Miért ilyenek velem az anyám? Tehetnék valamit, hogy jobb legyen a kapcsolatunk?
Rossz a kapcsolatom a szüleimmel.Mármint inkább főként az édesanyámmal.Van 2 testvérem(nővér+bátyus)Nekik azért sokkal jobb volt,mert 4 év volt köztük.És ők nem érezték magukat egyedül,mert azért az 50 körüli szüleimmel nem tudom mit csinálhatnék itthon.Ők együtt elvoltak,de én meg itt maradtam.Ezért van,hogy a gép előtt ülök,hogy beszélgessek a barátaimmal,vagy nagyrészt találkozok velük.Nem minden nap.Csak néha-néha.De az anyám ilyenkor teljesen felháborodik,hogy miért csavargok és,hogy ezt egyik testvérem se csinálta ezt.Tizedikes vagyok,de mostanában egyre gyakrabban hívogat iskola után,hogy hol vagyok már...Ami még érthető lenne,ha rossz tanuló lennék,de pont ,hogy kitűnő vagyok.Ilyenkor persze,nem mondja,hogy "bezzeg a testvéreim."(bátyám kilencedik után otthagyta az iskolát,nővéremnek sincs se érettségije,se szakmája)Van,hogy elég sokat tanulok és nem tudok segíteni a házi munkában.(annyi időm van kb.,hogy 20percet beszéljek msn-en a barátommal)Azért is le vagyok szólva,hogy "nem csinálok itthon semmit".Pedig azért ez nem igaz,mert ha tanulás közben megkérnek valamire,mindig megcsinálom,nem nyavalygok meg semmi.De ha itt tanulok,akkor nem látom magamtól,hogy mit kéne csinálnom...
Beszélgetni se szoktunk sokat,mert teljesen másvilágok vagyunk.És ha akad 1 közös téma,akkor az is vitába fullad.:( És moziba is alig akar engedni,mert ,hogy nem vagyok 16 éves(1 hónap múlva leszek...)Most azt sem értem,hogy például egy korhatározatlan filmnek mi köze van ahhoz,hogy nem vagyok 16 éves.
Egész hétvégén is itthon döglök vagy max. a barátom jön át,de ennyi.Sehova se akar elengedni.Meg amit még nagyon szeretek benne,hogy ha vitatkozunk mindig mondja,hogy mennyi mindent kaptam és mégis milyen vagyok...És ő milyen velem szemben???Mindig a hibát keresi bennem...mintha nem is szeretne,csak elvisel...Azért,mert kapok valamit,nem fogom jobban szeretni...De annyi mindent nem is kapok.Szóval nincs az,h minden héten mozi,új cucc meg stb...Engem bánt a dolog,hogy ennyit vitatkozunk.És ha csak rajta állna a békülés,sztem örökre haragba lennénk...
előző kitoldás:
és nem, nem légből kaptam, tanultam eleget a dologról, nem holmi kiskegyedből,
neked is ajánlom, hogy olvass pszichológiát, szakirodalmat, hogy tudd, mit hogyan kell kezelni, minek mi az oka.
könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!