Neked hogy esne ha az élettársad ezt mondaná?
Ezt nem egészen értem. Úgy kell elképzelni, hogy ő mondjuk ügyvéd, te meg mondjuk könyvtáros vagy, és vett mondjuk két vizepoharat, és most a fejedhez vágja, hogy ha ő nem lenne, akkor neked nem lenne miből innod?
Mert ha ilyesmi, az nagyon nagy gáz, szégyelje magát.
Ezért jobb a férj, mint az élettárs.
(Akinek "nem számít a papír", az aláírja. Ha meg nem tervez veled hosszútávon, minek élsz vele?)
A 4x több fizetés jól hangzik, egész addig, amíg nem kérdezi meg magától az ember, hogy akár a minimálbér négyszerese mellett, hogy tűnik föl egy 500 Ft-os kiadás.
Ennek nem pénz, hanem más oka van.
Hogy is volt ez? Mi volt az az 500 Ft-os tétel?
Amíg ezt nem tudjuk, addig nem igen lehet erre válaszolni.
Hmmm... szerintem az ember ne az élettársa miatt keressen másik munkát, hanem akkor, ha ő maga nem elégedett. És tök mindegy, hogy mennyit keres, csak az számít, hogy neki jó így vagy sem. Ha az élettársnak meg nem tetszik, nem muszáj maradnia. Ha esetleg a kérdező szereti a munkáját, és rendesen, tisztességesen dolgozik, szerintem nem szabadna, hogy számítson, hogy a másik 4-szer annyit keres. Akkor már miért nem mondjuk azt, hogy az élettársa keressen egy rosszabbul fizető melót... Ez is megoldaná a problémát, még akkor is, ha nem lenne ésszerű.
Más lenne a helyzet, ha a kérdező nem dolgozna, és otthon várná a sült galambot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!