Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről? Nagy...

Mit gondoltok erről? Nagy korkülönbség, a pasi nem akar már gyereket, a csaj még igen. Segítség!

Figyelt kérdés
Érdekes helyzet áll fenn.Egymásba szerettünk egy férfivel, én 27 vagyok, ő 45.Neki van már két nagy lánya, nekem még nincs gyerekem.Még nem régóta tart a dolog, mindössze két hónapja vagyunk együtt, de mivel mindketten szinglik vagyunk, felmerült, hogy mi lenne, ha összeköltöznénk.Eddig még óriási a szerelem, egy bibi van csak, ami már a kezdetek óta téma, hogy mi is lesz a gyerekvállalással.Én mondtam, hogy számomra ez nagyon fontos, nem fogok lemondani róla, ő a kezdetekkor megmondta, hogy ő már nem szeretne többet.Azt mondtam neki, hogy várjunk még ezzel, mert túl korai, aztán egy darabig nem is volt ez téma.Most viszont ő hozta fel a jövőtervezést, tegnap volt egy nagy elbeszélgetés, amit ő kezdeményezett.Ő azt szeretné, hogy költözzek hozzá, nagyon szeret, éljünk együtt, stb, mindent megadna nekem, feleségül is elvenne, csak gyereket nem akar.én megint csak elmondtam, h számomra kizárt, hogy lemondjak a gyerekről, viszont szerintem hülyeség lenne emiatt most szakítani, mikor még annyi szép időt tölthetünk együtt.Megbeszéltük, hogy még gondolkozunk ezen a dolgon.Erre ma reggel, mielőtt elment, közölte, hogy míg én aludtam, ő egész éjjel gondolkozott és arra jutott, hogy ő nem tudja elképzelni, hogy megint mindent elölről kezdjen, ergo gyerek kizárva.Otthagytam, elhajtott, aztán félóra múlva visszajött zokogva, hogy nagyon szeret, de ne kérjem ezt tőle.Mind a ketten sírtunk, mert nagyon szeretjük egymást.....én nem tudom otthagyni.....és úgy látszik ő sem...szerintetek lehet még ebből boldog kapcsolat?Most abban maradtunk, hogy nem szakítunk, mert az mindkettőnknek szörnyű lenne.de meddig lehet ezt folytatni?
2013. dec. 31. 12:03
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
78%
Ebben nem fogtok kompromisszumra jutni. Ő nem akar gyereket, te viszont igen. Szerintem innentől értelmetlen a kapcsolat, hiába szeretitek egymást. Ha eltelik 4-5 év, és te el jutsz oda hogy na most már gyereket akarsz, ő még mindig nem fog akarni. Előbb utóbb szakítás lesz a vége, ha csak valami úton-módon vagy te lemondasz a gyerekről, vagy ő adja be a derekát. De ez egyik sem jó megoldás. Akkor meg már inkább 2 hónap elteltével kezdjetek külön utakon járni, mintsem 5-6 év múlva. Akkor nehezebb lesz, plusz neked találnod kell egy olyan férfit, akire azt mondod hogy "igen, ő AZ", és gyereket vállalsz tőle. Tehát szerintem nem sokáig lehet ezt így folytatni. De ez csak az én véleményem.
2013. dec. 31. 12:38
 12/35 A kérdező kommentje:
Nem tudom.Az én elképzeléseim szerint az igazi szerelemben ez nem jelenthetne problémát.Úgy értem, hogy a kettőnk helyzetét nem lehet összehasonlítani, az ő esetében ez csak egy kényelmi szempont, nekem viszont az életem értelméről kellene lemondani.Nem ugyanolyan súlyú a kettő.Én azt hittem, hogyha igazán szeret, akkor előbb-utóbb úgyis beleegyezik, mert 1.úgyis az én nyakamban lenne a gyerek és neki nem kellene túl sokat foglalkozni vele 2.nem várhatja el tőlem, hogy lemondjak az anyaságról, csak mert neki nem kényelmes.De azt sem értem, hogy tulajdonképpen mi lenne benne a nem kényelmes...ő azt mondta, hogy ő azt tervezte, hogy majd együtt élvezzük az életet, utazgatunk, ilyesmi, és ezt a gyerek mellett ezt nem lehetne csinálni.
2013. dec. 31. 12:39
 13/35 anonim ***** válasza:
78%
Egyrészt 2 hónapja vagytok együtt, most tart a lángolás,mivel minden friss.Ha vele maradsz a te szived törik meg, mivel amire vágysz nem fogod megkapni.Most szakitanék, mivel ez a pasi magát szereti, és nem igazán téged, mert nem teljesiti,amit szeretnél tõle.A korkülönbség is nagyon sok.Egyébként vannak férfiak,akik ilyen korban is vállalnak gyereket!Na szóval a döntés a tied!
2013. dec. 31. 12:40
 14/35 anonim ***** válasza:
48%
Utazni gyermekkel is lehet, ez olyan hülyeség, sõt nagyon is élvezhetõ!Itt is a saját kényelmét keresi!
2013. dec. 31. 12:42
 15/35 A kérdező kommentje:
szerintem hülyeség lenne ennyi idő után emiatt szakítani...hátha időközben megváltozik a véleménye, mert rájön, hogy tényleg nem tud nélkülem élni, és mégis bevállalja?szerintetek ez nem fordulhat elő?
2013. dec. 31. 12:44
 16/35 anonim ***** válasza:
76%
De, szerintem előfordulhat. Nem könnyű ezt a döntést meghozni neki sem. Viszont, ha azt látja, hogy gyerek nélkül is vele maradsz, akkor azt gondolja beletörődtél a dologba és minél idősebb lesz annál nehezebben szánja rá magát. Tehát olyan sok időt ne szánj rá. Tűzz ki egy időpontot ami még neked is belefér, aztán állítsd választás elé.
2013. dec. 31. 12:47
 17/35 A kérdező kommentje:
Ezt fogom csinálni...
2013. dec. 31. 12:49
 18/35 anonim ***** válasza:
95%

Igazán buta vagy kérdező :( A saját céljaid a másik elé helyezed, prioritást állítasz fel a kettő között, holott ez nem így működik! Mindkettőtök jövőképe jogos és érthető, egyikőtöké sem érvényesebb a másikénál...

Iszonyatosan buta vagy még, neked nem kellene gyereket szülnöd egyelőre, az biztos... :(

"Úgy értem, hogy a kettőnk helyzetét nem lehet összehasonlítani, az ő esetében ez csak egy kényelmi szempont, nekem viszont az életem értelméről kellene lemondani."

Te azt nem érted meg, hogy a gyerek nem olyan, hogy hát nem vágyok rá, de azért belemegyek mert a pici fiatal suncimnak ez minden vágya, akit 2 hónapja ismerek. Ha nem akar gyereket, az nem egy kényelmi szempont, hanem egy érzés, ha nem akarja, nem teszi boldoggá, akkor szerinted az egy boldog család, boldog gyerek lenne a jövőben? Szerinted tudná szívből szeretni, ha a saját elképzeléseit fel kellene adnia a tiédért?!

"Én azt hittem, hogyha igazán szeret, akkor előbb-utóbb úgyis beleegyezik"

Az alkoholisták feleségei meg azt hiszik, hogy ha szereti, akkor majd leszoknak... stb. A bántalmazók feleségei meg azt, hogy majd ha lesz gyerek abbahagyja. Remélem érted, mire célzok. Egy gyerekbe nem beleegyezni kell, hanem egyformán akarni!! Ezt kellene megérteni!

"mert 1.úgyis az én nyakamban lenne a gyerek és neki nem kellene túl sokat foglalkozni vele"

Ezt remélem nem gondoltad komolyan, hogy szerinted egy család arra alapul, hogy az apjának nem kell igazából foglalkoznia a gyerekkel, csak legyen???!!!

"nem várhatja el tőlem, hogy lemondjak az anyaságról, csak mert neki nem kényelmes."

Ugyanígy te sem várhatod el tőle, hogy vállaljon még egy gyereket, csak mert NEKED úgy kényelmes.

"De azt sem értem, hogy tulajdonképpen mi lenne benne a nem kényelmes..."

Hát nézzük csak. Egy gyereket úgy 2-3 éves koráig nem nagyon lehet magára hagyni, mert nem sok minden köti le. Magyarán úgy 2-3 éven át semmiből sem áll az anyuka és az apuka napja, csak abból, hogy ha otthon vannak, akkor a gyereket szórakoztatják, tanítgatják, stb. Látszik, hogy még nem volt gyereked, nem tudod, hogy ez milyen fárasztó. Nem csak az anyának, az apának is. Ebben az első pár évben el kell felejteni azt, hogy évi egy-két hétnél több idő jut egymásra KETTESBEN, amikor esetleg a nagyszülők tudnak rá vigyázni. Egyéb esetben minden reggel, minden este kelni kell, ki kell tartani és a gyerekkel foglalkozni, ami igen, egy idő után idegőrlő tud lenni, főleg 45-50 évesen, amikor az ember már azt hitte, maga mögött hagyta az üvöltésre-sírásra ébredős, gömbölyded-terhes-szoptatós-hisztis-hormontúltengéses-0 szexes feleséges, pelenkacserélgetős, etetős, bekakilós-bepisilős időszakot...

Persze pár év után könnyebb lesz a dolog, de ennyi idősen már a legtöbb embernek nincs türelme ehhez, és ez rendjén is van. Öregszünk, nem ilyenkor van ennek az ideje, nem vágyunk rá, nem vagyunk rá készek...

2013. dec. 31. 12:54
 19/35 anonim ***** válasza:
75%

En irtam azt a valaszt hogy elhagytam a volt baratomat tobbek kozott ezert. Nekem is utana mondta, hogy na jo, akkor legyen egy. De nekem a csalad a ket gyereket jelenti, a gyerekekeivel foglalkozo apukat, nem a szivessegbol felcsinalast, hogy befogjam a szam.

En amugy megertelek, mert ugyanebben a helyzetben voltam.

Viszont mar a parodat is megertem. 40 elmultam, imadom a gyerekeimet, de olyan jo, hogy nincs mar ejszakazas, alvasidohoz alkalmazkodas, hiszti, pisiltetes, stb . Szep volt, jo volt az az idoszak, de egy lotto otossel se venne ra senki, hogy most ujra kezdjem egy picivel. Elvezem az eletet, utazgatok veluk, kirandulunk, beulhetek veluk etterembe, ha elindulunk nem kell hatalmas pakk bebikajaval,pelenkaval, stb.

A picik raadasul rendkivul farasztoak, a barataim ahol kesobb jott egy baba a nagyobbak melle mondtak, hogy mar farasztobb emelgetni, utana futni,stb.. szeretik, csinaljak, de az ember 40+evesen nem olyan mint 10-15 evvel fiatalabban.... ne eroltesd ra, ha ezt nem akarja.

2013. dec. 31. 12:57
 20/35 A kérdező kommentje:

Istenem, mibe léptem bele már megint....annyira el vagyok keseredve, az egész magánéletem egy csőd... :-(((((

Én már sose fogok olyan pasit találni, akivel minden jó lesz???annyira elegem van ebből :-(((((((((((

2013. dec. 31. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!