Szerintetek milyen lehet egy szegényebb család élete? Lehetnek boldogok?
Nem mindegy, milyen szegénységre gondolsz. Szerintem te magad sem nagyon tudod, mert, amiket írtál, az más.
Az, hogy valakinek nincs facebook-ja (számítógépe), vagy csak egy hónapban egyszer eszik édességet, nem egyenlő az igazi szegénységgel. Ettől még természetesen lehetnek boldogok.
Ami az igazi szegénység: éhezés, fázás, depriváció mindenféle szórakozástól, kilátástalanság, ingerszegény környezet... Így viszont sajnos nagyon nehéz boldognak lenni...
Lehetnek a szegények is boldogok, ha nem vágynak drága dolgokra.
A probléma ott kezdődik, hogy általában az embernek van agya és jól akar élni, ezért vágyik rájuk.
"Most én konkrétan olyanokra gondolok akik azt sem tudják mi az a facebook és meg vannak nélküle. Csak egy hónapban egyszer kapnak a gyerekek édességet, de nem hiányzik nekik mert ezt szokták meg."
Tudod, ezzel csak az a probléma, hogy ezek a gyerekek látják, hogy a többi gyerek egyáltalán nem így él az oviban meg a suliban és folyton gúnyolják és kiközösítik őket, mert csórók és ott rúgnak beléjük, ahol csak tudnak.
Aki ezt nem érti meg, az egyáltalán nem tudja, hogyan működnek a dolgok manapság.
Hát hogyne lehetne boldog!!
A pénz önmagában SEMMI! TE határozod meg az értékét........
Persze, csak ebből a semmiből van tető a fejed fölött, étel a szádban, meg ruha a testeden, ebből fűtöd a lakást, és ebből tudod megalapozni azt, hogy elérd az álmaidat.
Nekem senki meg nem magyarázza, hogy egy éhező, fázó, nélkülöző gyerek (főleg kamaszkorban) boldog. Mert önmagától csak a pénz nem boldogít, persze, de a hiánya tönkreteszi az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!