Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretném megváltoztatni a...

Szeretném megváltoztatni a keresztnevem,21 éves lány vagyok. Tapasztalatok? Főleg érzelmi alapon érdekel.

Figyelt kérdés
Még nem tudom milyen keresztnevet szeretnék, csak annyiban vagyok egyre biztosabb, hogy szeretném magam mögött hagyni a régi nevemmel együtt azt az embert is, aki sokáig nem tudott talpra állni. 11-2 éves korom óta küzdök pszichés problémákkal, önbizalomhiány, depresszió, és nagyrészt orvosok nélkül önerőből harcoltam idáig, most ennyi idősen végre érzem hogy kezdek kimozdulni, megváltozni. A nevemet soha nem éreztem a magaménak, és most, hogy úgy érzem szinte más emberré válok, egyenesen idegennek tűnik. De igazából egész kicsi korom óta kényelmetlenül érzem magam és ha megszólítottak is, mindig idegenkedtem tőle. Nem akarom hogy így hívjanak az emberek, ezért felötlött hogy megváltoztatom. 18 éves korom után már lehetett volna, de sokáig hezitáltam, leginkább féltem hogy megbántanám a szüleimet. A dolgok nagy részének utánaolvastam, de annyit szeretnék kérdezni, hogy aki átesett már ezen, mennyire volt furcsa érzés? Nagyon elszánt vagyok, biztos vagyok benne hogy ez a név nem én vagyok, viszont még nem sikerült megtalálnom mi legyen helyette, erősen érzelmi alapú a döntés, lehet ez később hátrány? A másik dolog ami miatt aggódok, ilyen háttérrel körülbelül mit írhatnék majd indoklásnak, amit el is fogadnak? Nem külföldi nevet szeretnék, iylen téren semmi extra, az anyakönyveztethető magyar női nevek közül fogok választani egy olyat amit teljes egészében a sajátomnak érzek. Csak félek hogy így, hogy nincs különösebb családi konfliktus vagy hasonló a háttérben, elutasítják esetleg. Mire készüljek fel? Az utolsó kérdés pedig, már leérettségiztem, most egyetemre járok. Hogy fog ez zajlani, a suliban nagyon sok macera lesz belőle? Meg gondolom a már meglévő érettségimet nem fogják emiatt érvénytelennek számítani? Bocsánat ha hülyeségeket kérdezek esetleg, csak szeretném ha majd gördülékenyen zajlana.
2013. nov. 28. 19:35
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Esetleg legyél "Emília"

Így a kezdőbetű meg is maradna

2013. nov. 29. 15:12
 22/22 anonim ***** válasza:

Én is megváltoztattam a nevemet, azaz felvettem egy harmadikat, amit a mindennapi életben használok.

Külföldön dolgozom, nagyon gáz volt, hogy nem tudták kimondani rendesen, ráadásul valami nem túl jót jelentett az adott nyelven. A családnevemen is hezitálok, de egyenlőre nem tűnik túl súlyosnak. (Lehet hogy a nagymamám leánykori nevét veszem fel, mert az egyszerűbb, nincsenek benne ékezetek, zs-ék meg egyéb nyalánkságok).

Bajom eddig nem volt belőle, a család is megértette (akkoriban nem gondolták volna hogy probléma lesz).

2013. nov. 30. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!