Anyukám holnap fogja bemutatni az új párját, és nem tudom hogy illik ilyenkor köszönni?
A "Jó napot" olyan hivatalos. "Csókolomot" az öreg bácsiknak szoktak köszönni. Mégse tegezhetem le rögtön, hogy "Helló" vagy "Szia".
Én 17 éves lány vagyok, ő 43 éves férfi.
Előre is köszönöm!
Szerintem pedig nem neki kell felajánlania, mert ő a férfi, te meg a nő vagy.
17 évesen nem vagy már kisgyerek, majdnem felnőtt vagy!
Szerintem nyugodtan letegezheted, különben a végén ő is magázni fog téged, hiszen hogy néz már ki, hogy te magázod, ő meg tegezzen egy nőt?
(Tudom, hogy furán hangzik ez most neked, de hidd el, te már felnőttnek számítasz. :))
Utolsó, ha nem ismered az alapvető illemszabályokat sem, ne adj tanácsot!
Kérdező, az üdvözlöm tökéletes, barátságos, de mégsem tegeződő forma. Az anyukád barátja szinte biztos, hogy nagyon hamar fel fogja ajánlani a tegeződést. De ebben az esetben kizárólag ő ajánlhatja fel, te nem!!
Hát, ezen vitatkozhatnánk, mert szerintem ti írtok irdatlan nagy baromságokat.
Az anyukája párjáról van szó, akit igen fura magázni...
De adjatok csak idióta tanácsokat, hadd legyen majd a kérdezőnek egy jó kellemetlen pillanata miattatok!
Egyértelműen és minden mást kizáróan: Jónapot kívánok!
És aztán úgyis kezet fogtok, bemutatkoztok. Szerintem egyből felajánlja a tegeződést, de Te NEM kezdeményezheted. A Jónapotkívánok-ot is lehet mosolyogva, barátságosan mondani.
Sok sikert!
25N
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek! Akkor marad a Jó napot. :)
Csak sajnos el lett halasztva, mert közbejött neki valami (orvos, és behívták valamiért).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!