Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen lehet egy...

Szerintetek milyen lehet egy szegényebb család élete? Lehetnek boldogok?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy nincs otthon számítógép, mobiltelefon a gyerekeknek, fával fűtenek amiből keveset tudnak venni ytb.
2013. dec. 12. 21:32
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
Hát én viszonyleg szegény családból jövök,vagy inkább sz@rrágó.Apu jól keresett,de mindketten cigiztek,meg apu ivott is így nem sok mindenre maradt pénz.És igen boldogabb lettem volna,ha többször kapok banánt,narancsot,csokit(!).Nem csak vajas kenyeret reggelire,meg tízóraira,párizsi az már maga volt a mennyország.Igen boldogabb lettem volna,ha nem harmadik generációs ruhákban jártam volna.Bizonyos élményekhez igenis kell a pénz.
2013. dec. 13. 15:09
 32/32 anonim ***** válasza:

Én szegény családban nőttem fel. Fűtés mindig volt, de a lakás tele volt csótányokkal, sokszor volt olyan hónap vége fele, hogy 4-5 napig üres kenyeret ettünk (vagy max vajasat).

Gyűlöltem az egészet! Már oviban is csúfoltak a levetett ruháim miatt (én lány vagyok, de a testvéreim fiúk, így az ő ruháikat örököltem...), de akkor még nem érdekelt különösebben. A legrosszabb a középiskola volt... Alapvetően nagyon szeretem a társaságot, szerettem volna eljárni barátokkal ide-oda, de pénz híján mindig én voltam az, aki kimarad mindenből. Ráadásul meghívni sem tudtam magunkhoz senkit sem, mert szégyelltem a lepukkant, csótányos lakásunkat, illetve semmivel sem tudtam volna megkínálni a vendégeket... Bár 16 évesen elmentem dolgozni iskolai szünetekben, abból a diákmunkából kellett MINDEN alapdolgot megvennem magamnak (étel, tusfürdők, normális ruhák, szórakozás, stb.), így azt a pénzt viszonylag gyorsan feléltem.

Mára már külföldön élek jól fizető állással. Nem vagyok képmutató, úgyhogy megmondom őszintén, hogy én igenis szeretem a jómódot, szeretek jól élni! Szeretem, hogy nincs az az idegeskedés, hogy akkor most vagy eszek, vagy rezsit fizetek. Tudok magamnak normális ruhákat venni. És ami talán a legfontosabb: a családom is normálisabban él most már, így mindenki nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb. Tény, hogy ritkábban találkozok velük, de legalább nincsenek a veszekedések, egymáson való feszültséglevezetés, stb.

Úgyhogy lehet, én csináltam valamit rosszul, de én nem tudtam boldog lenni egy - bár fűtött - csótányos, penészes lakásban, ideges családtagokkal, éhezős napokkal...

2013. dec. 15. 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!