Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik az a...

Szerintetek melyik az a család ami már tényleg szegénynek számít?

Figyelt kérdés
pl.ha már nincs otthon internet(anyagi okok miatt)akkor már "szegénynek" számítanak vagy egyáltalán valaki albérletben lakik vagy ha valaki csak havonta 3-4szer eszik húst?
2014. jan. 6. 14:22
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
55%
Látom, itt sokan keverik a szegénység és a mélyszegénység fogalmát. Az a MÉLYszegény, akinek nem futja internetre (mivel ma már ez is elég alap, gyerekeknek a tanuláshoz főleg stb.), fűtésre, főtt ételre, rendes ruhákra. A szegény pedig az, akinek nem futja mondjuk úgy 10 évnél fiatalabb autóra (persze valakinek etéren nem túl nagy az igénye, de aki anagi okokbl nem teheti meg...), rendes házra (öreg bútorok, régi háztartási gépek), aki nem tud eljárni néha-néha étterembe vagy színházba, aki nem tudna elmenni a nyaralni, ha akarna, aki nem engedhet meg magának jó minőségű cuccokat, csak az olcsót, az mind-mind szegény. Ezért halljuk, hogy Magyarországon ma több, mint 4 millió szegény ember van. És itt nem azon van a hangsúly, hogy ki mit választ, hanem hogy a szegénynek még választási lehetősége sincs. Mi pl alsó középrétegbeliek vagyunk a családommal: nem számít, hogy melyik sajtot veszem a boltban, nem számít, hogy elugrok-e a 80 km-re lévő nagyvárosba vásárolni egyet, mindegy, hogy a Cappy vagy a Tesco narancslevét veszem, hogy 300 Ft-os vagy 1000 Ft-os tonhalat eszek, de mégsem vagyunk gazdagok, mivel bár két autónk van, az egyik 8, a másik 14 éves, és meggondolom, hogy nyaraláskor kifizethetem-e a négycsillagos hotelt vagy sem. A bútoraink is sok évesek már, de nem 20 vagy 30, csak 8-10, de ha tönkremegy a mosógép, nem okoz gondot venni egy újat. És ez nem gazdagság, csak normális életszínvonal, olyan, amilyet minden magyar érdemelne egy alapként, olyan, amit érdekes mód 10 évvel ezelőtt még sokan megengedhettek maguknak. Hozzáteszem, egy osztrákhoz vagy egy svájcihoz képest még én is szegénynek számítok a fent leírtakkal, mivel nem BMW-t vezetek és nem ültem még sohasem repülőn. Egy nyugatinak ez szegénységnek számítana.
2014. jan. 6. 15:47
 22/37 A kérdező kommentje:
A nyaralós kommentem nem a egyik válaszra a reagálásom csak arról jutott eszembe...:)
2014. jan. 6. 15:48
 23/37 A kérdező kommentje:
lassan én is úgy érzem hogy akkor szegények vagyunk,és a baj az hogy az ismerősi körömben nagyon sokan még ezen a színvonalon sem élnek...:(
2014. jan. 6. 15:52
 24/37 anonim ***** válasza:
50%

# 21/22

Teljesen hülyeség,amit írsz.

Nekünk pl van két lakásunk és ez mellett nem tudunk fenntartani egy autót nagyjából felesleges is lenne akkor már szegény vagyok? Mindezek mellett két lakást fenntartunk,számla elmaradás az életbe nem volt,és kaján sem kell spórolni.

Mélyszegény meg nem attól lesz valaki, hogy nincs interneten. Tanláshoz is max középiskolástól kortól kell, az meg mehet a könyvtárból is

2014. jan. 6. 15:54
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Én onnan nézem a szegénységet,hogy a hónap végén szinte már alig van pénz,ha az ember az ételen spórol,esetleg hiába van ott a lista,hogy mit kéne megvenni mert valami tönkrement,egyszerűen nem tud félretenni,a fűtést minimálisan tartják.
2014. jan. 6. 16:07
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

"Tanláshoz is max középiskolástól kortól kell, az meg mehet a könyvtárból is"

Infó beadandó?Léteznek ilyenek is.A tanár feltölti az anyagot,a diák otthon megcsinálja és elküldi neki.

Lehet,hogy nálunk nagyon furák a dolgok,de az osztálynak külön facebook csoportja van,mivel az emberek nagy része természetesnek veszi az internetet,még azt is oda töltik fel ha változik az órarend,vagy valamit be kell vinni.

2014. jan. 6. 16:14
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy hiába lehet elvileg "tanulással és jobb munkával" kitörni, ha már ehhez sem adottak a lehetőségek.
2014. jan. 6. 16:16
 28/37 anonim ***** válasza:
28%

Persze általános iskolában vagy egy borsodi falban ahol örül a tanár ha füzete van a gyereknek. Egy kicsit el vagy rugaszkodva a valóságtól.

Én pár éve fejeztem be az info szakos egyetemet,de azt is simán meglehetett volna internet nélkül oldani.

2014. jan. 6. 16:18
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Jó neked,én még nem fejeztem be,de megjegyzem,hogy Pesten tanulok(igaz,hogy csak okj-t),úgyhogy nem elmaradott helyről van szó.Lehet,hogy nálatok nem kérték,nálunk viszont kérik,ahogy egyre több iskolában bevezetik az e-naplót is,hogy í szülő tudja ellenőrizni a gyereket.Úgy tűnik,hogy az a pár év sokat számít az oktatásban.
2014. jan. 6. 16:37
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Van e napló de nagykorúként már csak elhiszi a szülő ha meg nem megnézheti az iskolakönyvtárba. A szomszéd általános iskolába is ki van plakátolva hol nézheti meg a szülő a suliba.
2014. jan. 6. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!