Kisbabas anyukak/apukak nalatok hogy mukodik a munkamegosztas?
Férjem 8 órában dolgozik 5 hónapos ikerlányaink vannak. Mindenben segít. Házimunka gyerekek fürdetése, etetése, főzés, mosás. vasalás. AMeddig nem születtek meg a csajok addig is közösen végeztük a házimunkát, hisz én is dolgoztam. Én nem tudom, hogy lenne e még valami amiben jobban tudna segíteni.
Sőt eleinte ő volt a bátrabb fürdetésben, pelenkázásban, mert az ő kisebb tesói is ikrek és sokat segített az anyukájának,így volt "tapasztalata".
A férjem ha kell főz, mosogat, (mosást azért nem bízom rá :) ) A kisfiunkkal (9 hónapos) rengeteget játszik, mondókázik, sétál, altatja, eteti, pelenkázza, imádja :)
Hatalmas segítség, nagyon jó férj, és kiváló apa :)
Heti 5 nap dolgozik 8-16:30-ig,irodai meló.Hétvégén mindig szabad,túlóra nincs.Mindenben segit amiben kérem,bár mire hazajön,megcsinálok általában mindent,de vacsi után kérés nélkül elmosogat,beszedi a megszáradt ruhát,kitereget ha végzett a gép.
Hétvégi porszivózás kizárólag az övé,azt keten csinálják a 15hónapos fiunkkal.
Hétköznap 5-re hazaér,onnantól hármasban vagyunk,soszor ő fekteti le.Hétvégén is itthon van,házimunkát is csinál ha kérem,bár én jobb szeretem ha a fiunkat foglalja le,délben együtt alszanak.
Fürdetés,pelenkázás,stb,mindent megcsinál,ez csak első pár hétben volt gond,alig merte megfogni,de most már nincs ilyennel gond.
Pont ma írtam ki egy hasonló kérdést. Párom 06:00-18:30-ig van távol. Sajnos az utazás viszi el az idejét, mert egyébként csak 16:30-ig dolgozna. Mire hazaér, szinte mindent megcsinálok a férfi munkát is beleértve.
Ha szabin van, vagy hétvége van, akkor persze besegít, általában a gyekekeket foglalja le, vagy bevásárol. Azokat a munkákat, amihez fizikai erő kell megcsinálja, de ezt leszámítva olyan, mintha egyedül nevelném a két gyerekünket. Nem könnyű. Egyéb segítségem sincsen, ráadásul a kicsi még éjszaka többször ébred, pedig már 16 hós. Tervezzük is a költözést a munkahelyéhez közelebb, mert ez így mindkettőnknek nagyon fárasztó és lelkileg sem éppen jó, csak nem olyan könnyű egy hiteles lakásból egy másikba átkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!