Mit gondoltok erről? Nagy korkülönbség, a pasi nem akar már gyereket, a csaj még igen. Segítség!
Valahol már írtam, de most anyukám véleményét is szeretném megosztani veled. Ő most 50 éves, tehát az említett férfinál azért nem sokkal idősebb. Kb 2 éve jöttünk egyszer hazafelé valahonnan és beszélgettünk az autóban. Akkor ő is elmondta, hogy ő mostmár a nagymamaságot piszkosul várja, de nincs az a pénz, amiért elölről kezdené a gyereknevelést. Egy nagymamának csak a gyerek szépségei maradnak jó esetben, el kell kényeztetni, vigyázni rá néha, szeretni. Míg ha saját, akkor kelni hozzá, etetni, alkalmazkodni, ellátni minden igényét, ugrani, bármikor készenlétben lenni, sétálni, játszani, tanítgatni, rohanni utána, amikor járni tanul, stb. Azt mondta élete legszebb évei voltak és nem adná semmiért, nagyon szerette, de piszkosul nehéz volt és most, hogy mi már felnőttünk örül, hogy egy kicsit megpihenhet, nincs már 24 órás "szolgálat". Azt mondta nagyon örülni fog ha unokázhat, de nyilván annak is, amikor napok után a kezembe adhatja a gyereket és hazaviszem, ő pedig hátradőlve nyugtázhatja, hogy most egy kis időre megint kibabázta magát. :D
Rokon babáknál is látom, hogy szívesen foglalkoznak vele anyuék is, de már nem tudnak úgy és annyit hajolni, vagy törökülésben ülve játszani a szőnyegen, sem két kezet fogva sétálni naphosszat körbe a házban, stb. Azért ők már nem annyira gyerek kompatibilisek, nem olyan fiatalosak, mint amit a szülőség megkövetel.
Ergo, valahol a párodat is megértem és ez nem kényelmi szempont, hiszen már felnevelt két gyereket. Nyugira vágyik mostmár és kikapcsolódásra, nem gyereksírásra. Azt a gyereket nem csak magadnak szülnéd, tehát azt sem mondhatod, hogy majd te foglalkozol vele.
Én is azt javaslom, hogy tűzz ki egy célt, amíg hajlandó vagy várni és ha addig sem változik a véleménye (ne erőszakold ki belőle), akkor hagyd el a saját jövőd miatt.
Nagy tévedés, hogy a szerelem mindent legyőz.
Sajnos ez egy szerencsétlen találkozás volt. Ilyenkor kell erősnek lenni, és szépen, békében elköszönni egymástól. Tudom, könnyű mondani. De itt egyszerűen az a baj, hogy más a jövőképetek. A párod nem akar gyereket -- érthető. Te meg akarsz: szintén érthető. Ettől egyiktek sem rosszabb. De ha bármelyikőtök enged, boldogtalan lesz. :(
Kívánom, hogy találj azonos jövőképű párt magadnak.
29/N
Sziasztok :-) Köszönöm szépen a sok választ, és főleg azt,hogy mindenki ilyen normális volt :-)
Hát az lett a dolog vége, hogy eldöntöttük, hogy egyelőre hanyagoljuk ezt a témát, mert még nagyon az elején vagyunk a dolgoknak.Gondoltam, hogy várok, majdcsak lesz valami.És képzeljétek el, azóta már összeköltöztünk, és nagyon nagy a szerelem, és nagyon jól elvagyunk, és képzeljétek, ő saját maga mondta, hogy nagyon sokat gondolkozott, és úgy döntött, hogy értem bevállalja ezt is :-) Szóval nincs már ellene :-) El akar venni feleségül, és meg is beszéltük, hogyha lediplomázok, akkor jöhet a kisbaba :-) Az még két év, addig úgyis kiderül, hogy tényleg együtt maradunk-e.De én nagyon remélem, mert annyira boldogok vagyunk együtt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!