Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vajon megtennék ezt nekem ha...

Vajon megtennék ezt nekem ha tudnák, hogy mennyit jelent?

Figyelt kérdés
Régóta zongorázom, nagyon sok ember szerint tehetséges vagyok. Nemrég zenekart alapítottam, és kellene egy normális szintetizátor minnél előbb, amire jelenleg sajnos nincs pénzem. Gondolkodtam, hogy megkérem anyuékat, hogy vegyenek nekem egyet, de aztán elgondolkodtam.. Nem tennék meg, mert szerintük nem tanulok jól (4es vagyok és voltam) és sajnos nem mindig a legjobb a kapcsolatom velük, ugyanis a tinikor velejárója, hogy eléggé sokat tudok pofázni és még lusta is vagyok. Anyu célzott arra, amennyiben jó a bizonyítvány, kapok egy szintit, de nem sok esélyét látom. Hogy vegyem rá őket, hogy először és utoljára, vegyék nekem meg? Tudják, nagyon fontos lenne nekem, de apu azt mondja, keressem meg a rávalót (próbáltam már, de nem sikerült, nem tudok takarékoskodni eléggé)..
2009. nov. 29. 21:47
 1/7 A kérdező kommentje:

El ne felejtsem, 15/F

Átlagos anyagi körülményeink vannak..

2009. nov. 29. 21:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

4-es átlag szerintem tök jó gimiben. Én kitűnő voltam, 9. évvégén viszont elég sokat rontottam és 3,9 lett az átlagom, amire nem voltam büszke, de anya nem háborgott, mert tudta, hogy sok mindent csinálok tanuláson kívül. Ha tehetséges vagy, simán kérhetsz szerintem. szülinapod mikor lesz? esetleg karira kérhetnél. Mondd meg, hogy szükséged lenne rá, nagyon szeretnéd, ez most minden vágyad és megígéred, hogy egy kicsit próbálsz javítani az átlagon. Nálam ez mindig beválik.

15L

2009. nov. 29. 21:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem először is nem csak elvárásokat kellene támasztanod velük szemben, hanem nagyságrendekkel javitani a kapcsolatotokon. Tudom, hogy ez nem csak rajtad múlik, azt is, hogy sokszor csakis a szülőn múlik, mert sokan nem tudják hogyan legyenek jó szülők, de legalább próbáld meg!

A jeles, az nem rossz tanuló, ha tisztességes munkával éred el, de mint irtad lusta vagy, tehát az is lehetne jobb, gondolom. ha javitasz a viszonyodon a szüleiddel, akkor mindent meg fogsz tudni beszélni velük, reálisabban fogod látni a dolgokat, és akkor nem kell könyörögni oly módon, hogy csak most utoljára, úgy érzem, hogy ez a tipikus elkényeztetett gyerek szövege, aki mindent megigérne, csak, hogy meglegyen, amit szeretne, aztán meg nagy ivben elkerüli a dolgokat, amit megigért, és kezdődik minden előről. Te tudod mi az igazság, én csak a helyzetedet próbáltam kicsit megvilágitani, hogy ebből mit hozol ki, az rajtad múlik!

2009. nov. 29. 22:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ők ezzel akarnak inspirálni.

ha megkapnád amit kérsz aakor még jobban leállnál a tanulással meg a teendőiddel.

Nézd az ő szemszögüket is.

Kössetek kompromisszumot.

Előbb tegyél le te vmit az asztalra...

2009. nov. 29. 22:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha ők nem tartják fontosnak, nem valószínű, hogy könnyű őket rávenni, hogy feltétel nélkül belemenjenek egy ilyen (egy igazán jó szinti nagy összegű) beruházásba.

Bizonyíts nekik, pl. kicsit tanulj jobban, talán segíts be otthon a házimunkába, és kevesebbet lógasd a lábad.

A lustaságból annyi belefér az életbe, ami segít, hogy aztán újult erővel ki tudd hozni magadból a maximumot, szóval csak annyit tarts meg belőle, ami feltétlenül szükséges, a többit csökkentsd le.

2009. nov. 29. 22:34
 6/7 anonim ***** válasza:

A kérdés nem az, hogy Vajon megtennék ezt nekem ha tudnák, hogy mennyit jelent?

hanem az TE mit tennél a szüleidért és magadért!

Ugyanis nem nekik tanulsz hanem magadért!

Igazuk van a szüleidnek. Nem jó ha mindent megkapsz amit csak kitalálsz, akkor ugyanis nem fogod értékelni, és hidd el tapasztalatból mondom, nem árt ha néha segítesz nekik otthon.

Édesanyádnak biztos nagyon sokat jelentene a segítséged, hiszen ő is és apukád is érted dolgozik, a mai világban pedig sokmindenre kell a pénz. Talán fontosabb lenne először velük rendezni a viszonyod és utána "követelőzni"

Nekem amúgy van egy alap szintim, kölcsön tudnám adni amíg kapsz egyet, persze csak ha vigyázol rá! Bár látom zenekarod van, ez meg olyan menő cucc...

De ha érdekel írj privit. Én Debrecenben lakom.

Ja, amúgy részletre is lehet ám venni szintit, de biztos tudod.

2009. nov. 30. 15:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Bocsi, helyesbítek:

ez meg NEM olyan menő cucc...

2009. nov. 30. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!