Neked hogy esne ha az élettársad ezt mondaná?
Ha házasságban éltek, vagyonközösség van. A házasság alatt szerzett minden jövedelem közös (kivéve az örökség és a házasság előtti vagyontárgy van ingatlan eladásából származó jövedelem), függetlenül attól, ki mennyit keres. Akkor is közös, ha külön bankszámlátok van. (Ugyanez van az adóssággal, a házasság alatt szerzett adósság is közös, függetlenül attól, ki szerezte.)
De te komolyan hozzámentél egy ilyen emberhez? Mire gyűjti a pénzt? Normális ember a házastársával közösen tervez, közös célokra gyűjt, ha másra nem is, akkor a gyerekre. Úgyis a gyerek örököl majd mindent. Vagy ő a sírba is magával viszi a pénzét?
Volt egyébként házassági szerződés erről? Mert ha igen, tényleg nem értem, annyira megalázó szerintem.
Ha meg nem volt, akkor sorry, de ha például válnátok, a vagyonmegosztás 50-50% lenne.
Amúgy ha szülsz és közben egy fillért se keresel, akkor kirak a lakásból, mert nem fizetsz a rezsibe?
És ha már itt tartunk, amikor kimosod a koszos ruháit, vagy feltálalod a vacsorát, fizet a munkádért?
Gondolom, egy fillért se...
Persze nem is lenne normális, ezért van a vagyonközösség.
De ha annyira ragaszkodik a külön kasszához (jogilag nem teheti meg), akkor szerintem nyugodtan fizethetne minden otthoni szolgáltatásért is.
Most akkor a férjed vagy az élettársad?
Miért nem vagytok közös kasszán?
Miért élsz egy ilyen felfogású palival? Ha gyereketek lesz akkor mi lesz? Rákölt a gyerekre egy túrórudit és évekig azt fogod hallgatni? Komolyan ilyen életet akarsz magadnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!