Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Utálom az anyámat. Mit tudnék...

Utálom az anyámat. Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés
Utálom..egyszerűen nem bírom.15éves vagyok,anyám úgy beszél velem mint a kutyával,de ha persze az élettársáról van szó akkor nagyon kedves. Pesten dolgozik,én pedig a nővéremmel élek.Ha hazajön 1hónapban 1x még az is sok..nem bírom elviselni.Annyira lehangoló viselkedése van,neki soha semmi nem tetszik csak ha azt a barátja csináljaa. Mit tegyek hogy ne legyen ennyire rossz a helyzet? :\\\
2009. nov. 24. 15:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
2009. nov. 24. 17:31
 12/19 anonim válasza:
Nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy anya nélkül legyél, de ha ő ezt választotta akkor gondolkodj el azon, hogy mennyire vagy neki fontos!Hiába ülsz le vele beszélni, nem fog változni semmi!egy ilyen anyának nem számít, aki 1 hónapban 1-szer sem tud örülni a gyerekének!Amúgy mi az oka a viselkedésének?
2009. nov. 24. 17:55
 13/19 A kérdező kommentje:
Ezt énsem tudom. Lehet hogy örül csak nem tudja kimutatni,én pedig így képtelen vagyok szépen beszélni vele..a nővérem többet adott nekem mint anya egész életemben..
2009. nov. 24. 21:05
 14/19 anonim ***** válasza:
Próbáljátok meg nem utálni az anyátokat. Inkább szánalommal gondoljatok rá: "Szegény anya, ilyen. Biztosan ezt tanulta otthon. Vagy üres lelkileg.Nem tehet róla"...stb. Ha képesek vagytok szeretetet és jóságot árasztani magatokból, talán jut valami neki is, talán még változik is. Oersz, igaz, ő kellene, hogy jóságot árasszon felétek, de nem tud úgy látszik. Néha gyerek is csodát tehet. Kivált ha elég tudatos, amilyennek egy felnőttnek kellene lennie. Néha a gyerek tudatosabb, ártatlanabb, szabadlelkűbb...
2009. nov. 24. 23:49
 15/19 A kérdező kommentje:
Hát jó..csak ha felidegesít nem tudok így gondolni rá :\
2009. nov. 27. 12:30
 16/19 anonim válasza:
velem is pont ez van mindig...mindig veszekszük gyülölöm a világon a legjobban:@
2010. ápr. 11. 02:24
 17/19 anonim válasza:
ugyan ebben a szituban vagyok...
2010. aug. 23. 19:37
 18/19 anonim válasza:
én hasonlóan vagyok az anyámmal szentem áá nem is mondok semmit de én is ki nem állhatom anyámat egyerűen UTÁLOM
2011. márc. 14. 19:12
 19/19 anonim ***** válasza:

Nézzétek, nincs más kiút. Leírom újra: Próbáljátok meg nem utálni az anyátokat. Inkább szánalommal gondoljatok rá: "Szegény anya, ilyen. Biztosan ezt tanulta otthon. Vagy üres lelkileg.Nem tehet róla"...stb. Ha képesek vagytok szeretetet és jóságot árasztani magatokból, talán jut valami neki is, talán még változik is. Persze, igaz, ő kellene, hogy jóságot árasszon felétek, de nem tud, úgy látszik. Néha gyerek is csodát tehet. Kivált ha elég tudatos, amilyennek egy felnőttnek kellene lennie. Néha a gyerek tudatosabb, ártatlanabb, szabadlelkűbb...

Meg kell próbálni, különben marad a gyűlölködés. Ha legközölebb gyűlölöd, jusson eszedbe ez, és nyugtasd meg magad a belső erőddel. Kb 3 hónapig kell kibírnod, de lehet, hogy csak kettő.

Nemrég tanultam: "Ha valakivel problémád van, szeress jobban.Ha valakinek problémája van veled, szeress jobban." Nézzétek, elhiszem, hogy nehéz, de nem olyan hosszú az élet, hogy megérné gyűlölködéssel tölteni.

Aztán meg ha megtanulod a módszert, később a párkapcsolatban is hasznát veheted. Próba cseresznye!!

2011. márc. 14. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!