Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Neked hogy esne ha az élettárs...

Neked hogy esne ha az élettársad ezt mondaná?

Figyelt kérdés
Felemlegetne egy 500Ft-os tételt amit ő vett a háztartásba, miközben neki 4szer annyi a fizetése. Nekem rosszul esett :(
2014. jan. 9. 16:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
66%
Jó hát ilyen alapon ő meg szereti magára költeni a fizetését minek költené másra.
2014. jan. 9. 16:36
 12/25 anonim ***** válasza:
63%
Istenem micsoda problémák...
2014. jan. 9. 16:39
 13/25 A kérdező kommentje:
Nekem most lett valamivel jobban fizető állásom, de ebben a hónapban még kevesebbet fogok kapni. Én száz alatt kerestem ( most kicsivel a fölött ) ő pedig jóval 300 felett. Konkrétan lefolyótisztítóról volt szó. Nem közös a kassza. Én csak 20e Ft-ot tudok adni a lakbérre és ezt is többször felemlegette hogy " amióta csak 20ezret adsz..". Abból indult ki a beszélgetés ,hogy valakinek szülinapja lesz és ő is ad bele pénzt és mondtam ( egyébként mi házasok vagyunk ) akkor ne úgy fogalmazzon már ,hogy ő ad bele hisz én is szeretnék neki ajándékot adni és beszállni meg amúgy is házasok vagyunk.. ( már szóba jött a közös kassza ötlete csak közös bankszámlát akarunk hozzá és még nem csináltattuk meg..mindig lemondta a bankot) és erre mondta tök természetesen ,hogy jó persze akkor majd úgy csináljuk ,hogy akkor elfelezzük az ő részét..és innen indult,hogy különben is p veszi a lefolyótisztítót.. :/
2014. jan. 9. 16:39
 14/25 A kérdező kommentje:
A kérdést úgy akartam feltenni ,hogy élettársad/házastársad. Csak elírtam.
2014. jan. 9. 16:41
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mar megkerdezted..uncsi ...akkor is megirtàk hogy nincs igaza a férjednek ès most màr ne ragaszkodj a közös szàmlàhoz.lèpj tul rajta vagy vàlj el....
2014. jan. 9. 16:49
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Én egy ilyen férfihez nem mentem volna hozzá. Amikor 3 év után összeköltöztem a férjemmel (akkor még nem voltunk házasok) én egyetemista voltam, nulla kereset, csak kiadás. Soha egy szót nem szólt a férjem (hogy csak viszem a pénzt) és megköszönt minden segítséget (lakásfelújítás, egy félévem el is úszott miatta, mert mindent én intéztem). Sőt, a nyelvvizsgámat is szó nélkül kifizette, kifejezetten kérte, hogy ne kérjek rá anyáméktól pénzt (adtak volna) hisz már vele élek. Azóta dolgozom, kb. annyit keresek, mint a kérdező, a férjem meg a dupláját. Közös kasszán vagyunk, de nincs közös bankszámlánk. Ugyanakkor mindkettőnknek van megtakarítása (plusz a gyerekünknek is van egy), és nem kérdés, hogy ki mit fog kifizetni, mert már kialakult, hogy ki fizeti a csekkeket, ki intézi a bevásárlást, a nagy dolgokról meg együtt döntünk és arról a számláról fizetjük ki, amelyiken van rá pénz.
2014. jan. 9. 16:52
 17/25 anonim ***** válasza:
Mit mond le a bank? Bementek, és nyittok egy számlát. Ennyi.
2014. jan. 9. 16:56
 18/25 anonim ***** válasza:
57%

Ha házasságban éltek, vagyonközösség van. A házasság alatt szerzett minden jövedelem közös (kivéve az örökség és a házasság előtti vagyontárgy van ingatlan eladásából származó jövedelem), függetlenül attól, ki mennyit keres. Akkor is közös, ha külön bankszámlátok van. (Ugyanez van az adóssággal, a házasság alatt szerzett adósság is közös, függetlenül attól, ki szerezte.)

De te komolyan hozzámentél egy ilyen emberhez? Mire gyűjti a pénzt? Normális ember a házastársával közösen tervez, közös célokra gyűjt, ha másra nem is, akkor a gyerekre. Úgyis a gyerek örököl majd mindent. Vagy ő a sírba is magával viszi a pénzét?

Volt egyébként házassági szerződés erről? Mert ha igen, tényleg nem értem, annyira megalázó szerintem.

Ha meg nem volt, akkor sorry, de ha például válnátok, a vagyonmegosztás 50-50% lenne.

Amúgy ha szülsz és közben egy fillért se keresel, akkor kirak a lakásból, mert nem fizetsz a rezsibe?

És ha már itt tartunk, amikor kimosod a koszos ruháit, vagy feltálalod a vacsorát, fizet a munkádért?

Gondolom, egy fillért se...

Persze nem is lenne normális, ezért van a vagyonközösség.

De ha annyira ragaszkodik a külön kasszához (jogilag nem teheti meg), akkor szerintem nyugodtan fizethetne minden otthoni szolgáltatásért is.

2014. jan. 9. 16:58
 19/25 anonim ***** válasza:

Most akkor a férjed vagy az élettársad?

Miért nem vagytok közös kasszán?

Miért élsz egy ilyen felfogású palival? Ha gyereketek lesz akkor mi lesz? Rákölt a gyerekre egy túrórudit és évekig azt fogod hallgatni? Komolyan ilyen életet akarsz magadnak?

2014. jan. 9. 16:59
 20/25 anonim ***** válasza:
48%
nem krll együtt élni egy bunkóval csupán azért, mert jó fizetése van. Mert az ilyen emberben a pénzén kívül nem tudom, mi mást szeretsz.
2014. jan. 9. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!