Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbántanám a párom, ha...

Megbántanám a párom, ha megmutatnám neki az egyik ajándékot. Mit tegyek? Nem azért kaptam, hogy rejtegessem.

Figyelt kérdés
Az egyik kedves ismerősöm (férfi) adott nekem ajándékot születésnapomra (1 hete volt). Egy A3as lapra lerajzolt engem és a kutyámat. Gyönyörű kép, szeretném bekereteztetni, és a falra kitenni. Akitől kaptam, szerelmes belém, de én csak barátként tekintek rá. A párom féltékeny erre az illetőre (amit valahol meg is értek), de nincs rá oka. Szóval, ha kiteszem a képet a falra, elég hamar rájönne ki rajzolta. Tudom, hogy rosszul esne neki, hisz fordított esetben nekem is. Hazudni nem akarok, és a képet sem akarom rejtegetni. Még nem tud a képről, nem is szeretném elmondani neki, mert akkor megkeresné, és széttépné. Ti hogy oldanátok ezt meg?
2009. nov. 30. 17:06
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tenném ki, eltenném egy fiók mélyére és rá se néznék előtte, mert szeretem a páromat és nem akarok feleslegesen fájdalmat okozni neki. Egy kép nem ér annyit.
2009. nov. 30. 17:16
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

A féltékenység nem megoldás. Én elmondanám, s megbeszélném vele, hogy ez ajándék, semmi több. Ez csupán egy rajz, nem a világ vége. A féltékenysége a párod bizonytalansága. Talán nem bízik önmagában? S benned?

Én mihamarabb megtenném, mert az sem jó ha napokig titkolod.

2009. nov. 30. 17:17
 3/23 anonim ***** válasza:
Az, hogy nem teszed ki a képet, és elrejted, ha tényleg szeretted a párodat
2009. nov. 30. 17:18
 4/23 A kérdező kommentje:

De a képet nem azért szeretném kitenni, mert az fontos nekem akitől kaptam, hanem amit ábrázol.

Most a szekrény tetején van, de nem szeretném ott tárolni.

2009. nov. 30. 17:21
 5/23 A kérdező kommentje:
Nincs oka féltékenységre. Ha lánytól kaptam volna ezt a képet, akkor is ki szeretném tenni a falra.
2009. nov. 30. 17:22
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Megmondod neki? Szurkolok!
2009. nov. 30. 17:27
 7/23 anonim ***** válasza:
85%

Elkövetted azt a hibát, amit nem szabadott volna: Kaptál valamit, amit AZ Ő MEGKÉRDEZÉSE NÉLKÜL, FELTÉTELEZÉSEK ÉS EGYÉB TOVÁBBI INFORMÁCIÓ NÉLKÜL titokként kezelsz. Ez pedig egyik kapcsolatban sem jó. Miért is ne gondolja azt a párod, hogy nem fontos aki rajzolta, ha hetek óta rejtegeted? Ha a kép tartalmi szépsége a lényeg számodra, akkor azt miért kellett eldugni? Itt bukott el ez a mutatvány, még ha egész más logika is vezérelt. Mert bizony ez szöget fog ütni a párod fejében is.

Én azon nyomban szaladtam volna a páromhoz, hogy láthassa, milyen szép dolgot kaptam - ráadásul, amin én vagyok, és megbeszéltük volna, hogy hogyan tovább.

Te azt választottad, hogy titkolózol és taktikázol, eldöntötted a "végkifejletet", és most módszert keresel a megvalósítására. Nem jó. Ez így igen erős konfliktust fog eredményezni (mint említetted, megkeresné és széttépné...), amely nem igazán tesz jót egy kapcsolatnak sem. Máskor kicsit meggondoltabban cselekedj.

2009. nov. 30. 17:29
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

3. válaszadó vayok:

Off.: Bocsás meg kérdezö, de ha már mindenképp kiakarod tenni a képet, akkor miért tetted fel a kérdésedet? Megerösitést vársz?

Mert nekem nagyon fájna, ha kedvesem "olyan" képét, vagy munkáját teszi a falra aki "pályázk" rá, mégha az illetönek nincs is esélye. Bocs ez a véleményem

2009. nov. 30. 17:33
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kép készítőjének ilyen érzései vannak irántad, akkor nem lett volna szabad elfogadnod, hacsak nem biztatod.
2009. nov. 30. 17:34
 10/23 A kérdező kommentje:

Igen, lehetséges, hogy itt rontottam el. De féltem, ha megtudja, széttépi.

A rajzoló tudja, hogy nincs esélye. Nem is "zaklat" a szerelmével, nem találkozgatunk, most is csak a szülinapom miatt keresett fel.

Lehetséges, hogy nem kellene kitennem. De annyira tetszik.

Rákérdezek, ha találnék-e ilyen embert aki lerajzolna, kitehetném-e a képet.

2009. nov. 30. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!