Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik az a...

Szerintetek melyik az a család ami már tényleg szegénynek számít?

Figyelt kérdés
pl.ha már nincs otthon internet(anyagi okok miatt)akkor már "szegénynek" számítanak vagy egyáltalán valaki albérletben lakik vagy ha valaki csak havonta 3-4szer eszik húst?
2014. jan. 6. 14:22
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Sztem mki máshogy kategorizálja a szegénységet. Baromira nem egzakt. Miért, van, ahol le van írva, hogy ennyi meg ennyi keresettel, ilyen cipővel szegény vki? Nem.

A saját szemszögömből nézem a dolgokat, nem élünk jól a családdal, de messze nem vagyunk szegények, pedig hónap végén már becsúsznak a rosszabb minőségű kaják is, mert a jobbat nem tudnák kifizetni, moziba, nyaralni baromi ritkán járunk el. De nem érzem magam szegénynek. De aki meg jobban él, az kb. már attól is el van hűlve, ha vkinek a 8e-s Tally Weil pulcsi drágának számít, és akkor az jaj, de szegény.

Szóval igen, nálam a szegény ott kezdődik, ahol sokaknak a mélyszegény. Nem szeretem ezt a mélyszegény kifejezést, de ha már itt van, akkor nálam az a mélyszegény, aki egyáltalán nem tudja fizetni a számláit, segélyből vagy mondjuk egy család egy minimálbérből él, villany nincs, normális WC nincs, minden nagyon piszok, és kifejezetten rongyokban járnak.

2014. jan. 6. 16:46
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

akkor most én szegény lennék :-)

albiban lakom

alap internet van

nyaralni nem járok - vidéki az összes rokon - túlkép haza megyek akkor :-)

húst havi talán 2-3x eszek - jobban szeretem a zöldséget

2014. jan. 6. 16:57
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

ja jogsim

van de autóm nincs és nem is szeretnék

egyetem és meló mellet nem futja szórakozásra sem új ruhára

turiból öltözöm

hajat magamnak vágom

műköröm -- fuujjjj

2014. jan. 6. 17:00
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

21-es vagyok. Nálunk meg közgázon minden interneten keresztül ment, az iskolai anyagok 100%-a, a feladatok, a letöltött (ingyen) könyvek, minden. A tanárok mindegyike internetre rakta fel az anyagokat és a gyakorló feladatokat, enélkül nem ment volna, úgy végeztem el az egyetemet, hogy végig gépről tanultam, nem papírról (kivéve 1-2 tárgyat). Mondjuk ez nem Borsod, hanem Nyugat-Magyarország. Net nélkül még a vizsgák időpontját sem tudtam volna, mert azok is interneten keresztül lettek egyeztetve.

Amúgy meg a kocsis dolgoról annyit, hogy azt írtam, hogy nem TUDJA megtenni, ami nagy különbség a nem akarjához képest. Persze, én is megvehetem a nadrágot 500 Ft-ért turkálóban meg 15000 Ft-ért márkaboltban, a kérdés, hogy melyiket akarom tenni, de nem kényszerülök rá egyikre sem. A szegényeknek nincs ilyen választási lehetősége. A szüleim pl dönthettek, hogy akarnak-e második kocsit venni vagy elég egy. Az ő döntésük volt és nem kényszer hatása az, hogy egy kocsi legyen 4 jogosítványra, az Isten háta mögötti kis faluban vagy megengedhetjük magunknak a nagyobb kényelmet. De akár el is adhatták volna azt az egyetlent is, és most nem lenne egy sem. Semmiféle kényszer nem volt a választásukat illetően. Egy szegény embernek viszont kényszer az, hogy nem vehet új kocsit, sőt talán semmilyet sem. És akinél nincs meg ezen választás szabadsága legalább az ilyen alap dolgoknál, az már szerintem szegény. Ne mondja már nekem senki, hogy akinek a sajt vagy a hús luxuscikk, az nem szegény?! és ismétlem, nem arról van szó, ha valaki nem szereti a húst, hanem arról, hogy ha valaki azért nem eszik, mert nem tudja megvenni (én sem vagyok nagy húsevő, egy héten egyszer bőven elég pár falat, de akármilyet és akármennyit ehetnék, ha akarnék, ezért nem vagyok szegény). Vagy akinek gondot okoz a számlák kifizetése vagy a gyógyszerek beszerzése, a tankönyvek kifizetése, az nem szegény?! Lehet, hogy a nagy magyar átlag sajnos ilyen körülmények közt él, tudom jól, de attól még nem ez a középréteg. Úgy vettem észre, nálunk szokás a szegényeket a középréteggel keverni, holott a középréteg megengedhet magának rengeteg olyan dolgot, amit a szegények nem: szórakozás, szép ház, anyagi biztonság, minőségi termékek... stb.

2014. jan. 6. 23:08
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

1. Tud-e egy 50 ezer Ft-os váratlan kiadást fedezni?

igen, csak akkor érzem jól magam, ha legalább 100e ft likvid tőke van a számlámon.

2. Megengedhet-e magának évi egyhetes üdülést?

nem, csak 4 naposat :)

3. Igaz-e, hogy nem kell takarékoskodnia a fűtéssel?

igen, hála a Főtávnak és a rezsicsökkentésnek :)

4. Jut-e kétnaponta húsétel az asztalára?

igen, hús nélkül nem tudom elképzelni a napomat :)

5. Igaz-e, hogy még sohasem került hátralékba

a hiteltörlesztéssel vagy számlákkal?

nem, sajnos egyszer elfelejtettem befizetni a villanyszámlát és kikapcsolták...

6. Van-e telefonja?

igen, de csak mobil.

7. Van-e színes TV-je?

nem, mert akkor sem nézném ha lenne.

8. Van-e kocsija?

nem, de gyűjtök rá.

9. Van-e mosógépe?

igen, ez magától értetődő.

szóval akkor ezek szerint szegény vagyok. pedig nem érzem magam annak, mert amire igényem és szükségem van arra telik, az általam feleslegesnek tartott dolgokra pedig nem költök.

mondjuk aki ezt a tesztet kitalálta az nem tudom honnan veszi hogy pont ebből a pár pontból derül ki az ember valós anyagi helyzete.

2014. jan. 12. 10:37
 36/37 anonim ***** válasza:

"Nálunk meg közgázon minden interneten keresztül ment, az iskolai anyagok 100%-a, a feladatok, a letöltött (ingyen) könyvek, minden. A tanárok mindegyike internetre rakta fel az anyagokat és a gyakorló feladatokat, enélküg gépről tanultam, nem papírról (kivéve 1-2 tárgyat)."

Igen értem de ezt le is lehet tölteni és otthon már nem kell hozzá internet.

2014. jan. 12. 10:44
 37/37 anonim válasza:
58%
Szerintem mi magyarok szegénynek számítunk szinte mindenki. Persze az igénytöl függő, de külföldön sokkal jokban élnek mint mi! Szóval mi magyarok szegénynek vagyunk mert nem tudjuk a vágyainkat álmainkat megvalósítási, mert nincs rá pénzünk!
2014. jún. 15. 19:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!