Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokszor utálom az anyámat. Én...

Sokszor utálom az anyámat. Én vagyok a rossz ember?

Figyelt kérdés
Sajnos soha nem volt jó kapcsolatom az édesanyámmal, van egy nővérem, ő mindig a középpontban állt, és imádott lánya volt. Én ezzel szemben fekete bárány vagyok a családban, soha nem hallgatják meg a problémáimat, vagy megkérdezni, hogy mi van velem. Mindig jó tanuló, és jó gyermek voltam, mára jó állással, semmi olyat nem tettem soha, amiért ne kellene büszkének lennie rám. A családban egy szavam nem lehet, a nővérem és édesapám mindig beszólogat, de ha én merek rá valamit mondani, egy napos ordítást kapok, hogy milyen szar ember vagyok, hogy valakinek is rosszat mertem mondani. Soha nem állt mellettem senki, és igazat sem kaptam soha semmilyen témában. Nemsokára saját lakásba szeretnék költözni, másra sem vágyom, hogy jó messzire kerüljek innen, és soha többé ne lássam őket.Én vagyok a rossz ember?
2009. nov. 27. 08:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy egyedül ezzel a problémával! Én nem utálom az anyámat, ő utál engem. A bátyám a mindene, anyuci pici fia, aki kitünő tanuló volt mindig, színötösre érettségizett, és lediplomázott.

Én a csoffadtka gyerek vagyok, aki általánosban erős négyes, középsuliban erős hármas volt, és most az egyetemen sem hozza az elvárt színvonalt. Nem vagyok csinos, sem jó tanuló, ez a két legnagyobb eget rengető problémája anyámnak. Meg is kapom érte hosszú évek óta a büntetésem, szétvágja a ruháim, kihajítja a dolgaimat, tőr zúz, kötekszik velem állandóan.Én meg hősiesen állom. Ez jutott nekem, eleget pattogtam miatta, felesleges, úgyse lesz jobb... :)

22L

2009. nov. 27. 09:02
 2/11 anonim ***** válasza:
32%

A fogalmazásod nagyon szélsőséges: minden második szavad a mindig és soha. Az élet nem fekete vagy fehér, nem hiszem, hogy állandóan csak rosszat kaptál. Mivel írod, hogy jó tanuló voltál és jó állásod is van, mindez szerető család nélkül nem menne.

Lehet, hogy egy kicsit túl sokat vársz el anyudéktól? Vedd észre a jókat is, ne csak a rosszakat. Valószínűleg, anyud csak másképp szeret, mint ahogy te szeretnéd, de attól még szeret.

Ettől még nem vagy rossz ember, csak gondolkozz el azon, amit írtam.

2009. nov. 27. 09:06
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen, lehet, hogy igazad van, de mikor gyerekként fülemet befogva ültem a sarokban és nem akartam meghallani az ordítást velem, akkor is nagyok voltak az elvárásaim?
2009. nov. 27. 09:13
 4/11 anonim ***** válasza:

Anyukád is emberből van,meg te is.

Igen néha utálunk mindenkit(vagy valakit).Ez igazán rajtunk múlik.Hiszen valakiben láthatjuk a rosszat,meg a jót is.

Nem azzal kellene foglalkozni,hogy a nővéredet miért,hanem magaddal.

Apukádnak nem kell beszólogatni,akkor se ha ő azt teszi.Nem muszáj olyannak lenned,mint ő.

Egyébként lehet hogy tényleg jót fog tenni a távolság,de "sohatöbbé"-t nem kell mindenáron betartanod.

Egyébként nem vagy rossz ember.Azt kell megtanulnod/megszoknod,hogy ennyire képesek és ezt el kell tudni fogadnod.

2009. nov. 27. 09:16
 5/11 anonim ***** válasza:

Sokszor én is éreztem hogy nem szeret anyukám ugy mint az öcsém aki ugyan ugy felnőtt ember de aztán rájöttem hogy nem igy van ez!Anyukám mára sajnos nincs itt velünk és sok mindent meg adnék érte hogy éljen és meg osszak vele bármit is! Örülök hogy nem bántottam meg soha!

Probálj vele beszélni hogy érzel stb...hátha segít

Sok sikert!

2009. nov. 27. 09:17
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel írod, hogy jó tanuló voltál és jó állásod is van, mindez szerető család nélkül nem menne."

Egyik volt osztálytársam kitünő tanuló volt mindig, most is, az egyetemen is. Apukája meghalt, anyukájával él, aki nem főz, nem takarít, ordít állandóan, dugdossa a csekkeket és elissza az árukat. A lánya az árvaságiból, és az ösztöndíjból fizeti a csekkeket (miután felforgatta az egész házat utánuk) ő csinál mindent otthon. Az anyja olyanokat csinál hogy a kutyaxart behordja a szőnyegre amit a lánya szed össze és takarít fel újra és újra.

Ez cseppett sem mondható szerető családi környezetnek, mégis kitünő tanuló volt mindig, pedig sokszor sírva jött iskolába...

2009. nov. 27. 09:19
 7/11 anonim ***** válasza:
49%
Persze, ha befogott füllel nem tűröd anyukád kiabálását, ez szomorú. Az én fiam is ezt teszi párszor, amikor már minden türelmem elfogyott. Emberből vagyok én is. De nem ebből áll az élete és nem hiszem, hogy neked is csak ebből állt a gyerekkorod. És mindemellett ha hiszed ha nem, nagyon szeretem a fiamat. A szeretet nem abból áll egy családban, hogy mindenki mindig mosolyog és boldog.
2009. nov. 27. 09:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
09:19-esnek: ez mind nagyon szomorú, de most nem az osztálytársadról van szó
2009. nov. 27. 09:24
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is hasonló a helyzet. Én mindig jól tanultam, érettségiztem, szakmát szereztem, nem maradoztam ki éjszakára, nem loptam otthonról pénzt, stb.

Bezzeg a bátyám... Most 30 éves és még mindig nincs semmilyen anyagi alapja, egyik napról a másikra él, kéreget kölcsön mindenkitől, amit aztán nem ad vissza. És mégis ő a kedvenc gyerek!

Nem lehet megsérteni, mindenben neki adnak igazat, az én nevem kuss... Nem tudom, mit rontottam el. Főleg anyukám az aki leginkább kimutatja hogy nem szeret.

Ha megmondom a véleményemet akkor csak annyit mond hogy "nagy a pofa"

Szeretnék elköltözni de nincs annyi pénzünk a vőlegényemmel, ezért gyűjtünk és tűrünk... De minden egyes itthon töltött nap egy pokol.

2009. nov. 27. 09:29
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
09:24: persze hogy nem, csak leakartam írni, hogy lásd, nem kell szerető család ahhoz, hogy kitünő tanuló legyen valaki, ahogy borzalmas család sem kell ahhoz, hogy valaki bukdácsoljon.
2009. nov. 27. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!