A párom túl sokat költ minden ünnepre, hogy értessem meg vele, hogy ez nálunk nem jó?
Minden ünnepre a szüleimnek tizen-huszonezres ajándékokat vásárol,pedig tudja,hogy nálunk ez nem szokás,mert nem erről szól a karácsony,hanem arról,hogy együtt legyünk. Húsvétkor meg mMikuláskor is vesz egy rakat csokit tizenezrekért,pedig senki se szereti úgy igazán a csokit meg teljesen feleslegesnek tartja az egész ünnep ilyen szintű felfújását.
Tudom,hogy náluk ez szokás, minden karácsonykor megy a hiszti,hogy döntse már el mit kér különben nem kap semmit és sorolhatnám..(26 éves,tehát már nem is gyerek)
Mit tudnék ezzel kezdeni?? Hiába mondom neki,csak annyit válaszol rá,hogy ez nem úgy van,meg tudod,hogy nem vagyok olyan,hogy nem veszek semmit..
Szerintem meg pont az gáz a karácsonnyal, hogy arról kell szóljon, hogy együtt a család. Nálunk pl. nem kell hozzá Karácsony, hogy összegyűljön a család egy szépen terített asztal körül. Engem pl. mérhetetlenül idegesít ez a nyáladzás. Bocsánat. De tényleg.
Az ajándékok meg, igen, ő így nőtt fel, ez neki a természetes. A szitu most kb. az, hogy te megpróbálod ráerőltetni azt ami neked természetes azzal szemben, ami neki természetes. Ez kicsit sakkmattosnak tűnik :)
Nálunk a Karácsony nem arról szól, hogy együtt van a család..ugyanis minden szülinapkor összejövünk, valami a szüleink, nagyszüleink házassági évfordulóján is. Mint előttem is írták, nem kell nekünk Karácsony ahhoz, hogy együtt legyünk.
Nálunk a Karácsony arról szól, hogy szépen közös feldíszítjük a fát, főzünk, sütünk, karácsonyi dalokat hallgatunk, bírkózunk a testvéreimmel, újra gyerekek vagyunk, és este megajándékozzuk egymást. Szeretnénk boldoggá tenni a másikat, meglepetést okozni, és mivel már felnőtt kereső emberek vagyunk ezért előfordul, hogyha arra van szüksége a másiknak, akkor drága dolgot veszünk.
Ha konyhai edény kell, akkor csak annyit, ha pedig ágyneműnek örülnének, akkor azt.
Idén drága Karácsony lesz, de mindent megér mikor majd látjuk a testvéreimmel, párjainkkal, a szüleink meghatódott arcát..biztosan sírni fognak örömükben, és én már alig várom, hogy ennek az örömnek, meglepettségnek a része legyek.
Legyen kicsi, vagy nagy ajándék, nálunk erről szól a Karácsony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!