Tanácstalan vagyok bővebben lent. Tanácsok?
17:03-as vagyok ismét.
Sajnos nem egyedi a jelenség. Otthon, társadalomból kiszakadt nő, számára teljesen új szerephelyzetben. Párja/férje (ez most mindegy) szintén új helyzetben (családfenntartó, s most már papírja(babája) is van erről), s nem figyel tovább már kapcsolat lelki oldalára, s nem is sejti milyen veszély fenyegeti kis családját, akiért annyit dolgozik. Érthető lenne, ha tudná a felháborodás részéről is, és érthető a te gondod is. Egyikőtök sem tud kibújni a bőréből és jogos igényeiből (párodé: hűséges társ, otthon melege, tiéd: valami kevés a régi életedből, s megerősítés, hogy végülis mégiscsak nő vagy és ember vagy nemcsak anya, a fene enné meg!). Sok párnak megnehezíti a dolgát ez a kétely, hidd el! Újat nem tudok írni, mint amit az előző levelemben leírtam. Keress új impulzusokat, s ne hagyd magad belelovalni egy fals régi illúzióba! A gond csak akkor van, ha párod nem hajlandó belemenni ebbe a játékba. De ha ez vigasztal: általában nem szokták elsőre belátni ezt, vagyis azt, hogy lehet más igényed is. De ha elég sokat mondod neki, ha többször felhozod a témát, előbb utóbb eljut hozzá, hogy hiányzik neked valami. Várható, hogy először meg sem hallja, vagy akár el is utasítja, de ne add fel! Ha szeret, előbb-utóbb ki kell hogy nyíljon a szeme! Pár kettesben töltött este csodákra képes! Ne hagyd magad lerázni! Ha teljesen ellenáll, akkor legyél te is határozottabb vele (nem trágár, nem bántó, de tedd szóvá), ha látja, hogy elszánt vagy, hatni fog, remélhetőleg.
Mindenek előtt fogalmazd meg előtte, valójában mit is szeretnél, mi hiányozhat leginkább. Erről akár körkérdést is tehetsz fel ismerőseidnek, vagy ezen az oldalon, hátha segít rávilágítani a te hiányodra is! Ha megvan erre a válasz, akkor mondd el neki, és találjatok rá közösen megoldást. Ez innentől már részletkérdés.
Én nem szeretem ezen az oldalon, hogy folyton feltételezik hasonló kérdéseknél a válaszadók, hogy a másik fél tök hülye, teljesen belátástalan űrlény, stb. Én hiszek abban, hogy egy jókor időzített, s jól irányzott kezdeményezés egy párbeszédre meg tud oldani sok kritikus kérdést. Ha kellően értelmesek vagytok, talán ennyi elég lesz. Már pedig miért ne lennétek!?
Ami miatt mégis szánok ennyi irományt a dologra, hogy éreztessem, nem elhanyagolható a problémád, mert ami most még vízió, álom, vágyálom, az később, ha addig nem rendezitek a problémát, sajnos valósággá válhat akármennyire is szereted a párodat.
kedves utolsó
Írtam privit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!