Mennyit tudtok havonta félrerakni?
5-ös vagyok.
Úgy lehet, hogy nem jön ki, hogy keresek minimálbért (74.000,- Ft), viszont abból kapásból lejön a bérletem (22.400,- Ft) és a telefonköltség (kb. 1.000,- Ft). Így nem marad ötvenezer sem egy hónapra, és akkor még egy lukas zoknit sem vettem.
Minden hónapban nyilván kell tisztasági cuccokat vennem (fürödni, stb. mégis csak kell!), így marad mondjuk 30.000,- Ft.
Az napi 1.000,- Ft-ra jönne ki csak étkezésre, viszont sajnos ennyiből a legkevesebb esetben jön ki, akármit eszek, az inkább ezerkétszáz körül van.
Még mielőtt mondanátok, hogy otthonról hozzak ételt: nem megoldható, mert egész nap rohangálok bíróságok és ügyfelek között, ott ebédelek, ahol épp találok valami olcsó(bb)nak tűnő kifőzdét.
Csináltam az elején, hogy csak két-három üres kiflit ettem egy nap. Akkor kijöttem, sőt, még kicsit félretenni is tudtam, viszont olyan vitaminhiányom és egyéb problémáim lettek, hogy "öröm volt nézni". A szüleim rám parancsoltak, hogy igenis minden nap főtt ételt kell ennem, és nem baj, ha nem elég a pénzem, ők segítenek. Utálom, hogy 28 évesen itt tartok, de a szakvizsgákig semmi jobb kilátásom nincsen.
Vagy esetleg lehet még pályaelhagyó, most épp ezen gondolkodom. Csak erre meg azt mondják, hogy nem azért tanultam ennyit, és dolgoztam ilyen sokat, hogy most feladjak mindent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!