Eltartanátok egy nőt 4 évig?
2 éve lakok együtt a 22 éves barátnőmmel. Az ő 2 szobás saját tulajdonú lakásában . Nem fogad el tőlem pénz amióta ide költöztem hozzá, rezsibe se nagyon akarja hogy adjak. Én ezért elintézem az ételt, bevásárolok, vagy ha úgy van akkor veszek a lakásba kiegészítőket stb...Én 32 éves vagyok van bőven félretett pénzem.
Múltkor hazajött munkából sírva és mondta hogy elege van már az egészből a főnök rajta tölti le a feszültséget ( irodai munka ) .
Elmondta hogy az az álma hogy szülésznő legyen. Kérdeztem hogy miért nem annak tanult, es az volt a válasza hogy amikor felvették őt az egyetemre akkor költözött külön és nem tudta volna fizetni a rezsit megélhetést ( még nem ismertük ekkor egymást ) .
Én pedig felhoztam neki hogy jelentkezzen újra és ameddig nem felyezi be fizetem én a lakást. Megbeszéltük hogy szeptemberre beadja a jelentkezést.
Ezt elmeséltem egyik haveromnak és azt mondta hogy totális idióta vagyok, hogy eltartom. Nektek mi a véleményetek?
Annyit még hozzátennék hogy 3 éve vagyunk együtt, nagyon jó amolya bensőséges a kapcsolatunk.
Szerintem ha megteheted és a barátnőd normálisan csinálja az iskolát, tanul, nem elbulizza az időt, akkor én ezt megtenném érte, igen. Nyáron ő is tud dolgozni, akár vizsgaidőszakban a vizsgái után is, így egy kis pénze neki is lehet.
De csak hogy egy példát mondjak, nemtudom orvoséknál hogy működik ez, én mérnöknek tanulok, jól megy a suli, elég jó az ösztöndíjam és a végzős évemben már kaptam egy álláslehetőséget, ami szintén elég jól fizet és nagyon jó lehetőség arra, hogy a padban szerzett tudást átvigyem a gyakorlatba, nem vakon fogok államvizsgázni olyanokról, amit ugyan tanultam, de élőben még sosem láttam.
Nem mondom, hogy túlfizetnek, de heti 3 napot mostmár tudok dolgozni és ez is több mint a semmi, nem kell a páromnak eltartania teljes mértékben!
Még annyit hozzátennék, hogy ha csak a megtakarított pénzedből tudnád eltartani, akkor ne tedd. Ha a fizetésed lehetővé teszi, hogy mindketten el legyetek belőle (ha szűkösen is), akkor igen. Max majd spóroltok ahol csak tudtok.
Köszönöm hogy válaszoltatok!
Nem a megtakarított pénzből menne, viszonylag jól keresek én is.
26 évesen kezdene dolgozni ugyanmár ezt ő se gondolhja komolyan hova fog így kelleni mi lesz a nyugdijával,
mikor akkar gyerekezni még 6 évig otthon marad gyesen....
# 21/24
Persze ha a lánynak sem lenne lakása akkor érteném, de összeköltözve azt számolni, hogy nem fizet a lánynak akivel együtt él albérletet, hátelég nevetséges.
Kedves 24-es... Ma már igen sok fiatal van ebben a helyzetben, sokan 24, 26 évesen végeznek csak az egyetemen, vagy még később és nem biztos, hogy azért, mert kimaradtak éveik.
Tökéletesen átlátom az érveidet, de mire megszerzem a másoddiplomámat én is 26 éves leszek és egyszál gatyában fogok állni a semmi közepén, saját lakás meg minden egyéb nélkül, pedig tanultam és időben lediplomázok... Nem csúsztam soha semmivel egy fél évet sem. Ilyen világot élünk.
Sokan írták a rezsit de szerintem nagyobb kérdés, hogy van-e esélye bekerülni államira?
Mert ha nincs félévente 300-350 ezer alatt nem hiszem hogy megúszhatja csak a tandíjt. 4 éves képzés az csak az alapképzés nem arra még jön 2 év mesterszak. 12X300ezert csak tandíjra kitudsz fizetni?
Sziasztok! Nem hiszem hogy gond lenne azzal, hogy 26 évesen kezd el dolgozni ( meg amilyen nyugdijak lesznek 40 év múlva ) .
Igen, tuti bekerülne államira, több felsőfokú érettségit letett plusz 2 nyelvvizsga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!