mit evett? A barátnőmmel való heti 1-2x találkozásom sem igazán érdekli.
A minap már olyan szinten tele lett a hócipőm, hogy mikor ment dolgozni, fejéhez vágtam, hogy meló után ne felejtsen el elmenni a kollégával sörre, oda ahol a pincérnő tetszik neki, mert izgatottan várom a csajról az új fejleményeket .. persze ezt ironikusan. Meg is sértődött. Nem tudom, hol kéne változtatnom. Tudom, hogy velem van a gond, de kezd ezekből a haverokból meg a macáikból elegem lenni, főleg, hogy úgy érzem, hogy fontosabbak mint én.
Igazából szerintem itt az a probléma, hogy kettészakadt az életetek.
Ezt egy nehéz dolog, én mindig azt mondom, egy gyerek csak ront egy kapcsolaton, ezt sokan nem fogják fel, sokan pont az ellenkezőjélt hiszik, hogy az tartja majd össze, a fenéket...
Több pénz, stressz, ügyintéznivaló, takarítás stb.
És pluszban ez az életvitel különbözőség. Férjed dolgozik, el van a haverjaival, meg veletek, de igazából az ő életében messze nem következett be olyan változás mint a tiédbe, aki otthon ül a gyerekkel egész nap.
Nagyon sok nőnek ez valós probléma, hogy mit kezdjen magával.
Először próbáld meg ezt az önbizalomhiányos állapotodat felszámolni. Másodsorban próbálj meg adni magadra, még ha otthon is vagy, akár sminkeld is magadat.
Találj valami ottrhoni hobbit, és legyél kommunikatívabb a férjeddel.
Neki is kéne jócskán mit javítani a dolgokon, mert ő tényleg el van mint a befőtt, de ugyebár ő nem realizálja, hogy gond lenne, így neked kell elkezdened az első lépéseket.
Köszi a választ. Valahogy így gondoltam én is. Csak mivel ezt döngölték belém, úgy gondoltam, hogy csak és kizárólag velem van a baj.
Megkaptam azt is, hogy "Mit gondolsz, más férje ha haza megy, az agyon dicséri a feleségét, hogy -jaj, drágám mennyeit főztél ma is, meg ma is milyen klassz a hajad, milyen csinos vagy ma is." Valamint, szerinte a gyügéket szokták dicsérgetni, meg a hülyéket. Mindig túlreagálja a problémámat, felfújja, és nem érti, hogy én nem azt várom, hogy mikor haza ér, kezdje el simogatni a fejemet, mint egy kisgyereknek. De azért az ember lányának jól esne néha valami figyelmesség, bók. Ez a tél is már az agyamra megy, sokkal kevesebb lehetőség van kimozdulni a babával is. Remélem nem kattanok be mire újra mehetek dolgozni.
Jól esett kiírni magamból ezeket a dolgokat. Gondolom nem én vagyok csak az egyetlen a világon, akinek hasonló problémája van. Biztosan vannak, akiknek ez semmiség, és örülnének neki, ha "csak" ennyi bajuk lenne. Remélem, és kívánom mindenkinek, hogy ebben az évben megoldódjon minden gondjuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!