Szerintetek melyik az a család ami már tényleg szegénynek számít?
Az albérletben lakó nem szegény...Szegény az akire rádől a ház, nem eszik tartalmas ételt, agyonfoltozott ruhában jár, fázik,esetleg segélyből él....
ez a mélyszegénység, szegény az aki alacsonyabb színvonalon él, nem jut egy mozira vagy nyaralásra...internet sztem nem luxus kivéve ha nincs igény rá vagy mélyszegénység van.
"Tehát van aki szerint már az is szegénységnek számít ha pl.nem tudunk elmenni nyaralni?!"
Olvasd el még 1x mit írtam. Aki nem tud ételre költeni az nyaralásra sem. Aki nyaralni tud menni annak nem lehet gond a kaja, az nem szegény.
Tehát van aki szerint már az is szegénységnek számít ha pl.nem tudunk elmenni nyaralni?!
Aha. Valamilyen szinten ez is az.
De ezen kívül még sok fontosabb dolog is van.
# 13/14
aki tud ételre költeni, nyaralásra nem biztos.
Kettes válaszoló vagyok.
Nos igen, azért szomorú dolog, amikor az emberben itt erősítik meg, hogy már a mélyszegénységi szintet üti az életmódja. Az egyetlen, amire még mindig nem sikerült rájönnöm, vajon hogyan lehetne kitörni ebből az egészből...
Nálam az a szegény kategória, amikor hitel van, a számlákat nem tudják időben fizetni vagy egyáltalán, és a család tagjai nagyon póriasan tudnak csak étkezni és nem járnak rendes ruhákban.
(plusz ezek mellett nem megy el a pénz nagy része műkörömre, sörre, cigire, póthajra stb., mert az nem szegénység, csak anyu-apu k.rvára nem tudja, mi a fontossági sorrend)
Összefogással és egymás segítésével is. Had mondjak egy példát.
Anno amikor a törökök elkezdtek munkát vállalni Németországban először otthon a rokonság összeadott annyi pénzt hogy 1 család ki tudjon menni és nyisson egy szerény kebabost. A bolt ment, hamarosan összejött belőle annyi hogy ki tudott jönni az unoka tesó és nyitottak neki is egy kebabost. Aztán a 2 üzlet bevételéből nyitották a 3ik üzletet a következő rokonnak és így tovább, mígnem valahogy mind kikerültek és idővel szépen megszedték magukat egymást segítve.
Ehhez képest mi sokszor a szűk családban sem nagyon tudunk együttműködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!